Salina, 31. 12. 2017

  • Silvestrovanje

    Grand hotel Portorož, 31. 12. 2017.

    silvestrovo portorož
    od
    Avtor slike: UME
  • Salina

    Na Silvestrovo je Portorož dobil novo prestižno restavracijo, Salino, v grand hotelu Portorož, s chefom 5-zvezdičnega (sosednjega) hotela Slovenija Markom Gorelo. Fine dining!

    salina jedilnica
    od
    Avtor slike: UME
  • Amuse

    Amuse bouche, prijetni dražljaji dobrodošlice, Na drevesu.

    salina amuse drevo
    od
  • Korneti

    Po plezanju lizanje kornetov.

    salina amuse korneti
    od
    Avtor slike: UME
  • Ježek

    Kapesanta, Na vrhu kaviar, osietra, pod njim surova kapesanta, na dnu ježkove bodičaste lupine pa razlog uvodne jedi: brule morskega ježka.

    salina ježek
    od
    Avtor slike: UME
  • Sašimi

    Sašimi brancina, mariniran gamber, tuna s solnim cvetom in oljčnim oljem s pomarančo, sorbet ostrige, mivka iz orehovega olja, limetina pena.

    salina sashimi
    od
    Avtor slike: UME
  • Ržota

    Rižota s triljo, surovi škamp, omaka gosjih jeter in kosmiči belih tartufov.

    salina rižota
    od
    Avtor slike: UME
  • Ravioli

    Ravioli z rdečo peso in črnim česnom, zajčja zlata juha, sotirani polži z mlado malvazijo, mlada zelenjava, zemlja ječmenovega slada z ocvrto ajdo.

    salina ravioli
    od
    Avtor slike: UME
  • Jeseter

    Jeseter s črno lečo, račjim pršutom, kremo gomoljne zelene in 

    salina jeseter
    od
    Avtor slike: UME
  • Črni koren

    prekajen črni koren s prepeličjim bedrom.

    salina jeseter
    od
    Avtor slike: UME
  • Sorbet

    Sorbet zelenega jabolka z wasabijem, jabolčni bombon z ginom.

    salina sorbet
    od
    Avtor slike: UME
  • Ličnica

    Svinjska ličnica pata negra s peno dimljenega mleka, kaviarjem malinovega kisa, z mehurčki refoška, zeliščni biskvit.

    salina ličnica
    od
    Avtor slike: UME
  • Zlato

    Zlata sladica: čokoladni mousse, tekoča jagodna sredica, čokoladni biskvit, čokoladna omaka in

    salina mousse
    od
    Avtor slike: UME
  • Kokos

    kokosov sladoled z zlato kapo.

    salina mousse
    od
    Avtor slike: UME
  • Chef

    Marko Gorela je chef Istrian bistro v hotelu Slovenija in od 2018 tudi chef Saline v grand hotelu Portorož. Restavracija bo najprej odprta le ob praznikih, ko pa bo turistom v Portorožu dovolj toplo, da se bodo začeli kopatiti, bo šlo zares. Do takrat Gorela napoveduje, da bodo ekipo dopolnili še s sommelierjem in vsaj še z dvema slovensko-uveljavljenima kuharjema – chefoma.

    salina marko gorela
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do Tržnice.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!