Napojednik

APRIL
21. april do 21. maj - Vipavska dolina

OKUSI VIPAVSKE

Kar dvajset različnih restavracij iz Vipavske doline, med njimi tudi številne vrhunske (Gostilna Pri Lojzetu, DAM, Majerija, …), v času akcije Okusi Vipavske vabi na izbrane degustacijske menije, polne sezonskih lokalnih dobrot.

INFORMACIJE: okusi-vipavske.si

22. april - Hiša Marica, Šmartno v Brdih

BRDA & VINO

Hiša Marica, Gostišče Turn in Hotel San Martin vabijo na kulinarični dogodek Brda & Vino, v sklopu katerega se bo v Goriščkih Brdih dva dni odvijal bogat gastronomski program – pokušina izbranih lokalnih vin, tržnica z briškimi izdelki, kulturni program z glasbo, delavnice, umetniške razstave in seveda obširna degustacija lokalnih jedi in gostujočih kuharskih mojstrov.

INFORMACIJE: marica.si

25. april - Grad Tabor, Laško

DIVJI KUHARSKI TEČAJ

Restavracija Pavus in Grad Tabor Laško vabita na edinstven kuharski tečaj, na katerem bodo udeleženci pod budnim chefovim mentorstvom Marka Pavčnika ustvarjali spomladanski meni z elementi divje hrane. Tečaj vključuje nabiranje divjih sestavin v okolici in njihovo pripravo ter večerjo.

PRIJAVE: info@pavus.si

26. april - Bevkov trg, Nova Gorica

ODPRTA KUHNA

Odprta kuhna se vrača v Novo Gorico! Po uspešni lanski krstni sezoni se kulinarično dogajanje vrača na Bevkov trg, kjer bodo lokalni ponudniki razvajali dobrojedce in dobrojedke z obilico okusnih sezonskih kreacij.

INFORMACIJE: odprtakuhna.si

27. april ob 19. uri - Monstera Bistro, Ljubljana

VEČER VEGANSKE KUHINJE & EKOLOŠKO PRIDELANIH VIN

Ljubljanski Monstera Bistro in vinogradništvo Pasji Rep vabi na enkratno degustacijo izkušnjo vrhunskih veganskih kulinaričnih kreacij chefa Bineta Volčiča v družbi izbranih ekološko pridelanih vin Samota Premrna.

REZERVACIJE: 040 431 123 ali na info@monsterabistro.si

28. april - Palača Manzioli, Izola

ORANGE WINE FESTIVAL

Festival oranžnih vin – Orange Wine Festival – bo zadnji petek v aprilu v Izolo spet privabil ljubitelje vin, pridelanih sonaravno s postopkom daljše maceracije iz grozdja belih sort vinske trte. Na šestem festivalu, ki bo potekal v Manziolijevi palači in na istoimenskem trgu v središču Izole, se bo s svojimi vini predstavilo blizu 60 vinarjev iz petih držav, ob njih pa tudi gostinci, ki delijo soroden odnos do okolja in narave.

INFORMACIJE: orangewinefestival.si

Od 28. aprila do 7. maja - Falkensteiner Schlosshotel, Vrbsko jezero, Celovec

SEE-ESS-SPIELE

Od 28. aprila do 7. maja bo zasanjana pravljična dežela okoli Vrbskega jezera središče kulinaričnega dogajanja, saj bo gostila SeeEssSpiele – srečanje enajstih vrhunskih chefov iz vsega sveta, med katerimi bo tudi David Vračko. “Kuharske igre – poklon Charliju Walkerju” se glasi geslo premiernega kulinaričnega festivala, v sklopu katerega bodo večkrat nagrajeni chef Armin Gupf (chef restavracij Schlossstern in Barthlomäus) in gostujoči chefi razvajali dobrojedce in dobrojedke.

INFORMACIJE: see-ess-spiele.com ali tukaj

Rok prijave - 31. april

SAN PELLEGRINO YOUTH CHEF 2018

Si mlad profesionalni chef ali chefinja s talentom, ki te lahko popelje do vrha? Se upaš pomeriti z mednarodno konkurenco pod budnim očesom najboljših mednarodnih chefov? Potem se še danes prijavi na natečaj za San Pellegrinovega mladega chefa 2018 in osvoji enkratno priložnost razvoja kuharskih veščin v kuhinjah najboljših restavracij na svetu ter dragoceno strokovno prepoznavnost.

