Ana Roš v Saagu

  • Ana Roš in Hubert Wallner

    V Žagi ob Vrbskem jezeru sta v jezerski restavraciji Saag štiriročno  kuharsko ustvarjala najboljša chefinja leta 2017 na svetu Ana Roš in najboljši avstrijsko-koroški chef Hubert Wallner. Ana: ”Najina stila sta povsem različna, toda lokalne in vrhunske sestavine imava oba enako rada!”

    saag ana roš hubert wallner
    od
    Avtor slike: UME
  • Grižljaji

    Amuse bouche, uvodni dražljaji za brbončice, v obliki majhnih grižljajev iz jezera in rek, na čipsu, testu, kruhu. Šampanjec Perrier Jouet.

    saag ana roš amuse
    od
    Avtor slike: UME
  • Postrv

    Ana Roš: soška postrv z ikrami, redkvijo, krompirjem in lešniki

    saag ana postrv3
    od
    Avtor slike: UME
  • Tafelspitz

    Hubert Wallner: najbolj sočni del govedine za juho in po njej, tokrat od mlečnega telička, žolca, bučno olje in starani Goellesov jabolčni balzamični kis

    saag ana wallner telečji tafelspitz
    od
    Avtor slike: UME
  • Polenovka

    Ana Roš: tradicionalno je v Kobaridu za božič na mizi polenovka, tokrat s pomarančo

    saag ana polenovka
    od
    Avtor slike: UME
  • Beiried

    Hubert Wallner: beiried (avstrijski izraz za del rostbifa, ledvena bržola) mladega bika z Moelltala, s peteršiljem, mozgom, rumenjakom, šalotko in sušenim Vulcano svinjskim filejem s tartufi.

    saag ana wallner beiried rostbif
    od
    Avtor slike: UME
  • Divja svinja

    Ana Roš: divja svinja, kri in kutine

    saag ana divja svinja
    od
    Avtor slike: UME
  • Jelenov karpačo

    Hubert Wallner: jelen v pepelu, s topinamburjem, črnimi trobentami in blitvo

    saag ana wallner srna
    od
    Avtor slike: UME
  • Pred-sladica

    Ana Roš: sorbet s krompirjem

    saag ana krompir sorbet
    od
    Avtor slike: UME
  • Kaki

    Ana Roš: kaki, mandarine in hrustljavi muesli

    saag ana kaki mandarina
    od
    Avtor slike: UME
  • Kremšnita

    Hubert Wallner: blejska kremšnita in drobno pecivo

    saag ana kremšnita
    od
    Avtor slike: UME
  • Vinska spremljava

    Perrier-Jouet Blason Rose Brut
    2011 Perrier-Jouet, Belle Epoque
    2015 Sauvignon Blanc Fosilni breg reserve, Domaine Ciringa
    2003 Morillon Zieregg magnum, Tement
    2014 modra frankinja Alte Reben, Ceel
    2015 syrah Alte Reben, Ceel
    2013 rumeni muškat Hochkittenberg, suhi jagodni izbor, Tement

    saag ana vina
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do Tržnice.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!