Napojednik

DECEMBER
1. dec. - 31. januar - Slovenija

RAZPIS GOÛT DE FRANCE 2018

Francosko veleposlaništvo v Sloveniji vabi slovenske restavracije, da sprejmejo ta kulinarični izziv in sodelujejo pri pripravi največje francoske večerje na svetu. Kulinarični projekt Goût de / Good France 2018  bo že četrto leto zapored 21. marca 2018 povezal več kot 2000 kuharskih mojstrov iz celega sveta, ki se bodo s posebno večerjo  poklonili francoski kulinariki. Chefi lahko prijavo oddajo vse do 31. januarja 2018 na uradni spletni strani kulinaričnega projekta Goût de/Good France 2018.

INFORMACIJE: uk.france.fr

10. december - Alta Badia, Italija

GOURMET SKISAFARI

Težko pričakovan smučarsko-dobrojedski dogodek Gourmet Skisafari se vrača na strmine italijanske Alta Badie. V nedeljo, 10. decembra bo v okviru kampanje “A taste for skiing” v srcu Dolomitov sedem priznanih, z michelinovimi zvezdicami nagrajenih chefov zavzelo smučarske koče in ustvarilo degustacijo okusov iz njihovega otroštva. Popolno zimsko razvajanje za vse, ki obožujejo vrhunsko hrano in smuko po dih jemajočih naravnih strminah.

INFORMACIJE: altabadia.org

Preberi več

SODELUJOČE KOČE IN CHEFI:

  • Club Moritzino – Norbert Niederkofler** / Restaurant St. Hubertus in San Cassiano
  • Ütia Bamby – Nino Graziano** / Restaurant Semifreddo
  • Ütia I Tablá – Alberto Faccani* / Restaurant Magnolia
  • Las Vegas Lodge – Giuseppe Biuso* / Restaurant Il Cappero
  • Ütia de Bioch – Nicola Laera* / Restaurant La Stüa de Michil in Corvara
  • Piz Arlara – Matteo Metullio* / Restaurant La Siriola in San Cassiano
  • Ütia Col Alt – Francesco Baldissarutti* / Restaurant Perbellini

 

Drugi (zimski) kulinarični dogodki v Alta Badii

  • 17. – 18. december: Leitner Ropeways VIP Lounge
  • 14. – 15. januar: The Ethical Chef Days
  • 11. – 18. marec: Rodlas dles Saus
  • 25. marec: Wine Skisafari
  • 7. – 8. april: Skikarousel Vintage Party
  • več terminov od dec. do mar.: Sommeliers on the slope
14. december ob 19:30 - Danilo gostilna & vinoteka

PRAZNIČNI VINSKI VEČER

V prazničnem decembru Vas gostilna in vinoteka Danilo vabi na ekskluzivno doživetje v družbi dveh vrhunskih, svetovno priznanih vinarjev. Spoznali Vas bodo z odličnimi burgundskimi vini Vincenta Girardina, ki jih bo predstavljal Marco Caschera, družbopa mu bo delal domači Marjan Simčič, z njegovimi svetovno znanimi & večkrat nagrajenimi vini iz Goriških Brd.

INFORMACIJE: 04 51 53 444 ali čez e-mail

20. december ob 15. uri - Domačija Radikon, Gorica

ŽIVJO! MEMORIAL STANKO RADIKON

20. decembra bi pokojni Stanko Radikon praznoval rojstni dan, kot vedno, v družbi svojih najdražjih in dobrih prijateljev. Zato Domačija Radikon na isti dan organizira memorial, na katerem se bomo v družbi njegovih izbranih vin spominjali na njega.

INFORMACIJE: info@radikon.it

25. december - Restavracija Gredič, Ceglo

PRAZNIČNO RAZVAJANJE

Božič je čas za počitek in razvajanje v družbi vaših najdražjih. V restavraciji Gredič vam bodo na božični dan pričarali nepozabne trenutke z grajsko pojedino v idiličnem ambientu Goriških brd. Chef David Bucik je v ta namen pripravil prav poseben božični meni v šestih hodih.

REZERVACIJE: info@gredic.si ali na 040 477 817

29. - 31. december - Majerija, Slap pri Vipavi

SILVESTRSKA VEČERJA

Restavracija Majerija vabi na nepozabno silvestrsko večerjo izpod rok chefa Mateja Tomažiča, ki vas bo med 29. in 31. decembrom razvajal z zvrhanim košem zimskih dobrot.

REZERVACIJE: 041 405 903 ali na info@majerija.si

29. dec. - 2. jan - Schlosshotel Velden, Vrba ob Vrbskem jezeru

GRAJSKO SILVESTROVANJE

Hotel Falkensteiner Schlosshotel Velden iz Vrbe ob Vrbskem jezeru na avstrijskem Koroškem vabi na nepozabno novoletno zabavo “Pop the Cork”. Pričakujejo Vas šampanjska dobrodošlica, kitchen-party, številne okrepčevalne točke z vrhunsko hrano in pijačo, artisti in nastopi, živa in DJ glasba, poker, ruleta in blackjack mize ter bogat zabavni program, da Vam ob vstopu v novo leto ne bo niti za trenutek dolgčas. Za vrhunec pa bo poskrbel nepozabni ognjemetni spektakel z edinstvenim pogledom na Vrbsko jezero.

REZERVACIJE: falkensteiner.com

31. december - Špacapanova hiša, Komen

SILVESTROVANJE

Chefinja Ada Špacapan in njena ekipa Vas vabijo, da najdaljšo noč v letu preživite v njihovi družbi ob obilici vrhunske hrane in izbranih vin.

REZERVACIJE: 041 297 829 ali info@spacapan.si

JANUAR
27. - 30. januar - Slovenija

GOURMET CUP 2018

S svetlobno hitrostjo se bliža zdaj že tradicionalni dogodek visoke kulinarike na snegu – Gourmet Cup 2018. Tokrat bogatejši še za strokovni del pod vodstvom Ane Roš, ki bo gostila številne domače in mednarodne goste, govorce ter kuharske virtuoze. Ob bogatem kulinaričnem programu in smučarski tekmi chefov se bosta letos v sklopu dogodka odvili tudi dve strokovni konferenci na temo kulinarike in turizma.

INFORMACIJE: www.gourmetcup.si

Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Samo za dobrojedce. Letna naročnina 19 evrov.
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do Tržnice.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!