Teden restavracij 2015

Več kot 76.000 zadovoljnih dobrojedcev

Vsaka ponovitev Tedna restavracij je rekordna! Največja slovenska kulinarična prireditev, ki vsako leto poteka dvakrat, spomladi in jeseni, je tako letos na posebne menije po ceni 15 evrov v 87 vrhunskih slovenskih restavracijah privabila skupaj kar 76 tisoč gostov, samo jeseni od tega 42 tisoč.
Akcija za promocijo vrhunske slovenske kulinarike, ki se je po uvodu v okviru Evropske prestolnice kulture 2012 iz Maribora razširila po vsej Sloveniji, je tako dokončno prerasla v množično gibanje, v okviru katerega dvakrat letno po deset dni dobrojedci vseh generacij potujejo med najboljšimi slovenskimi restavracijami in gostilnami.
Med gosti Tedna restavracij je največ mladih, a v dobrojedskem gibanju je tudi vedno več upokojencev. Čeprav poidejo rezervacije v najbolj znanih in najvišje ocenjenih restavracijah najhitreje, gostje potujejo po vsej Sloveniji in izbirajo restavracije glede na atraktivnost posebnih menijev. Prijazna in enotna cena je sicer glavni čar Tedna restavracij, toda večina restavracij pripravi tudi dodatno ponudbo, ne zaman. Gostinci pa niso zadovoljni le zaradi množičnega obiska, temveč še bolj zaradi reakcij gostov.
Teden restavracij pa močno odmeva tudi na medmrežju. Spletna stran akcije, ki poteka dvakrat letno po deset dni, ima rekordno obiskanost. Podatki za prvih deset mesecev 2015: več kot 160.000 uporabnikov je ustvarilo več kot 2.130.000 ogledov. Še veliko več odmevov, v veliki večini zadovoljnih, pa kroži po družabnih omrežjih, saj so v času TR gostje tudi kulinarični kritiki. Uradna facebook stran Tedna restavracij ima že več kot 14.000 sledilcev in v času akcije dnevno dosega več kot 60.000 uporabnikov.
Grega Repovž, gostilna Repovž:
“Gostje so čedalje boljši, bolj zvedavi, zainteresirani, odzivni, se vidi, da je Teden restavracij zanje tudi neke vrste izobraževanje, skratka vsako leto je več dobrojedcev.”
Jelena Tramšek, gostilna Tramšek:
“Akcija, gibanje, kulinarična revolucija, to je Teden restavracij. Vsakič dvigne na noge, v vse večjem številu, staro in mlado. Deset dni se govori samo o hrani, kje in kako se dobro je. Deset dni smo gostili res izjemne goste. Povejte, kdaj lahko pridemo, so bili pripravljeni počakati na prosti termin.”
Elvis Breznik, hotel Korošica:
”Obiskali so nas gostje praktično iz celotne Slovenije, a tudi iz Avstrije in celo iz Italije. Rekli so, da se ravno zaradi te akcije vračajo v Slovenijo.”
Uroš Mencinger, pobudnik akcije in selektor:
”Vsak novi Teden je zaradi rekordnega obiska hkrati spodbuda in obveza za prihodnje leto. Zato že pripravljamo nekaj novosti za leto 2016, da bo zadovoljstvo tako gostov kot chefov še večje. Teden restavracij ni le gibanje, je tudi šola okusov!”

Sodelujoče restavracije:

Arkade Cigoj, Črniče
Bistro Zvezda, Ljubljana
Boheja, Novo Mesto
DAM restavracija, Nova Gorica
Domačija Gora pod lipo, Tinjska gora
Domačija Novak, Sadinja vas
Element, Ljubljana
Evergreen, Smlednik
Etna, Divača
Francl, Zagrad
Galerija Okusov, Novo Celje
Gordia, Ankaran
Gostilna Belšak na Slavkovem domu, Golo Brdo
Gostilna Čubr, Križ
Gostilna Dvor Jezeršek, Zgornji Brnik
Gostilna Gastuž, Žiče
Gostilna Javornik, Rakovnik
Gostilna k Rotundi, Prosenjakovci
Gostilna Kobjeglava, Štanjel
Gostilna Krištof, Predoslje
Gostilna Kunstelj, Radovljica
Gostilna Mahorčič, Rodik
Gostilna Mihovec, Zgornje Pirniče
Gostilna na gradu, Ljubljana
Gostilna Pr ‘Bizjak, Zgornja Bela
Gostilna Pr’Matičku, Kranj
Gostilna Pri Danilu, Reteče
Gostilna pri Lešniku, Maribor
Gostilna pri Lojzetu, Zemono
Gostilna Rajh, Bakovci
Gostilna Rakar, Gorenje Ponikve

Gostilna Repnik, Vrhpolje pri Kamniku
Gostilna Repovž, Šentjanž
Gostilna Ribič, Ptuj
Gostilna Šempeter, Bistrica pri Sotli
Gostilna Šiker, Močna
Gostilna Tomi, Portorož
Gostilna Tonček, Beltinci
Gostilna Tramšek, Žerovinci
Gostilna Vovko, Ratež
Gostišče Grič, Šentjošt
Gostišče Jurg, Male Rodne
Gostišče Primorka, Strunjan
GredičAvenanti, Ceglo
Hiša Denk, Zgornja Kungota
Hiša kulinarike Manna, Ljubljana
Hiša Raduha, Luče
Hiša Torkla, Korte
Hotel Evropa, Celje
Hotel Korošica, Šentjanž pri Dravogradu
Hotel Piran, Piran
JB restavracija, Ljubljana
Kabaj Morel, Dobrovo
Kendov Dvorec, Spodnja Idrija
Koroška hiša pri lipi, Muta
Maxim, Ljubljana
Okrepčevalnica Luda, Ljubljana
Okrepčevalnica Ruj, Dol pri Vogljah
Oštarija, Dolenjske Toplice
Ošterija Debeluh, Brežice
Pavus, grad Tabor Laško
Pr’Mrtinet, Luče pri Grosupljem
Pri Florjanu, Maribor

Pri Kuklju, Velike Lašče
Restavracija Aleksander, Rogaška Slatina
Restavracija Grad Otočec, Otočec
Restavracija Harfa, Ljubljana
Restavracija Hotel Cubo, Ljubljana
Restavracija Julijana, Bled
Restavracija Kaiser, Rogaška Slatina
Restavracija Lambergh, Begunje
Restavracija Mak, Maribor
Restavracija Marina, Izola
Restavracija Mark, Šempeter pri Gorici
Restavracija Pri levu, Ljubljana
Restavracija Sophia, Portorož
Restavracija Strelec, Ljubljana
Restavracija Terasa, Maribor
Restavracija Topli val, Kobarid
Restavracija Vander, Ljubljana
Restavracija Vrtnarija, Bled
Restavracija1906 v hotelu Triglav, Bled
Rožmarin, Maribor
Shambala, Ljubljana
Skipass restavracija, Kranjska Gora
Smrekarjev hram, Ljubljana
Sorbara Steak House, Ljubljana
Špacapanova hiša, Komen
Špajza, Ljubljana
Špengl, Celje
Štalca pri Vodniku, Ljubljana
TaBar, Ljubljana
Valvas’or, Ljubljana
Vila Herberstein, Velenje
Vila Podvin, Radovljica

Več informacij:

Spletna stran

Facebook

YouTube
...

Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Samo za dobrojedce. Letna naročnina 19 evrov.
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do Tržnice.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!