Sladolent 2017: 1. večer

  • Pripravljeni!

    Vse je nared! Hvala sponzorjem:
    Gorenje, DS Smith, Winterhalter, Paloma, Merit, VIVI Šola okusov, Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor!

    sladolent17 pripravljeno
    od
    Avtor slike: UME
  • Neurje

    Začel se je 25. Festival Lent. Z njim pa se je nad Lentom tradicionalno razbesnelo tudi neurje.

    sladolent17 neurje
    od
    Avtor slike: UME
  • Miza za 4

    A to ni zmotilo razpoloženja. Miza za 4 je bila na SladoLentu prvič, zato jo je Jure Brložnik (levo) okrepil v hišico za 4.

    sladolent17 mizaza
    od
    Avtor slike: UME
  • Lambergh

    Grega Rozman (v sredini) in ekipa iz dvorca Lambergh na Gorenjskem, drugič na SladoLentu.

    sladolent17 lambergh
    od
    Avtor slike: UME
  • Sedem

    Veseli študenti mariborske VŠGT s chefom restavracije Sedem Kristjanom Anderličem (levo).

    Mariborska Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem je s SladoLentom od začetka, od leta 2011.

    sladolent17 sedem
    od
    Avtor slike: UME
  • Priželjc

    Grega Rozman, restavracija Lambergh: telečji priželjc s pastinakovim pirejem. Znana gorenjska jed na chefovski način. ”Sprva sem se bal, da se bodo gostje priželjca prestrašili, a potem sem spoznal, da SladoLent obiskujejo dobrojedci,” je bil zadovoljen chef.

    sladolent17 priželjc
    od
    Avtor slike: UME
  • Gazpacho

    Grega Rozman, restavracija Lambergh: paradižnikov gazpacho. Kremni gazpacho je Rozman preoblekel v paradižnik in mu dodal teksture ter okuse tradicionalne španske hladne in pikantne juhe.

    sladolent17 lambergh gazpacho
    od
    Avtor slike: UME
  • Tatar

    Kristjan Anderlič, restavracija Sedem: goveji tatar z rdečo peso. Študenti so zlagali teksture, chef pa jih je nadziral pri pripravi hladne predjedi otvoritvenega večera.

    sladolent17 sedem tatar
    od
    Avtor slike: UME
  • Svaljki

    Kristjan Anderlič, restavracija Sedem: svaljki, breskev, rukola, skuta, gorgonzola in lešniki. Sladek cmok je Anderlič razgradil v osnovne elemente, iz katerih je nastala sladka ”pašta”.

    sladolent17 sedem svaljki
    od
    Avtor slike: UME
  • Creme brulee

    Jure Brložnik, Miza za 4: smrekov crème brûlée, parfait zelenega jabolka in smrekovih vršičkov, gel jagode, čokolada in parfumirana akacija. Chef s stanovanjem, a brez (prave) restavracije, je za ulico ustvaril vrhunsko fine dining sladico.

    sladolent17 mizaza4 creme brulee
    od
    Avtor slike: UME
  • Rostbif

    Jure Brložnik, Miza za 4: rostbif z mangovim pirejem in drobnjakov biskvit, spicy čičerika in črna čipka. Preciznost z okusom in nadokusom.

    sladolent17 mizaza4 rostbif
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Samo za dobrojedce. Letna naročnina 19 evrov.
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do Tržnice.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!