Teden restavracij 2013

Prvi vseslovenski Teden restavracij

Včasih tudi novinarju ni potrebno na dolgo, široko in podrobno razpredati, temveč lahko zapiše le preprosto in jasno: ”Hvala!” – ”Pridobiti gosta, ki se bo z veseljem in na podlagi krasne izkušnje vrnil še kdaj, celo čim prej!”
Telefon je zvonil brez prekinitev, od jutra do poznega večera, od začetka oktobra do konca Tedna restavracij 2013. Najprej so klicali chefi, gostilničarji in kuharji: ”Pa bodo gostje vedeli, da poteka teden restavracij?” jih je skrbelo po nepotrebnem, ker takoj ko smo odprli novo spletno stran in 65 vrhunskih slovenskih restavracij in gostiln začelo sprejemati rezervacije, so kontaktno telefonsko številko zasedli gostje. ”Kje je še prosto? Lahko kar pri vas rezerviramo? Prosim, nujno moramo dobiti prostor…” Šlo je celo tako daleč: ”Pravi astronaut je pri nas obisku in bi zelo rad obiskal ta teden prav to restavracijo …”
Tretja vrsta klicev pa je bila najbolj ubrana. In tudi najbolj prijetna. ”Čestitamo! Odlična ideja! Bravo! Hvala!”
Ekipa Tedna restavracij 2013, ki je zakrivila organizacijo, se zato čisto vsem, ki ste v tej množični akciji – ocenjujemo, da je bilo v devetih dneh v 65 restavracijah skupaj več kot 15.000 gostov! – sodelovali, zato iskreno in iz srca zahvaljuje ter se toplo priporoča tudi za – prihodnjič! Da, seveda, to je bil šele prvi vseslovenski Teden restavracij!
Odmevi obiskovalcev in gostov pa so polnili tudi elektronski predal Rad Dobrojem. Ne, seveda, vsi niso le čestitali in hvalili, temveč je bilo nekaj pričakovanj večjih od stvaritev na krožnikih, nekaj natakarjev počasnejših od gostov, ki so se menjavali za mizami in nekaj jedi bolj oblačnih od obljubljenih štirih sončkov. Oziroma, godi nam, da je bilo 90 odstotkov gostov izredno zadovoljnih, in veseli nas, da bomo kritike lahko posredovali chefom, saj to pomeni, da bodo prihodnjič še boljši.
Tomaž Kavčič, Gostilna pri Lojzetu:
”Vrhunska kuhinja ni le za izbrance, ki si jo lahko privoščijo. Teden restavracij je prijazno povabilo vsem, ki radi dobro jedo.”
Janez Bratovž, JB Restavracija:
”Teden restavracij je priložnost, da se predstavim gostom, ki jih je sicer strah stopiti v prestižno restavracijo. Sedaj se bodo lahko tega neupravičenega strahu znebili.”
Andrej Kuhar, Maxim:
”Seveda smo zraven. Akcijo v tujini poznam že dolga leta in komaj sem čakal, da pride tudi k nam.”
Tanja Pintarič, Gostilna Rajh:
”Že lani smo sodelovali in odziv gostov je bil izjemen. Veliko jih je prišlo prvič in sploh ne zadnjič.”
Gregor Vračko, Hiša Denk:
”To je promocija vrhunske kuhinje. Pokazali bomo, kaj znamo in zmoremo!”

Sodelujoče restavracije:

1096 Triglav, Bled
Bistro Zvezda, Ljubljana
Dam restavracija, Nova Gorica
Denk, Zg. Kungota
Domačija Novak, Sadinja vas
Dvor Jezeršek – 1768, Zgornji Brnik
Evergreen, Ljubljana
Francl, Zagrad
Gordia, Ankaran
Gostilna As, Ljubljana
Gostilna Krištof, Predoslje
Gostilna Mahorčič, Rodik
Gostilna Mihovec, Zg. Prirniče
Gostilna na gradu, Ljubljana
Gostilna pri Lešniku, Maribor
Gostilna Pri Lojzetu, Zemono
Gostilna Rajh, Bakovci
Gostilna Rakar, Trebnje
Gostilna Repovž, Šentjanž
Gostilna Ribič, Ptuj
Gostilna Šempeter, Šempeter

Gostilna Tomi, Portorož
Gostilna Tonček, Beltinci
Gostilna Tramšek, Ivanjkovci
Gostilna Vovko, Ratež
Gostišče Grič, Šentjošt nad Horjulom
Gostišče Jurg, Male Rodne
Gostišče Vračko, Jurij
Gredič Avenanti, Ceglo
Harfa, Ljubljana
Hiša Raduha, Luče
Hiša Torkla, Korte
Hotel Arena, Maribor
Hotel Cubo, Ljubljana
Hotel Habakuk, Maribor
Hotel Korošica, Otiški Vrh
Hotel Marina, Izola
JB Restavracija, Ljubljana
Konoba Bonaca, Medvode
Kraljestvo pršuta, Kobjeglava
Mak, Maribor
Maxim, Ljubljana

Novi svet pri Stolnici, Maribor
Oštarija, Dolenjske Toplice
Ošterija Debeluh, Brežice
Pavus, Laško
Pod skednjem – Posestvo Pule
Pri Florjanu, Maribor
Restavracija Brioni, Kranj
Restavracija Grad Otočec, Otočec
Restavracija Pikol, Nova Gorica
Restavracija Pri levu, Ljubljana
Restavracija Terasa, Maribor
Restavracija Topli val, Kobarid
Rezidenca Čeligo, Portorož
Rožmarin, Maribor
Shambala, Ljubljana
Smrekarjev hram, Ljubljana
Špacapanova hiša, Komen
Strelec, Ljubljana
Valvas’or, Ljubljana
Vila Herberstein, Velenje
Vila Podvin, Mošnje

Več informacij:

Spletna stran

Facebook

YouTube
...

Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Samo za dobrojedce. Letna naročnina 19 evrov.
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do Tržnice.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!