Maja Buden

Datum rojstva: 22. 9. 1979

Izobrazba: ekonomist

Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali:

  • Slaščičarna Lenček, Komenda
  • Jezeršek catering , Sora pri medvodah
  • Hotel Werzer astoria (Pörtschach), Avstrija
  • Hotel Wallerwirt (Pörtschach), Avstrija
  • Hotel Mori Klopeinersee, Avstrija
  • Hotel Mate Dunaj, Avstrija
  • Hotel Post, Stuben am Arlberg, Avstrija

Kuharska filozofija:
Rada kuham s svežimi lokalnimi sestavinami. Osnova za ustvarjanje je vedno sestavina in tradicionalen recept. Želim, da je hrana pristna in čistega okusa. Želim ohraniti gostilno in gostilniško tradicijo.

Največji kuharski/gostinski uspehi:
Uspešen dvig prepoznavnosti gostilne Kunstelj.

Najljubša sestavina: zelenjava vseh vrst

Najljubša jed: mlečna prosena kaša in grizika

Najljubši kuharski pripomoček: metlica za stepanje – saj je pri veliko jedeh zrak najpomembnejša sestavina

Najljubša kuharska tehnika: čim manj kompliciranja

Najboljši chef: Lea Linster

Najboljša restavracija na svetu: Hiša Franko

Kratek življenjepis:
Rojena v gostilniško družino se je že zelo zgodaj odločila za gostinstvo. Že od mladih nog sta jo veselila delo z ljudmi in strežba, kuhala pa ni prav rada. Kljub temu je zaradi očetove vztrajnosti začela delati v kuhinji in se našla v ustvarjanju sladic. Od očeta se je naučila podjetnosti, natančnosti in vztrajnosti ter imela možnost zelo mlada spoznati nekaj odličnih hotelskih hiš.

Kmalu je začela ustvarjatii celostno ponudbo družinske gostilne Kunstelj, pri čemer ji pomaga mož, ki je tudi sam odličen kuhar, čeprav samouk. Verjame v iskreno kuhinjo, znanje in delavnost. To je Kunstelj in takšna je tudi Maja.