Teden restavracij 2014

Sodelujejo samo in vsi najboljši

Po uspešnem jesenskem Tednu restavracij v letu 2013 je vedno večje slovensko kulinarično gibanje že komaj čakalo na nadaljevanje, v katerem bodo v še več vrhunskih restavracijah v in s chefovim podpisom nastopale sezonske in lokalne sestavine s poreklom.
Že lanske številke so bile izjemne, toda že prvi del Tedna restavracij 2014 jih je presegel! V devetih pomladnih dneh je 69 vrhunskih slovenskih restavracij v okviru Tedna restavracij – 100 posebnih menijev po posebni, enotni ceni 14 evrov – obiskalo več kot 15.000 gostov! Jesenski termin pa je postavil situacijo ponovno na glavo in z več kot 33.000 zadovoljnimi gosti poskrbel za nov nivo primerjave.
Odmevi gostov po sklenjenem Tednu restavracij 2014 so še dolgo krožili po socialnih omrežjih in navdušenje nad dobrojedskimi predstavami v sodelujočih restavracijah po vsej Sloveniji združevali v skupno vprašanje: ”Kdaj se začne sprejemanje rezervacij za naslednji TR?”
Tudi odmevi gostincev imajo skupni imenovalec, ki ga je bard slovenske vrhunske kulinarike, edini z Michelinovo zvezdico odlikovani slovenski chef, Andrej Kuhar iz tako povzel: ”Vedeli smo, da bo zanimanje veliko, a vseeno smo bili presenečeni. Takšno zanimanje kot letos, to je nekaj izjemnega, zaradi tega gostincem v teh kriznih časih hitreje bije srce, to je tudi dokaz, da je slovenska vrhunska kulinarika na pohodu do kakovosti velikih, že uveljavljenih kulinaričnih dežel.”
Do jeseni bomo obiskali in ocenili še nekaj restavracij in gostiln, ki si želijo in zaslužijo sodelovati v Tednu restavracij. Nekaj jih je pomladi manjkalo, nekaj jih zraven ne bo več jeseni … Cilj Tedna restavracij je namreč jasen: sodelujejo samo in vsi najboljši!
Tomaž Kavčič, Gostilna pri Lojzetu:
”V času Tedna restavracij se je potrebno še bolj potruditi, takrat je potrebno dati od sebe vsaj 120 odstotkov!”
Tomaž Bolka, gostilna Krištof:
”Teh devet dni smo tako delali, da še za kosilo ni bilo časa. A kaj bi to, hranili smo se z zadovoljstvom gostov!”
Marcela Klofutar, Vila Podvin:
”S Tednom restavracij se spreminjajo prehranjevalne navade Slovencev.”
Uroš Mencinger, pobudnik akcije in selektor:
”Bilo je kar nekaj restavracij, ki so imele več kot tisoč gostov, velika večina pa jih je imela po več kot 500. To so številke, ki presegajo vse napovedi o številu slovenskih dobrojedcev; dejansko gre za množično kulinarično gibanje, katerega člani dvakrat letno potujejo med najboljšimi slovenskimi gostilnami in jih testirajo ter ocenjujejo. Dobili smo na stotine pohval, a tudi nekaj kritik, ki smo jih posredovali gostincev. Tudi tako se kakovost naše kulinarike dviguje iz leta v leto.”

Sodelujoče restavracije:

Arkade Cigoj, Črniče
Bistro Zvezda, Ljubljana
Boheja, Novo mesto
DAM restavracija, Nova Gorica
Domačija Novak, Sadinja vas pri Dvoru
Domačija Šajna, Šepulje
Element, Ljubljana
Etna, Divača
Evergreen, Smlednik
Galerija okusov, Petrovče
Gordia, Ankaran
Gostilna Dvor Jezeršek, Zgornji Brnik
Gostilna Francl, Zagrad
Gostilna Gastuž, Špitalič
Gostilna k Rotundi, Selo pri Prosenjakovcih
Gostilna Kobjeglava , Kobjeglava
Gostilna Krištof, Predoslje
Gostilna Mahorčič, Rodik
Gostilna Mihovec, Zgornje Pirniče
Gostilna na gradu, Ljubljana
Gostilna Pr' Bizjak, Zgornja Bela
Gostilna Pri Danilu, Reteče
Gostilna Pri Lojzetu, Zemono
Gostilna Pri Lešniku, Maribor
Gostilna Rajh, Bakovci
Gostilna Rakar, Trebnje

Gostilna Repovž, Šentjanž
Gostilna Šempeter, Šempeter
Gostilna Šiker, Močna
Gostilna Tomi, Portorož
Gostilna Tonček, Beltinci
Gostilna Tramšek, Žerovinci
Gostilna Vovko, Ratež
Gostišče Grič, Šentjošt nad Horjulom
Gostišče Jurg, Rogaška Slatina
GredičAvenanti, Ceglo
Harfa, Ljubljana
Hiša Denk, Zgornja Kungota
Hiša kulinarike Manna, Ljubljana
Hiša Raduha, Luče
Hiša Torkla, Korte
Hotel Cubo, Ljubljana
Hotel Evropa, Celje
Hotel Korošica, Šentjanž pri Dravogradu.
JB restavracija, Ljubljana
Kunstelj, Radovljica
Maxim, Ljubljana
Novi svet pri Stolnici, Maribor
Okrepčevalnica Ruj, Dol pri Vogljah
Oštarija, Dolenjske Toplice
Ošterija Debeluh, Brežice

Pavus - grad Tabor, Laško
Pri Florjanu, Maribor
Pri levu, Ljubljana
Restavracija 1906, Bled
Restavracija Donatela, Rogaška Slatina
Restavracija Grad Otočec, Otočec ob Krki
Restavracija hotela Marina, Izola
Restavracija Kaiser, Rogaška Slatina
Restavracija Mak, Maribor
Restavracija Mark, Šempeter pri Gorici
Restavracija Smrekarjev hram, Ljubljana
Restavracija Terasa, Maribor
Restavracija Topli val, Kobarid
Restavracija Vander, Ljubljana
Rizibizi, Portorož
Shambala, Ljubljana
Skipass restavracija, Kranjska Gora
Špacapanova hiša, Komen
Špengl, Celje
Strelec, Ljubljana Rožmarin, Maribor
TaBar, Ljubljana
Tokyo piknik, Ljubljana
Valvas'or, Ljubljana
Vila Herberstein, Velenje
Vila Podvin, Radovljica

Več informacij:

Spletna stran

Facebook

YouTube
...

Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Samo za dobrojedce. Letna naročnina 19 evrov.
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do Tržnice.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!