Teden restavracij 2016

V letu 2016 več kot 80.000 TR menijev!

Največja slovenska kulinarična prireditev, ki vsako leto poteka dvakrat, spomladi in jeseni, je v letu 2016 presegla številko 80.000 prodanih menijev v 91 sodelujočih restavracijah.
Akcija za promocijo vrhunske slovenske kulinarike, ki se je po uvodu v okviru Evropske prestolnice kulture 2012 iz Maribora razširila po vsej Sloveniji, je prerasla v množično gibanje, v okviru katerega dvakrat letno dobrojedci vseh generacij potujejo med najboljšimi slovenskimi restavracijami in gostilnami.
Čeprav poidejo rezervacije v najbolj znanih in najbolje ocenjenih restavracijah najhitreje, gostje potujejo po vsej Sloveniji in izbirajo restavracije glede na atraktivnost posebnih menijev. Prijazna in enotna cena je sicer glavni čar Tedna restavracij, toda večina restavracij pripravi tudi dodatno ponudbo, in ne zaman. Gostinci pa niso zadovoljni le zaradi množičnega obiska, temveč še bolj zaradi reakcij gostov.
Teden restavracij močno odmeva na medmrežju. Spletna stran akcije ima pred in med TR rekordno obiskanost. Podatki za  2016: 193.000 unikatnih uporabnikov je ustvarilo več kot 2.500.000 ogledov. Še veliko več odmevov, v veliki večini zadovoljnih, pa kroži po družabnih omrežjih, saj so v času TR gostje tudi kulinarični kritiki. Uradna facebook stran Tedna restavracij ima že več kot 18.400 sledilcev in v času akcije dnevni doseg več kot 60.000 uporabnikov.
Grega Repovž, gostilna Repovž:
“Gostje so čedalje boljši, bolj zvedavi, zainteresirani, odzivni, se vidi, da je Teden restavracij zanje tudi neke vrste izobraževanje, skratka vsako leto je več dobrojedcev.”
Jelena Tramšek, gostilna Tramšek:
“Akcija, gibanje, kulinarična revolucija, to je Teden restavracij. Vsakič dvigne na noge, v vse večjem številu, staro in mlado. Deset dni se govori samo o hrani, kje in kako se dobro je. Deset dni smo gostili res izjemne goste. Povejte, kdaj lahko pridemo, so bili pripravljeni počakati na prosti termin.”
Uroš Mencinger, pobudnik akcije in selektor:
”Sodelujoče restavracije so za to jesen pripravile izrazito sezonske menije, povezale so se z lokalnimi dobavitelji, pripravile dodatno ponudbo, predvsem pa dodale veliko chefovske ustvarjalnosti. Po petih letih si zato slovenske kulinarike brez Tedna restavracij ne moremo več niti predstavljati. Že dolgo ne gre več le za cenovno ugodne menije. To je teden, ki je hkrati šola okusov, saj se gostje učimo, kje in kako dobro jesti, chefi pa se primerjajo med seboj.”

Sodelujoče restavracije:

Altroke, Ljubljana
Atelje, Ljubljana
Boheja, Novo mesto
Casa Nostromo, Piran
DAM restavracija, Nova Gorica
Danilo gostilna&vinoteka, Reteče
Domačija Novak, Sadinja vas
Dvor Jezeršek, Zg. Brnik
Element, Ljubljana
Etna, Divača
Evergreeen, Smlednik
Fudo, Maribor
Galerija okusov, Novo Celje
Gora pod lipo, Tinjska gora
Gostilna Bistra, Bistra
Gostilna Čubr, Križ
Gostilna Dolinšek, Vrh pri Boštanju
Gostilna Francl, Zagrad
Gostilna Gastuž, Špitalič
Gostilna Grabar, Ptuj
Gostilna Grič, Horjul
Gostilna Javornik, Šentrupert
Gostilna Kobjeglava, Štanjel
Gostilna Krištof, Predoslje
Gostilna Kunstelj, Radovljica
Gostilna Mahorčič, Rodik
Gostilna Mencinger, Črešnjevci
Gostilna Mihovec, Zg. Pirniče
Gostilna na gradu, Ljubljana
Gostilna Pr’ Bizjak, Zg. Bela
Gostilna Pr’Matičku, Kranj
Gostilna Pri Lešniku, Maribor
Gostilna Pri Lojzetu, Zemono

Gostilna Rajh, Bakovci
Gostilna Rakar, Gorenje Ponikve
Gostilna Repnik, Vrhpolje
Gostilna Repovž, Šentjanž
Gostilna Ribič, Ptuj
Gostilna Šempeter, Šempeter
Gostilna Šiker, Močna
Gostilna Tomi, Portorož
Gostilna Tonček, Beltinci
Gostilna Tramšek, Žerovinci
Gostilna Vovko, Ratež
Gostilnica Ruj, Dol pri Vogljah
Gostišče Dolinšek, Vrh pri Boštanju
Gostišče Grič, Slovenske Konjice
Gostišče Jurg, Male Rodne
Grad Otočec, Otočec
Hiša kulinarike Manna, Ljubljana
Hiša Denk, Zg. Kungota
Hiša Torkla, Korte
Hotel Cubo, Ljubljana
Hotel Evropa, Celje
Hotel Korošica, Otiški vrh
Hotel Marina, Izola
Hotel Piran, Piran
Hotel Vander, Ljubljana
Istrian Tapas, Portorož
JB restavracija, Ljubljana
Kendov dvorec, Sp. Idrija
Kralj žara, Ljubljana
KULT316, Ljubljana
Lambergh, Begunje
Luda, Ljubljana
Nejka & Uroš Klinec, Plešivo

Oštarija, Dolenjske Toplice
Ošterija Debeluh, Brežice
Pavus - grad Tabor, Laško
Pr ‘Mrtinet, Luče pri Grosupljem
Pri Florjanu, Maribor
Pri šoferski mamici,Vransko
Restavracija 1906, Bled
Restavracija Gredič, Ceglo
Restavracija Harfa, Ljubljana
Restavracija Julijana, Bled
Restavracija Mak, Maribor
Restavracija Maxim, Ljubljana
Restavracija Pri levu, Ljubljana
Restavracija Primorka, Strunjan
Restavracija Sedem, Maribor
Restavracija Sonet, Kranj
Restavracija Sophia, Portorož
Restavracija Strelec, Ljubljana
Restavracija Terasa, Maribor
Retavracija Kaiser, Rogaška Slatina
Rožmarin, Maribor
Shambala, Ljubljana
Skipass restavracija, Kranjska Gora
Slon 1552, Ljubljana
Sorbara Steak House, Ljubljana
Špajza, Ljubljana
Štalca pri Vodniku, Ljubljana
Topli val, Kobarid
Vila Herberstein, Velenje
Vila Podvin, Radovljica
Domačija Novak, Sadinja vas
Gostilna Pri Lojzetu, Zemono

Več informacij:

Spletna stran

Facebook

YouTube
...

Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Samo za dobrojedce. Letna naročnina 19 evrov.
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do Tržnice.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!