Mišo Krojsl

Datum rojstva: 18. 1. 1981

Izobrazba: Gostinski tehnik

Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali:

  • Konrad Purgaj (Hotel Habakuk)
  • Franko Kenda (Belvedere)
  • Lovro Visočnik (Gostilna Pec)

Kuharska filozofija: slediti kuharskim trendom in ustvarjati

Največji kuharski/gostinski uspehi:
11 let uspešnega ustvarjanja v Restavraciji Rožmarin

Najljubša sestavina: meso

Najljubša jed: pohan pišek, pražen krompir

Najljubši kuharski pripomoček: sous vide

Najljubša kuharska tehnika: pečenje  na žaru in v ponvi

Najboljši chef: Ana Roš, Johann Lafer

Najboljša restavracija na svetu: Noma

Kratek življenjepis:
Rojen v Mariboru, oče po poklicu pek, mama učiteljica praktičnega slaščičarskega poklica. Že od otroških let ga je veselilo vse, kar je bilo povezano s hrano. Tako ga je pot zanesla na Srednjo šolo za gostinstvo in turizem v Mariboru. Po končani srednji šoli je odšel v Hotel Habakuk, a bil kmalu vpoklican v vojsko. Po končanem služenju vojaškega roka je izkušnje nabiral v primorskem Belvedere, kjer se je naučil kulinaričnega ustvarjanja z morskimi dobrotami. Nadaljeval je v Gostilni Pec pod taktirko Lovra Visočnika, dokler ni prevzel chefovskega naziva v Restavraciji Rožmarin kjer že 11 let ustvarja svoje kulinarične kreacije.