Damjan Fink

Solata je vsak dan s tržnice, veliki lonci v majhni kuhinji so polni osnov in omak, sestavine so prave, sveže, kvalitetne, čeprav cenovno izbrane, Fink pa dokazuje, da so tudi preproste slovenske jedi primerne za (spre)hode. Preprosta kuhinja, ki jo imamo radi vsak dan, a si jo privoščimo na gradu.

Damjan Fink, ki je začel na Gradu Otočec, se izpopolnil v Hiši Franko in naredil na Gradu, ima občutek gentlemana – kljub mladosti, veliki postavi in širokemu nasmehu točno in vedno ve, kako daleč lahko gre … Njegove jedi so tradicionalne, toda chefovske, krožniki so umirjeni, toda elegantni, sestavine so znane, toda izbrane, zato je obisk grajske gostilne tako množičen, toda vseeno večhoden. Kdor se podviza gor, je nagrajen!

Datum rojstva: 9. 8. 1982

Izobrazba: kuharski tehnik

Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali:
Terme Krka, Grad Otočec, Hiša Franko Ana Roš

Kuharska filozofija:
Kuhati z najboljšimi sestavinami iz lokalnega okolja, letnega časa, sodelovati z različnimi proizvajalci in sestaviti najboljše jedi za goste moje restavracije..

Največji kuharski/gostinski uspehi: vodja gostilne na Ljubljanskem gradu

Najljubša sestavina: oljčno olje in siri

Najljubša jed: škampi

Najljubši kuharski pripomoček: mešalnik – bimbi

Najljubša kuharska tehnika: pečenje na živem ognju

Najboljši chef: Ana Roš

Najboljša restavracija na svetu: Le chateaubriand, Hiša Franko, Steirereck

Kratek življenjepis: