Napojednik

MAREC
16. do 19. marec - Ljubljana, Slovenija

EUROPEAN FOOD SUMMMIT

Marca letos se bo na križišču evropskih geografij in kultur odvijal European Food Summit. Zvrstili se bodo številni dogodki, med njimi strokovni simpozij, kulinarični pohod po ljubljanskih kulturnih hramih in znamenitostih, nepozabna doživljajska večerja v čarobnem ambientu, gourmet smučarska tekma na Krvavcu in še veliko več.

INFORMACIJE: foodsummit.eu

21. marec - 13. lokacij po Sloveniji

GOÛT DE FRANCE

Kuharski mojstri iz izbranih restavracij in gostinskih šol bodo 21. marca 2019 svojim gostom pripravili posebno večerjo kot preplet francoske in slovenske kuhinje.  Pri inovativni pripravi jedi bodo uporabili sveže sezonske in lokalne sestavine, ter dali poseben poudarek dobri in zdravi hrani, z manj maščobami, manj sladkorja in manj soli. Organizatorji dogodka tokrat v ospredje postavljajo francosko pokrajino Provanso in njene specialitete.

INFORMACIJE: si.ambafrance.org

29. marec do 7. april - po vsej Sloveniji

TEDEN RESTAVRACIJ

Doživite najuokusnejši teden letošnj pomladi in preizkusite vrhunske menije spomladanskih dobrot najbolših chefinj in chefov kar 104. sodelujočih restavracij po vsej Sloveniji.  Sprejemanje restavracij se začne 15. marca, ko bodo na spletni strani www.tedenrestavracij.si objavljeni vsi meniji in drugi potrebni podatki za izbiro in rezervacijo.

INFORMACIJE: tedenrestavracij.si

31. marec in 1. april - Šempas na Vipavskem

13. FESTIVAL VIN IN OLJČNEGA OLJA

Dvodnevni festival ponuja prijetno druženje z domačimi, udomačenimi in avtohtonimi sortami. Na njem se predstavlja vsako leto več kot 60 vinarjev iz vseh treh slovenskih vinorodnih dežel in zamejstva ter v zdanjih letih še oljkarji. Festivalsko dogajanje spremljajo strokovni referati in vodene degustacije.

INFORMACIJE: festival-vin.si

APRIL
7. do 10. april - Verona, Italija

VINITALY

Eden največjih in najbolj eminentnih vinskih sejmov tudi letos vabi na enkratno doživetje v čudovitem ambientu italijanske Verone. Sejem nudi vse, kar bi pričakovali od kulinaričnega dogodka takšnega kova in še več – ocenjevanje, delavnice, pokušine, seminarje, strokovna srečanja, spoznavne dogodke, in še veliko več.

INFORMACIJE: vinitaly.com

13. april ob 13. uri - Dominikanski samostan, Ptuj

SALON SAUVIGNON

Salon Sauvignon je festival vina, kulinarike in lepih umetnosti, ki v čudoviti kulisi antičnega Ptuja družuje vinarje, gostince, ljubitelje vina in gurmane, glasbo, poezijo in likovno umetnost. V slikovitih prostorih nekdanjega dominikanskega samostana boste okusili vrhunske sauvignonov iz vseh najpomembnejših vinogradniških območij sveta.

INFORMACIJE: salonsauvignon.eu

22. - 28. april - Dubrovnik, Hrvaška

DUBROVNIK FESTIWINE

Dubrovniški vinski festival je svojo pot pričel kot showcase lokalnih in regionalnih vinarjev. V dobrem desetletju je uspešno prerasel svoje začetne meje in dandanes gosti eminentne hrvaške in evropske vinarje, ki na festivalskih dogodkih in sejmišču predstavljajo svoje izdelke.

INFORMACIJE: dubrovnikfestiwine.com

26. april od 14. ure naprej - Palača Manzioli, Izola

ORANGE WINE FESTIVAL

Izola je v minulih letih z Orange Wine Festivalom postala eno najpomembnejših izložbenih oken za sonaravno pridelavo vin iz regije in zlasti za predstavitev vse širše družine vinarjev, ki pridelujejo oranžna vina. Tudi v letošnjem letu organizatorji obljubljajo nepozabno izkušnjo, ki jo pravi ljubitelji vina ne smejo zamuditi.

INFORMACIJE: orangewinefestival.si

27. april - Šmartno v Brdih

BRDA & VINO

Spomladanski dogodek Brda in vino ima v Brdih že dolgo tradicijo. Če je še pred nekaj leti veljalo, da gre za predvsem vinski dogodek namenjen poznavalcem in ljubiteljem vin je festival v zadnjih nekaj letih pridobil nove razsežnosti. Napredoval je na vinskem kot tudi na kulinaričnem področju ter prerasel v največji eno-gastronomski dogodek v Brdih.

INFORMACIJE: Facebook dogodek

MAJ
12. in 13. maj - Dvorec Zemono, Vipavska dolina

OKUSI VIPAVSKE

Osrednji turistični promocijski dogodek Vipavske doline na področju vina in kulinarike bo letos organiziran že trinajsto leto zapored. Tudi letos so organizatorji na tradicionalni dogodek povabili najboljše vinarje Vipavske doline in gostujoče vinarje. Z bogatim programom in pestro ponudbo bodo ponovno privabljali ljubitelje vin, pa tudi vinske strokovnjake, trgovce, gostince in novinarje.

INFORMACIJE: okusi-vipavske.si

31. maj od 13. ure - Grad Grm, Novo Mesto

4. POP UP WINE FESTIVAL

Vinski festival, katerega bo obiskalo okoli 30 različnih vinarjev iz cele Slovenije in tudi nekaj iz sosednje Hrvaške, obeta  vrnitev vinarja iz Portugalske in z njim še verjetno kateri drugi. Čaka nas še kakšno presenečenje ali dva kot novost na festivalu, predvsem pa premierna predstavitev prvič v Sloveniji najboljšega švicarskega gina Edelwhite.

INFORMACIJE: popup-festival.si

Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do Tržnice.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!