Mojmir Šiftar

Datum rojstva: 23. 03. 1992

Izobrazba: org. posl. gost. tur.

Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali:
Chef Borut Jakič, Chef Janez Bratovž

Kuharska filozofija:
V pojmu mladost se skriva več pomenov. Z mladostjo se izražajo barve, vonji, okusi in arome na svojstven način. V mladosti se skriva vrhunec drznosti, izzivalnosti in ustvarjalnosti. Z uporabo čajev, kot meni najljubšo sestavino, v kulinariki poskušam povezati vse zgoraj navedene dejavnike in rezultat prikazati na krožnikih.

Največji kuharski/gostinski uspehi:
– 3. mesto v polfinalnem izboru za najboljšega svetovnega mladega kuharja St. Pellegrino 2015 v Izraelu
– izdaja knjige 44 odtenkov čaja
– ekipno 5. mesto in 2 srebrni medalji na mednarodnem tekmovanju mladih kuharjev v Južni Koreji
– 2 ekipni srebrni medalji na svetovnem prvenstvu v Luksemburgu
– 2 ekipni bronasti medalji na kuharski olimpijadi v Nemčiji

Najljubša sestavina: čaj

Najljubša jed: jih je preveč za naštevati

Najljubši kuharski pripomoček: krmeljev nož

Najljubša kuharska tehnika: dimljenje

Najboljši chef: Grant Achatz

Najboljša restavracija na svetu: Alinea

Kratek življenjepis:

Izobrazba
september 2007 – juli 2011:
gastronomski technik, Srednja šola za gostinstvo in turizem Ljubljana
oktober 2011 – junij 2013: org. posl. gost. tur., Biotehniški izobraževalnic center Ljubljana

Delovne izkušnje
november 2007 – januar 2009: Commis chef, JB Restavracija, Ljubljana
maj 2008 – marec 2011: Barista, Mojster Caffee, Ljubljana
junij 2012 – januar 2013: Sous chef, Hotel Aleksander*****, Rogaška Slatina
marec 2013 – avgust 2013: Sous chef, restavracija Shambala, Ljubljana
oktober 2013 – december 2013: Chef de cuisine, Dvor Tacen, Ljubljana
april 2014 – januar 2015: Sous chef, Hotel Aleksander*****, Rogaška Slatina
januar 2015 – november 2015: Chef de cuisine, Restaurant Tomi, Portorož
november 2015 – danes: Chef de cuisine, Hotel & Restaurant Skipass, Kranjska Gora