Gregor Jager

Restavracija: Gostilna Maribor

Datum rojstva: 16. 2.1984

Izobrazba: VSŠGT – Organizator v gostinstvu

Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali:

Kuharska filozofija: raziskovati, ustvarjati in uživati ob svojem delu

Največji kuharski/gostinski uspehi: biti sous chef pri Gerhardu Fuchsu, brez znanja nemščine

Najljubša sestavina: meta

Najljubša jed: domač piščanec na rižu moje mame

Najljubši kuharski pripomoček: mini paletka

Najljubša kuharska tehnika: mesenje testa za kruh

Najboljši chef: Alex Atala

Najboljša restavracija na svetu: D.O.M.

Kratek življenjepis:

Rojen in vzgojen na kmetiji, odraščal ob kuhinji mame in babice, kateri sta najbolj vplivali na njegovo poklicno izbiro in karierno pot. Ob vpisu v srednjo gostinsko šolo v Celju je pri 15-ih letih začel spoznavati gostinstvo v gostini Pri Ahacu, nato kot vajenec v Grand Hotelu Rogaška slatina, v času študija na VSŠGT Maribor bil na izobraževanju v restavraciji La Subida, ter po koncu študija postal član prve ekipe restavracije Rožmarin. Po končani diplomi je odšel v Ljubljano v Restavracijo JB, kjer je 4 leta nabiral izkušnje pod mentorstvom Janeza Bratovža. Na to se je pridružil ekipi Restavracije Promenada na Bledu, a kmalu prečkal severno mejo kot garde manager v restavracijo Kreuzwirt pri Leutschachu, nato chef restavracije Hofkeller v Grazu ter nazadnje sous chef v restavraciji Die Weinbank v Ehrenhausnu, dokler ni prevzel vodenja kuhinje v Gostilni Maribor.