PRIJAVE: www.sanpellegrino.com/youngchefapplication

MAJ
8. do 11. maj - Hotel Ramada Resort, Kranjska Gora

2. MEDNARODNI KULINARIČNI FESTIVAL

HIT Nova Gorica vabi v Kranjsko Goro, kjer bo potekal 2. Mednarodni kulinarični festival, na katerem se bodo s svojimi kreacijami pomerjali domači in tuji chefi. Tekmovalci bodo kuhalnice prekrižali v različnih kategorijah in starostnih skupinah, ponovno pa bodo na sporedu priljubljena tekmovanja v kategoriji Magic box in tekmovanja v kulinarični artistiki, ki so še posebej zanimiva za obiskovalce. V sklopu festivala se obeta tudi finale Tuševe kuharske zvezde in zvezdnata »Večerja s TOP 3 šefi«.

INFORMACIJE: festival@hit-alpinea.si

12. maj - Šentjernej na Dolenjskem

5. SLOVENSKI VINOGRADNIŠKO-VINARSKI KONGRES

Kmetijski inštitut Slovenije, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter KGZS vabijo vinogradnike in vinarje na 5. vseslovenski vinogradniški in vinarski kongres. Ta bo potekal v obliki predavanj ter poster-sekcije, kjer bodo lahko inštitucije in posamezniki predstavili svoje strokovno in raziskovalno delo kot tudi tržno dejavnost. Rdeča nit bo prepletanje aktualnih tem v luči obstoječe zakonodaje.

INFORMACIJE: www.kis.si/svvk

12. do 14. maj - Poreč

VINISTRA

Eden največjih hrvaških vinskih sejmov Vinistra tudi letos vabi v Poreč na pokušino izbranih vin vrhunskih hrvaških vinarjev kot so Kozlovič, Matošević, Kabola, Coronica, Benvenuti ali Trapan ter številnih tujih. Fokus dogajanja bo na izvrstni novi letini, družbo pa jim bodo delale tradicionalne istrske dobrote, kot so sir, šunka, tartufi in med.

INFORMACIJE: vinistra.com

13. maj on 17. uri - Klet Kogl, Velika Nedelja

PODOBE KULTURE IN VINA

Klet Kogl vabi na glasbeno-kulinarično poslastico v družbi izbranih vin in mednarodnega inštrumentalnega kvarteta Tori Tango, ki v svoji glasbi prepleta intimistične in rahločutne instrumentalne izpovedi med jazzom in folkom ter se naslanja tako na tango tipico kot tango nuevo.

REZERVACIJE: 02 713 60 60 ali na info@kogl.net

19. in 20. maj - Dominikanski samostan, Ptuj

SALON SAUVIGNON 2017

Salon Sauvignon je festival vina, kulinarike in lepih umetnosti, ki v simpatičnem ambientu ptujskega samostana združuje vinarje, gostince, ljubitelje vina in gurmane, glasbo, poezijo in likovno umetnost. Tudi v letošnjem letu bodo domači in tuji vinarji predstavili svoje izvrstno letino sauvignonov pestrega nabora tipik.

INFORMACIJE: salonsauvignon.com

20. maj - Buje

ISTRIA WINE AND WALK

Ljubitelji vina in narave zaokrožite datum 20. 5. in se prijavite na avanturo Istria Wine & Walk v severozahodni Istri. Čaka vas 11 km dolg navdihujoč pohod z 7 okrepčevalnimi točkami, 9 vrhunskih istrskih vinarjev ter 7 lokalnih proizvajalcev in gostincev.

INFORMACIJE: coloursofistria.com

22. do 24. maj - Kensigton Olympia, London (VB)

THE LONDON WINE FAIR

Londonski vinski sejem je brez dvoma eden največjih na svetu in se lahko pohvali z dolgo in bogato tradicijo. V letošnjem letu že 37. vabi vinogradnike, vinarje in ljubitelje vin na degustacijo več kot 10.000 vin iz več kot 40 držav.

INFORMACIJE: londonwinefair.com

28. maj - Istra

DAN ODPRTIH VINSKIH KLETI

Idealen datum za izlet čez južno mejo je tradicionalni Dan odprtih vinskih kleti, ki se prireja vsako zadnjo nedeljo v maju. Na ta dan vinarji po vsem svetu na široko odpirajo vrata svojega kraljestva ter od jutra do večera ponujajo svoja vrhunska vina, dogodek pa ima bogato tradicijo tudi med istrskimi vinarji. Odlična priložnost torej, da okusite nekaj najboljših vin, ki jih trenutno ponuja hrvaško tržišče.

INFORMACIJE: coloursofistria.com

Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Samo za dobrojedce. Letna naročnina 19 evrov.
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do Tržnice.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!