Peter Patajac

Datum rojstva: 27. 10. 1981

Izobrazba: kuhar

Kuharska filozofija:
Ne oziram se na modo temveč na sezonske lokalne sestavine.

Največji kuharski/gostinski uspehi: zadovoljni gosti, ki se z veseljem vračajo.

Najljubša sestavina: jagnje

Najljubša jed: pečeno jagnje kraškega izvora

Najljubši kuharski pripomoček: nož

Najljubša kuharska tehnika: cvrtje

Najboljši chef: Svetozar Raspopović

Najboljša restavracija na svetu: pri moji mami doma

Kratek življenjepis:
Po končani gostinski šoli v Izoli sem kuhal v večih vrhunskih restavracijah v Sloveniji in Italiji. Z veliko strastjo sem se udeleževal številnih tekmovanj, tudi mednarodnnih, na katerih sem razvil veliko idej in zamisli, kako izboljšati lastne tehnike dela, a pri tem mnogokrat nehote zanemarjal okus in korenine. Leta 2002, ko sva z soprogo odprla Okrepčevalnico na Krasu, sem se pričel zavedati kako malo vem in znam o gostinstvu. Čeprav je pred nami še dolga in izzivov polna pot, smo si uspešno  spletli lastno mrežo dobaviteljev in filozofijo, na podlagi katere z lokalnimi sestavino ustvarjamo nekaj oprijemljivega in pristnega, nekaj kar odseva moderno dušo pokrajine in ljudi, ki tukaj živimo.

Misel: “Vsaka kuhinja je odraz ljudi, ki delajo v njej.”