Salina, 31. 12. 2017

  • Silvestrovanje

    Grand hotel Portorož, 31. 12. 2017.

    silvestrovo portorož
    od
    Avtor slike: UME
  • Salina

    Na Silvestrovo je Portorož dobil novo prestižno restavracijo, Salino, v grand hotelu Portorož, s chefom 5-zvezdičnega (sosednjega) hotela Slovenija Markom Gorelo. Fine dining!

    salina jedilnica
    od
    Avtor slike: UME
  • Amuse

    Amuse bouche, prijetni dražljaji dobrodošlice, Na drevesu.

    salina amuse drevo
    od
  • Korneti

    Po plezanju lizanje kornetov.

    salina amuse korneti
    od
    Avtor slike: UME
  • Ježek

    Kapesanta, Na vrhu kaviar, osietra, pod njim surova kapesanta, na dnu ježkove bodičaste lupine pa razlog uvodne jedi: brule morskega ježka.

    salina ježek
    od
    Avtor slike: UME
  • Sašimi

    Sašimi brancina, mariniran gamber, tuna s solnim cvetom in oljčnim oljem s pomarančo, sorbet ostrige, mivka iz orehovega olja, limetina pena.

    salina sashimi
    od
    Avtor slike: UME
  • Ržota

    Rižota s triljo, surovi škamp, omaka gosjih jeter in kosmiči belih tartufov.

    salina rižota
    od
    Avtor slike: UME
  • Ravioli

    Ravioli z rdečo peso in črnim česnom, zajčja zlata juha, sotirani polži z mlado malvazijo, mlada zelenjava, zemlja ječmenovega slada z ocvrto ajdo.

    salina ravioli
    od
    Avtor slike: UME
  • Jeseter

    Jeseter s črno lečo, račjim pršutom, kremo gomoljne zelene in 

    salina jeseter
    od
    Avtor slike: UME
  • Črni koren

    prekajen črni koren s prepeličjim bedrom.

    salina jeseter
    od
    Avtor slike: UME
  • Sorbet

    Sorbet zelenega jabolka z wasabijem, jabolčni bombon z ginom.

    salina sorbet
    od
    Avtor slike: UME
  • Ličnica

    Svinjska ličnica pata negra s peno dimljenega mleka, kaviarjem malinovega kisa, z mehurčki refoška, zeliščni biskvit.

    salina ličnica
    od
    Avtor slike: UME
  • Zlato

    Zlata sladica: čokoladni mousse, tekoča jagodna sredica, čokoladni biskvit, čokoladna omaka in

    salina mousse
    od
    Avtor slike: UME
  • Kokos

    kokosov sladoled z zlato kapo.

    salina mousse
    od
    Avtor slike: UME
  • Chef

    Marko Gorela je chef Istrian bistro v hotelu Slovenija in od 2018 tudi chef Saline v grand hotelu Portorož. Restavracija bo najprej odprta le ob praznikih, ko pa bo turistom v Portorožu dovolj toplo, da se bodo začeli kopatiti, bo šlo zares. Do takrat Gorela napoveduje, da bodo ekipo dopolnili še s sommelierjem in vsaj še z dvema slovensko-uveljavljenima kuharjema – chefoma.

    salina marko gorela
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Samo za dobrojedce. Letna naročnina 19 evrov.
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do Tržnice.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!