Spomenka Žganec

Datum rojstva: 24. 3. 1977

Izobrazba: gastronomski tehnik

Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali:

Kuharska filozofija: izberi sezonsko, lokalno, sveže in bodi drzen.

Največji kuharski/gostinski uspehi:
Pozitivne recenzije s strani priznanih kulinaričnih kritikov (NeDelo, Mladina …) in najpomembnejše – zadovoljen gost, ki se vrača.

Najljubša sestavina: vino in sveža zelišča

Najljubša jed: siri

Najljubši kuharski pripomoček: Pacojet

Najljubša kuharska tehnika: mariniranje

Najboljši chef: Priska Thuring

Kratek življenjepis:
Izhaja iz preproste delovne družine in je 1999 tudi sama začela z gostinsko dejavnostjo. Želja po kuhanju in ustvarjanju je bila večja, zato se je z nenehnim izobraževanjem doma in v tujini podala v kuharske vode. Delala je po večjih hotelih, kjer je imela proste roke pri oblikovanju lastne ponudbe in izobraževanja. Njena pot jo je nazadnje pripeljala v restavracijo Hotela Triglav, kjer trenutno ustvarja. Velik poudarek namenja sodelovanju z lokalnimi dobavitelji, zako da imajo njene jedi pristen “okus po domačem“, navdihe pa črpa tudi iz na roko napisane zbirke receptov Valburge Rožanec iz leta 1932.