Napojednik

OKTOBER
1. oktober do 11. november - Hiša Stare trte, Maribor

FESTIVAL STARE TRTE

Na Festivalu Stare trte boste imeli priložnost spoznati najboljše štajerske in slovenske vinarje. Hiša Stare trte v sklopu festivala vabi na tematske vinsko-kulinarične večere in na festivalske stojnice, kjer boste lahko ob zabavnem programu pokušali odlično žlahtno kapljico lokalnih pridelovalcev. Festival se bo zaključil na Trgu Leona Štuklja z največjim enodnevnim martinovanjem v Sloveniji na prostem.

INFORMACIJE: maribor-pohorje.si

6. oktober do 7. november - Kras

MESEC KRAŠKE KUHINJE

Vsako jesen kraški gostinci vabijo s tematsko pripravljenimi jedmi, ki jih združujejo s prvovrstnimi kraškimi vini. V času meseca kraške kuhinje potekajo številni tematski kulinarični večeri, kjer gostje na kulinaričnih popotovanjih spoznavajo izbrane jedi in vina. Otvoritveni dogodek se bo odvil v Štanjelu in bo zaobjemal kulinarične degustacije, tržnico, vodeni ogled mesta in kulinarično delavnico s chefom Igorjem Jagodicem.

INFORMACIJE: visitkras.info

13. do 22. oktober - po vsej Sloveniji

JESENSKI TEDEN RESTAVRACIJ

Od 13. do 22. oktobra bodo vrhunski slovenski chefi in chefinje v 96 sodelujočih restavracijah goste ponovno popeljali na kulinarična doživetja s posebnimi meniji, polnimi svežih lokalnih jesenskih okusov, po enotni ceni 17 evrov. Vsak Teden restavracij postavi slovenskim vrhunskim chefom novi izziv – v letošnjem letu je to narava! V menijih Tedna restavracij 2017 bo goste tako čakalo čim več narave in naravnega!

INFORMACIJE: tedenrestavracij.si

19. do 21. oktober - Viteška dvorana, Mariborski grad

DEBATA O KUHINJI

Pokrajinski muzej Maribor vabi k sodelovanju na mednarodnem strokovnem simpoziju s temo Kitchen debate – Debata o kuhinji, na katerem bodo predstavljeni prispevki o tehnološkemu razvoju kuhinje, za katero se zdi, da je izgubila svojo izvorno vez z ognjiščem in postaja v sofisticiranih oblikovnih rešitvah končni laboratorij prehrambne industrije.

INFORMACIJE: e-mail ali na +386 (0)2 228 35 51

20. oktober ob 20. uri - GH Primus, Ptuj

PRIMUSOVE VINSKE ZGODBE

V Grand Hotelu Primus bodo v oktobru začeli pisati 14. sezono Primusovih vinskih zgodb. V njih bodo ponovno združevali ljubitelje žlahtne kapljice in vrhunske kulinarike na šestih degustacijskih večerih. Prvi bo namenjen druženju z vinskimi kraljicami najstarejše slovenske vinske trte in njenih potomk.

REZERVACIJE: 02 74 94 178 ali čez e-mail

21. oktober od 10. ure - Glavna tržnica, Ljubljana

ČOKOLJANA

Na sejmu čokolade Čokoljana bodo svoje izdelke prodajali priznani izdelovalci čokolade, pa tudi manjše butične čokoladnice in slaščičarne. Na prodaj bodo čokoladne tablice iz kakava z različnih koncev sveta in izbrani pralineji, čokoladni izdelki z ekološkimi certifikati, presne in veganske sladice ter izdelki iz sistema pravične trgovine.

REZERVACIJE: cokoljana.mojacokolada.si

23. oktober ob 17. uri - Avtocenter Porsche, Maribor

3. SALON ŠTAJERSKIH MLADIH VIN PUBEC

3. Salon mladih štajerskih vin Pubec bo tudi letos postregel z bogato ponudbo mladih vin 36 štajerskih vinarjev. Svoje »pubece« bodo predstavile tako največje vinske kleti kot tudi manjši, družinski vinogradniki, dogajanje pa bo pospremil pester zabavni program.

INFORMACIJE: pubec.si

25. oktober - Hotel Draš, Maribor

SALON VINDEL

Domači in tuji dobrojedci, gostinci, specializirani trgovci, sommelierji, kuharski chefi, poslovneži, novinarji in drugi sladokusci bodo na jubilejnem desetem zaporednem Mednarodnem salonu vina in delikatesnih proizvodov VinDel razvajali svoje brbončice s kulinaričnimi dobrotami in izbranimi vini.

INFORMACIJE: vindel.si

NOVEMBER
6. november - MQ MuseumsQuartier, Dunaj

ORANGE WINE FESTIVAL

Festival oranžnih vin se seli na Dunaj! Okrog 60 vinarjev iz Avstrije, Slovenije, Italije, Hrvaške, Nemčij, Češke, Slovaške, Moldavije, Romunije in Gruzije bo v družbi odlične kulinarične spremljave predstavljalo svoja oranžna vina.

 

INFORMACIJE: orangewinefestival.si

10. - 14. november - Merano, Italija

MERANO WINE FESTIVAL

Priznani vinski sejem Merano Wine Festival bo na letošnji 26. izvedbi v severno Italijo pripeljal več kot 450 vrhunskih vinarjev iz Italije in vsega sveta, okrog 200 izdelovalcev kulinaričnih izdelkov in 15 priznanih svetovnih chefov, ki bodo skozi degustacije, predstavitve, delavnice in predavanja navdušili ljubitelje vin in dobre hrane.

INFORMACIJE: meranowinefestival.com

16. november ob 18. uri - Saziani Stub'n, Straden

MISCHEN POSSIBLE

Družina Neumeister in chef Harald Irka vabita v Saziani Stub’n na preplet sredozemskih okusov iz morja in zemlje v družbi brancinov Irene Fonda in mamljivih tarufov znamke Tartufo Prestige. Za kulinarični vrhunec bo poskrbel šesthodni meni mladega chefa v spremstvu izbranih vin.

INFORMACIJE: saziani@neumeister.cc

17. in 18. november - GH Union, Ljubljana

SLOVENSKI FESTIVAL VIN

Na letošnjem jubilejnem Slovenskem festivalu vin se ne bodo predstavili le vinarji, temveč tudi sorodne vinske prireditve iz vse Slovenije in tuji vinarji iz širše regije. Festival je tako s svojo pestro ponudbo namenjen vsem, ki jim vino pomeni posel, strast in ljubezen ali pa zapolni vedoželjnost.

INFORMACIJE: slovenskifestivalvin.si

Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Samo za dobrojedce. Letna naročnina 19 evrov.
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do Tržnice.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!