Teden restavracij 2016

V letu 2016 več kot 80.000 TR menijev!


Največja slovenska kulinarična prireditev, ki vsako leto poteka dvakrat, spomladi in jeseni, je v letu 2016 presegla številko 80.000 prodanih menijev v 91 sodelujočih restavracijah.

Akcija za promocijo vrhunske slovenske kulinarike, ki se je po uvodu v okviru Evropske prestolnice kulture 2012 iz Maribora razširila po vsej Sloveniji, je prerasla v množično gibanje, v okviru katerega dvakrat letno dobrojedci vseh generacij potujejo med najboljšimi slovenskimi restavracijami in gostilnami.

Čeprav poidejo rezervacije v najbolj znanih in najbolje ocenjenih restavracijah najhitreje, gostje potujejo po vsej Sloveniji in izbirajo restavracije glede na atraktivnost posebnih menijev. Prijazna in enotna cena je sicer glavni čar Tedna restavracij, toda večina restavracij pripravi tudi dodatno ponudbo, in ne zaman. Gostinci pa niso zadovoljni le zaradi množičnega obiska, temveč še bolj zaradi reakcij gostov.

Teden restavracij močno odmeva na medmrežju. Spletna stran akcije ima pred in med TR rekordno obiskanost. Podatki za  2016: 193.000 unikatnih uporabnikov je ustvarilo več kot 2.500.000 ogledov. Še veliko več odmevov, v veliki večini zadovoljnih, pa kroži po družabnih omrežjih, saj so v času TR gostje tudi kulinarični kritiki. Uradna facebook stran Tedna restavracij ima že več kot 18.400 sledilcev in v času akcije dnevni doseg več kot 60.000 uporabnikov.

Grega Repovž, gostilna Repovž:
“Gostje so čedalje boljši, bolj zvedavi, zainteresirani, odzivni, se vidi, da je Teden restavracij zanje tudi neke vrste izobraževanje, skratka vsako leto je več dobrojedcev.”

Jelena Tramšek, gostilna Tramšek:
“Akcija, gibanje, kulinarična revolucija, to je Teden restavracij. Vsakič dvigne na noge, v vse večjem številu, staro in mlado. Deset dni se govori samo o hrani, kje in kako se dobro je. Deset dni smo gostili res izjemne goste. Povejte, kdaj lahko pridemo, so bili pripravljeni počakati na prosti termin.”

Uroš Mencinger, pobudnik akcije in selektor:
”Sodelujoče restavracije so za to jesen pripravile izrazito sezonske menije, povezale so se z lokalnimi dobavitelji, pripravile dodatno ponudbo, predvsem pa dodale veliko chefovske ustvarjalnosti. Po petih letih si zato slovenske kulinarike brez Tedna restavracij ne moremo več niti predstavljati. Že dolgo ne gre več le za cenovno ugodne menije. To je teden, ki je hkrati šola okusov, saj se gostje učimo, kje in kako dobro jesti, chefi pa se primerjajo med seboj.”

Sodelujoče restavracije:


  • Altroke, Ljubljana
  • Atelje, Ljubljana
  • Boheja, Novo mesto
  • Casa Nostromo, Piran
  • DAM restavracija, Nova Gorica
  • Danilo gostilna&vinoteka, Reteče
  • Domačija Novak, Sadinja vas
  • Dvor Jezeršek, Zg. Brnik
  • Element, Ljubljana
  • Etna, Divača
  • Evergreeen, Smlednik
  • Fudo, Maribor
  • Galerija okusov, Novo Celje
  • Gora pod lipo, Tinjska gora
  • Gostilna Bistra, Bistra
  • Gostilna Čubr, Križ
  • Gostilna Dolinšek, Vrh pri Boštanju
  • Gostilna Francl, Zagrad
  • Gostilna Gastuž, Špitalič
  • Gostilna Grabar, Ptuj
  • Gostilna Grič, Horjul
  • Gostilna Javornik, Šentrupert
  • Gostilna Kobjeglava, Štanjel
  • Gostilna Krištof, Predoslje
  • Gostilna Kunstelj, Radovljica
  • Gostilna Mahorčič, Rodik
  • Gostilna Mencinger, Črešnjevci
  • Gostilna Mihovec, Zg. Pirniče
  • Gostilna na gradu, Ljubljana
  • Gostilna Pr’ Bizjak, Zg. Bela
  • Gostilna Pr’Matičku, Kranj
  • Gostilna Pri Lešniku, Maribor
  • Gostilna Pri Lojzetu, Zemono

  • Gostilna Rajh, Bakovci
  • Gostilna Rakar, Gorenje Ponikve
  • Gostilna Repnik, Vrhpolje
  • Gostilna Repovž, Šentjanž
  • Gostilna Ribič, Ptuj
  • Gostilna Šempeter, Šempeter
  • Gostilna Šiker, Močna
  • Gostilna Tomi, Portorož
  • Gostilna Tonček, Beltinci
  • Gostilna Tramšek, Žerovinci
  • Gostilna Vovko, Ratež
  • Gostilnica Ruj, Dol pri Vogljah
  • Gostišče Dolinšek, Vrh pri Boštanju
  • Gostišče Grič, Slovenske Konjice
  • Gostišče Jurg, Male Rodne
  • Grad Otočec, Otočec
  • Hiša kulinarike Manna, Ljubljana
  • Hiša Denk, Zg. Kungota
  • Hiša Torkla, Korte
  • Hotel Cubo, Ljubljana
  • Hotel Evropa, Celje
  • Hotel Korošica, Otiški vrh
  • Hotel Marina, Izola
  • Hotel Piran, Piran
  • Hotel Vander, Ljubljana
  • Istrian Tapas, Portorož
  • JB restavracija, Ljubljana
  • Kendov dvorec, Sp. Idrija
  • Kralj žara, Ljubljana
  • KULT316, Ljubljana
  • Lambergh, Begunje
  • Luda, Ljubljana
  • Nejka & Uroš Klinec, Plešivo

  • Oštarija, Dolenjske Toplice
  • Ošterija Debeluh, Brežice
  • Pavus – grad Tabor, Laško
  • Pr ‘Mrtinet, Luče pri Grosupljem
  • Pri Florjanu, Maribor
  • Pri šoferski mamici,Vransko
  • Restavracija 1906, Bled
  • Restavracija Gredič, Ceglo
  • Restavracija Harfa, Ljubljana
  • Restavracija Julijana, Bled
  • Restavracija Mak, Maribor
  • Restavracija Maxim, Ljubljana
  • Restavracija Pri levu, Ljubljana
  • Restavracija Primorka, Strunjan
  • Restavracija Sedem, Maribor
  • Restavracija Sonet, Kranj
  • Restavracija Sophia, Portorož
  • Restavracija Strelec, Ljubljana
  • Restavracija Terasa, Maribor
  • Retavracija Kaiser, Rogaška Slatina
  • Rožmarin, Maribor
  • Shambala, Ljubljana
  • Skipass restavracija, Kranjska Gora
  • Slon 1552, Ljubljana
  • Sorbara Steak House, Ljubljana
  • Špajza, Ljubljana
  • Štalca pri Vodniku, Ljubljana
  • Topli val, Kobarid
  • Vila Herberstein, Velenje
  • Vila Podvin, Radovljica
  • Domačija Novak, Sadinja vas
  • Gostilna Pri Lojzetu, Zemono

Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Samo za dobrojedce. Letna naročnina 19 evrov.
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do Tržnice.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!