Grega Rozman

Odkar ima Lamberg chefa, ki ima medalje s kuharskih olimpijad in izkušnje iz Michelinovih zvezdic, ni potrebno tja več le enkrat, ko dahneš da. Lahko se vam zdi, da Grega Rozman s tehnikami kdaj tudi pretirava in da se z idejami še išče, toda glavno je vendarle, da zna! V Lamberghu, kjer je vse za oči in razstavo, je tako tudi kuhinja na visokem nivoju, ki zmore ponujati hkrati oboje, tako hotelske menije kot dobrojedske hode, saj so Rozmanove jedi hkrati spogledljive in domačne, drugačne in znane, dobrodošle in presenetljive.

Datum rojstva: 20. 2. 1979

Izobrazba: kuhar

Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali: Ess Zimmer (München), chef Bobby Brauer

Kuharska filozofija: kuhati z lokalnimi sestavinami in okusi naših prednikov

Največji kuharski/gostinski uspehi: srebrna medalja na kuharski olimpijadi 2012, 2 srebrni medalji dubai world hospitality championship, član slovenske kuharske reprezentance

Najljubša sestavina: maslo

Najljubša jed: čompe s skuto

Najljubši kuharski pripomoček: lesena kuhalnica, dober nož

Najljubša kuharska tehnika: reduciranje

Najboljši chef: Richard Rauch

Najboljša restavracija na svetu: Alinea, ZDA

Kratek življenjepis:

Zaposlitve
2012 – sedaj           Head Chef, Hotel Golf Bled, Sava Turizem d.d.
2010 – 2012            Chef, Restavracija Panorama
2002 – 2008            Restavracija Vila Bella (Chef)
1998 – 2002            Restavracija Vila Bella (Chef de partie)
1996 – 1998            Restavracija Vila Bella (Commis chef)

Izobrazba
1993 – 1996 Srednja šola za gostinstvo in turizem Radovljica, Slovenija (Chef de Cuisine)

Profesionalne kvalifikacije in usposabljanja
2010 – Slaščičarska delavnica, chef Alenka Kodele
2007 – Čokoladne in sladkorne skulpture, chef Alenka Kodele, Slovenska kuharska reprezentanca
2006 – Maslene skulpture, Šola kulinarične artistike Andreja Goljata, Škofja Loka, Slovenija
2004 – 2008 Redna HACCP usposabljanja

Druge pomembne izkušnje in dosežki
2014 – Februar, dvotedensko usposabljanje v restavraciji z 1 Michelinovo zvezdico “Ess zimmer BMW Welt Muenchen”
2013 – November, dve srebrni medalji, Dubai World Hospitality Championship, član slovenske nacionalne reprezentance
2012 – Oktober, drugo mesto na IKA svetovni kuharski olimpijadi, član slovenske nacionalne reprezentance
2012 – Dvotedensko usposabljanje v Grand Hotelu Tirolia Kitzbühel (Bobby Bräuer, Chef leta 2012 v Avstriji, Gault Millau 3 toques, 18 točk)
2012 – sedaj Član slovenske kuharske reprezentance
2010 – Predstavitev slovenske kulinarike v Haagu, član kuharske ekipe Sava Hoteli Bled
2010 – Predstavitev slovenske kulinarike v Skopju, član kuharske ekipe Sava Hoteli Bled
2010 – Predstavitev slovenske kulinarike v Pragi, član kuharske ekipe Sava Hoteli Bled
2006 – 2008 Pomočnik člana slovenske kuharske reprezentance