Napojednik

APRIL
15. do 18. april - Verona, Italija

VINITALY

Eden najstarejših in najeminentnejših italijanskih vinskih sejmov letos slavi svojo 52. edicijo v edinstvenem ambientu antične Verone. Obiskovalce bo pričakalo več kot 4.200 razstavljalcev, ki bodo v sklopu degustacij, okroglih miz, delavnic, srečanj in seminarjev pokazali, kaj se trenutno dogaja na svetovnem vinarskem odru.

INFORMACIJE: vinitaly.com

16. do 19. april - Barcelona, Španija

ALIMENTARIA

4.000 razstavljalcev, 80.000 kvadratnih metrov razstavnih površin in več kot 140.000 obiskovalcev predstavlja enega največjih kulinaričnih sejmov v Španiji in širši regiji. Barcelonska Alimentaria ni zgolj še en sejemski dogodek, temveč združuje kar šest sejemskih sklopov in tako pokriva celotno kulinarično sfero – od vzreje in pridelave, predelave, obdelave do priprave in prodaje hrane ter pijače.

INFORMACIJE: alimentaria-bcn.com

20. april - Vila Podvin, Radovljica

VEČERJA TREH JRE CHEFOV

Chef Uroš Štefelin, član mednarodnega združenja JRE je povabil JRE kolega, chefa Tadeja Gašparina iz restavracije Pikol iz Nove Gorice in Marka Pavčnika iz restavracije Pavus iz Laškega, da se skupaj premierno poklonijo 7. festivalu čokolade. Festivalu se bodo poklanjali z jedmi treh regij: Gorenjske, Primorske in Štajerske.

INFORMACIJE: vilapodvin.si

20. april - Danilo gostilna & vinoteka, Reteče

OPUS ONE

Gostilna in vinoteka Danilo vabi na premierno gostovanje enega odmevnejših svetovnih vinskih znamk Opus one. Gost večera Charlie Matthews bo gostom predstavil kar štiri letnike prestižne vinske znamke, za primerno vrhunsko kulinarično spremljavo pa bosta poskrbela Vesna Čarman in Boris Bergant.

REZERVACIJE: info@danilogostilna.si

20. - 22. april - Radovljica

FESTIVAL ČOKOLADE

V času Festivala čokolade Radovljica postane sladko mesto. Čokoladnice in drugi ponudniki čokoladnih sladic ter jedi poskrbijo za največjo ponudbo čokolad, čokoladnih jedi in čokoladnih sladic v Sloveniji. Tridnevni festival ima pester spremljevalni program, namenjen vsem generacijam. Odvijajo se otroške delavnice in predstave, koncerti, kulinarični šovi, razstave, mesto obiščejo ulični umetniki.

INFORMACIJE: radolca.si

21. april - Šmartno v Goriških Brdih

BRDA AND WINE ŠMARTNO

Brda and Wine je tradicionalni dogodek, ki se vsako leto odvije v vasici Šmartno v srcu Goriških Brd. Bližina italijanske meje omogoča, da se na dogodku ne predstavijo samo najboljši lokalni vinogradniki, temveč tudi izbrani proizvajalci žlahtnih kapljic iz italijanske regije Colio. Degustacije izbranih vin pa bo pospremila vrhunska lokalna kulinarika.

INFORMACIJE: tastingslovenia.eu

21. april - Dominikanski samostan, Ptuj

SALON SAUVIGNON

Vrhunska umetnost in umetnostno zgodovinska dediščina – salonu Sauvignon je ponovno pripadla čast, da odpira okna v ptujsko festivalsko poletje. Spoznajte svet sauvignona v prestižnem, karizmatičnem Dominikanskem samostanu in doživite štajersko kulinarika s svetovljanskim pridihom.

INFORMACIJE: salonsauvignon.eu

27. april - Manzolijev trg, Izola

ORANGE WINE FESTIVAL

Festival oranžnih vin bo zadnji petek v aprilu v Izolo spet privabil ljubitelje vin, pridelanih sonaravno s postopkom daljše maceracije iz grozdja belih sort vinske trte. Na sedmem festivalu, ki bo potekal v Manziolijevi palači in na istoimenskem trgu v središču Izole, se bo s svojimi vini predstavilo približno 60 vinarjev iz številnih držav, ob njih pa tudi gostinci, ki delijo soroden odnos do okolja in narave.

INFORMACIJE: orangewinefestival.si

29. april - Falkensteiner Schlosshotel Velden, Vrbsko jezero

KITCHEN PARTY

Na kulinarični prireditvi v kuhinjah, jedilnici, salonu, na terasi, v baru restavracije Schlossstern, ki jo je Falstaff proglasil za najboljo hotelsko restvracijo Avstrije za leto 2018, bodo pred dobrojedci kuhali ugledni gosti. Kulinarične igre z gledanjem chefom pod vrste, okušanjem in vinsko spremljavo, stoje, sede, mimojede, ob živi glasbi, tomboli, pravljicah 1001 noči in z dobrodelno noto bo vodil hotelski chef Andreas Block.

INFORMACIJE: kuechenspiele.falkensteiner.com

MAJ
13. do 14. maj - Berlin, Nemčija

RAW WINE

Že 14. izvedba vinskega festivala RAW WINE v Berlinu se bo odvila na tržnici Markthale IX v Kreuzbergu. Vina s čim manjšim posegom človeka v delo narave sicer še nimajo enotnega imena, naravna, bio-dinamična, oranžna, ”surova”, zato pa se je RAW vinski festival razširil po vsem svetu. V Berlinu bo svoja naravna vina predstavilo 160 vinarjev-obrtnikov iz 19 držav; iz Slovenije bodo zraven Movia, Čotar, Batič, Kmetija Štekar, Mlečnik.

INFORMACIJE: rawwine.com

21. do 23. maj - Praga, Češka

WINE PRAGUE

Strokovni vinski sejem Wine Prague, tako kot češka ter moravska vina, je v zadnjih letih pridobil na ugledu in prepoznavnosti ter postal stičišče zahodno- in vzhodno-evropske kulinarike – predvsem vinogradništva. Na njem se domači in tuji vinarji predstavljajo mednarodni strokovni publiki.

INFORMACIJE: www.wineprague.com

21. do 23. maj - London, VB

London Wine Fair

Na svetu ni veliko vinskih sejmov, ki bi se po velikosti, strokovnosti in zanimivosti lahko kosali z londonskim. Na obširnem razstavišču se predstavlja več kot 14.000 znamk vin, povrhu pa razstaviščno dejavnost spremlja nabit urnik delavnic, predstavitev, okroglih miz, degustacij, poslovnih srečanj in še veliko več.

INFORMACIJE: www.londonwinefair.com

JUNIJ
3. junij - Vila Podvin, Radovljica

50. in 5. rojstni dan Vile Podvin

Leta 1968 so podvinsko konjušnico na posestvu Podvin preuredili v restavracijo s sobami, ki je bila poznana po odlični kuhinji in vitražih slikarja Staneta Kregara. Leta 2013 sta chef Uroš Štefelin in Marcela Klofutar z ekipo pred propadom rešila dve leti zaprto Vilo Podvin in ji povrnila nekdanji blišč. Letos tako hkrati praznujejo 5. in 50. rojstni dan ter vabijo na nepozabno druženje ob vrhunski kulinariki.

INFORMACIJE: www.vilapodvin.si

Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Samo za dobrojedce. Letna naročnina 19 evrov.
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do Tržnice.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!