Napojednik

JUNIJ
10. junij do 30. avgust - Kras

POLETJE ODPRTIH KLETI

Spoznati vinarja v okolju, ki ga navdihuje in se odraža v njegovem vinu, predstavlja drugačno priložnost za odkrivanje in doživljanje regije. Izbrani kraški vinarji, vinogradniki in turistične kmetije odpirajo svoje vinske kleti, da vam predstavijo svojo zgodbo o življenju in dediščini Krasa.

INFORMACIJE: visitkras.info

20. junij - Kempinsky Palace, Portorož

GOSTUJOČI KUHAR - RAFFAELE ROS

V četrtem zaporednem letu dogodkov Gostujočega kuharja bodo Kempinski Palace Portorož obiskali štirje kuharski čarovniki, ki bodo predstavili svojo kuharsko filozofijo ter mojstrstvo. Drugi kuhinjski čarovnik, ki bo prevzel vajeti Sophie bo ponovno Italijan, prejemnik ene Michelinove zvezdice, Chef Raffaele Ros (Restavracija San Martino), ki  v svoji kuhinji stremi k harmoniji in  balansu ter rad išče specifične karakteristike popolnoma bazičnih začimb; njegova kuhinje je »Vrhunska harmonija ter estetska kompozicija hrane«.

REZERVACIJE: čez e-mail ali na 05 692 7000

23. junij do 1. julij - Festival Lent, Maribor

SLADOLENT

Največja promenada ulične (pre)hrane se vrača na Dravsko nabrežje. V okviru jubilejnega 25. Festivala Lent se bo na SladoLentu ponovno predstavilo 27 vrhunskih slovenskih chefov in chefinj, ki bodo s svojimi street food kreacijami navduševali dobrojedce od blizu in daleč v odlični družbi izbranih vin.

INFORMACIJE: festival-lent.si

24. junij - stara skladišča soli Monfort, Portorož

VINOFEST

Na letošnjem Vinofestu se bodo s svojim vrhunskim vinskim izborom predstavljalo več kot 30 izbranih vinarjev iz vseh koncev Slovenije, ob njih pa z izbrano kulinariko, tudi ponudniki lokalne hrane posameznih področij.

INFORMACIJE: saso@vinofest.eu

30. junij do 1. julij - Devinski Grad, Trst

MORJE IN VITOVSKA

Mare/Morje in Vitovska je vsakoletno srečanje z najbolj znano avtohtono vinsko sorto tržaškega, goriškega in slovenskega Krasa na čudovitemu Devinskemu gradu. Na festivalu se vrstijo številne degustacije v kombinaciji z gastronomskimi specialitetami, ki jih pripravijo gostinci tržaške pokrajne in okolice ter vodene pokušine, ki jih organizira tržaški AIS.

INFORMACIJE: mareevitovska.eu

30. junij do 1. julij - Kongresni trg, Ljubljana

SLOVENIA FOOD TRUCK FESTIVAL

Ljubljanski Kongresni trg se bo za dva dni preobrazil v oder nove generacije kulinaričnih ustvarjalcev, chefov in pogumnih podjetnikov, saj ga bodo zasedle potujoče gostilne na štirih (in večih) kolesih, ki bodo obiskovalcem ponudile enkratno urbano dobrojedsko izkušnjo.

INFORMACIJE: Facebook dogodek

Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Samo za dobrojedce. Letna naročnina 19 evrov.
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do Tržnice.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!