Ko začnemo spomladi na vrtu iskati senco, je čas za opoldansko solato! Večerja zato zamenja kosilo, ki ga nadomesti lahka malica, ker je škoda lepega sobotnega dne za predolgo kuharijo. Zvečer bo dovolj nekaj hitro popeči in zraven odlomiti kos kruha, ki smo ga – zakaj pa ne, saj je vikend – zjutraj spekli. Ostal bo še za nedeljski zajtrk, tako kot bo zaradi lahkega sobotnega kosila ostal tudi apetit za nedeljsko kosilo z govejo juho in pohanci. Pri babici ali v najljubši družinski gostilni?

 
solata avokado spragljiSicer pa, priznajmo, ne gre le za senco, temveč tudi za sonce … Za kratkimi rokami namreč pridejo kratke hlače, potem pa gremo že na morje. Je vam od lani še vse prav?Po tej solati vsekakor! Nobenih mer in navodil ne potrebujete. Dovolj je priporočilo, da je potrebno začiniti le zeleno solato, ki jo je dobro po umivanju osušiti. Nanjo nato nakapljamo solatni preliv, ki smo ga mi naredili iz olivnega olja, kisa, soli, gorčice in smetanovega hrena. Pa vi? Ko je solata že porazdeljena, pridejo nanjo avokado, na hitro popečeni beluši in v olivnem olju opečene rezine bagete. Tiste od včeraj ki je ni ostalo dovolj za zajtrk, zato je sveže zadišalo iz domače pečice … Kako je vse povezano! Tudi brez recepta.

Tags: , , , , , , , ,