Artičoke

  • Cvet

    Cvetovi artičok so lepi, a zunaj trdi in oleseneli. Potrebno jih je pravilno porezati, olupiti in očistiti.

    artičoke cele2
    od
    Avtor slike: UME
  • Odrezani konci

    Najprej odrežemo z ostrim nožem olesenele konce cvetov.

    artičoke odrezane
    od
    Avtor slike: UME
  • Odrezani listi

    Nato odrežemo olesenele zunanje liste in skorjo spodnjega dela.

    artičoke očiščene
    od
    Avtor slike: UME
  • Kuhane artičoke

    Očiščene artičoke kuhamo ob rahlem vrenju v slani vodi z limono in pokrite 15 minut.

    artičoke kuhane
    od
    Avtor slike: UME
  • Omake

    Ko se kuhajo, pripravimo omake.

    artičoke kuhane s 3omakami
    od
    Avtor slike: UME
  • Mmmm

    Jemo z rokami, tako da lupimo list za listom. Vsak list pomočimo v omako in pojemo le mehke dele, trde zavržemo.

    artičoke kuhane s 3omakami pojedeno
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Samo za dobrojedce. Letna naročnina 19 evrov.
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do Tržnice.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!