Restavracija hotela Marina, 2016

  • Konzerva

    Izolska nostalgija. Stari Delamarisov dimnik se vidi od kjerkoli, najlepše pa čez jambore jadrnic v mandraču iz hotela Marina. Njemu v spomin je Ivek orado mariniral v zelenjavi. Na krožniku trisa je še solata hobotnice z divjimi šparglji in sardele na šavor. Nič ni iz konzwerve, vse je le iz morja.

    Marina, morska predjed
    od
    Avtor slike: UME
  • Malvazija

    Majhni škampi in veliko vino. Najboljša je Pucarjeva malvazija z Vrha in v njeni sopari se najboljše počutijo škampi iz Kvarnerja. Ko se okus škampov združi s cvetijo malvazije nastane nadokus morja, ki plava v vinu.

    Marina, škampi soparjeni v malvaziji
    od
    Avtor slike: UME
  • Polenta

    Zmagovalna kombinacija, zaradi katere Marina ni hotelska restavracija, temveč gostilna, ki ima hotel in restavracijo. Gratinirana rumena polenta je polnjena s polenovko in divjimi šparglji. Koromač in paradižnik nista le okras, čemažev pesto ne le sled.

    Marina, polenta z bakalarjem
    od
    Avtor slike: UME
  • Fuži

    Pomladni fuži s čemažev, s škampovimi repki, šparglji in cvetovi akacije.

    Šparglji v vsaki jedi? Zakaj pa ne konec aprila?! Predvsem pa je chefu uspelo, da ni špargljev le dodajal klasičnim receptom, temveč je dejansko ustvarjal nove.

    Marina, fuži in čemaž
    od
    Avtor slike: UME
  • Dnevni ulov

    Tokrat so ribiču srečo prinesle ovčice in salpe. Chef pa je jedce osrečil z brodetom, ki mu je dodal še špinačno kremo in krompirjeve cmoke, polnjene s sušenimi paradižniki.

    Saj je bilo pogledovati k sosednjim mizam, pri katerih so natakarji spretno secirali divjake iz pečice in v soli, zanimivo. Toda, to imajo tudi drugi. V Marini pa je potrebno že pred vrati prebrati oglasno desko. Tam so današnji dobavitelji in današnje jedi. Iz morja na krožnik.

    Marina, riba na brodet
    od
    Avtor slike: UME
  • Špargljev tiramisu

    Najbrž so divji šparglji še vedno najboljši, ko jih z nabiranja prinesemo domov in čeznje ubijemo nekaj jajc … Toda takoj na drugem mestu je že petnajst let Ivekov tiramisu. Torej je nastal že takrat, ko še ni bilo obvezno, da je v vrhunski kulinariki za sladico (tudi) zelenjava!

    Marina, špargljev tiramisu
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Samo za dobrojedce. Letna naročnina 19 evrov.
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do Tržnice.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!