Če je tipičen kraški pršut dve leti na burji, je Komelov vsaj tri. Tako, resno in dodelano, se loteva tudi svojih jedi, s katerimi je jota-gostilno spremenil v kraško stalnico, ki lokalni kulinariki dodaja urbani pečat.
Datum rojstva: 22.01.1970
Izobrazba: orodjar
Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali:
Gostilna pri Lojzetu – Zemono (Tomaž Kavčič)
Kuharska filozofija:
Modernizirana kraška kuhinja, ki stremi k filozofiji 0km, s posebno pozornostjo na okusih, podrobnostih in predstavitvi..
Največji kuharski/gostinski uspehi:
L’Espresso: 13,5 – 2012
Rad dobro jem: 4,5 sončka – 2014
Top gostilne – Vipavska dolina, kras in Brkini: 3. mesto – 2014 in 2015
Najljubša sestavina: pršut
Najljubša jed: telečja rebra, pripravljena počasi v vinski omaki
Najljubši kuharski pripomoček: mešalnik – bimbi
Najljubša kuharska tehnika: sous-vide
Najboljši chef: Emanuele Scarello
Najboljša restavracija na svetu: Trattoria Agli Amici
Kratek življenjepis:
Rodil sem se v Bukovici, kjer sem se šolal in kjer še vedno živim. Ker so me od vedno zanimala ustvarjalna in ročna dela sem šolanje nadaljeval in tudi uspešno zaključil na srednji Strojni šoli v Novi Gorici. Pri 23 letih sem spoznal ljubezen svojega življenja, Farzilo, s katero sva si življenje še polepšala s hčerkama Karin in Gajo. Strast do kuhanja je v meni rasla že od malih nog, ko sem opazoval nonota kako uživa v tem posebnem opravilu. Kasnejša pot življenja in prijatelji vinarji so mi pomagali, da sem se s kulinariko vse bližje spoznal in se kasneje tudi sam znašel za kozicami ter s kuhalnico v roki, kjer še vedno z užitkom ustvarjam in razvajam brobončice gostov gostilne Kobjeglava.