Artičoke

  • Cvet

    Cvetovi artičok so lepi, a zunaj trdi in oleseneli. Potrebno jih je pravilno porezati, olupiti in očistiti.

    artičoke cele2
    od
    Avtor slike: UME
  • Odrezani konci

    Najprej odrežemo z ostrim nožem olesenele konce cvetov.

    artičoke odrezane
    od
    Avtor slike: UME
  • Odrezani listi

    Nato odrežemo olesenele zunanje liste in skorjo spodnjega dela.

    artičoke očiščene
    od
    Avtor slike: UME
  • Kuhane artičoke

    Očiščene artičoke kuhamo ob rahlem vrenju v slani vodi z limono in pokrite 15 minut.

    artičoke kuhane
    od
    Avtor slike: UME
  • Omake

    Ko se kuhajo, pripravimo omake.

    artičoke kuhane s 3omakami
    od
    Avtor slike: UME
  • Mmmm

    Jemo z rokami, tako da lupimo list za listom. Vsak list pomočimo v omako in pojemo le mehke dele, trde zavržemo.

    artičoke kuhane s 3omakami pojedeno
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do Tržnice.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!