SladoLent 2017: 2. večer

  • Gneča

    Na sladolentni ulici je vsak večer gneča. A ravno zato je SladoLent nekaj posebnega. Ko lentaš, lentaš s chefovskim okusom!

    gneča
    od
    Avtor slike: UME
  • Vrsta

    ”Je to vrsta za dži-bija,” je vprašal fantič desetih let in se postavil v vrsto za goveja lička in brancina s skušo.

    JB vrsta
    od
    Avtor slike: UME
  • JB restavracija

    Janez Bratovž, na SladoLentu že od začetka in vsako leto z dolgo vrsto. Tokrat mu je pomagal Mehmed Jašarević – Meho.

    JB ekipa
    od
    Avtor slike: UME
  • Skipass restavracija

    Mojmir Šiftar (desno), Prekmurec na Gorenjskem, je bil vegetarijansko razpoložen. Pomagal mu je Žan Zorc.

    skipass ekipa
    od
    Avtor slike: UME
  • Gostilna Rajh

    Valentina in Leon Pintarič sta starše poslala med sladolentne goste in prevzela Rajha. Zaenkrat le za en večer ob Dravi.

    rajh leon valentina
    od
    Avtor slike: UME
  • Postrv

    Mojmir Šiftar, Skipass restavracija Skipass: ”skoraj vegi – skoraj burger” je na suhem toastu ponujal sočno in svežo zelenjavo z nežno dimljeno postrvjo. Ne-vegi je bila sicer telečja redukcija, a so se oddolžila divja zelišča.

    skipass postrv burger
    od
    Avtor slike: UME
  • Ajdov mousse

    Mojmir Šiftar, Skipass restavracija: ”sprehod po njivah in travnikih” se je začel z ajdovim moussom in nadaljeval z bučnim oljem, hrustljavim ješprenjem in regratovim kisom, oljem ter cvetom. Kis in olje v sladici? Poskusite v Kranjski Gori!

    skipass ajdov mousse
    od
    Avtor slike: UME
  • Rajh-vič

    Leon Pintarič, Gostilna Rajh: Rajh-wich ali sendvič po Rajhovo, s pastramijem, ugorkami in zenfom. V prevodu: goveja prsa marinirana devet dni in dimljena štiri ure, z gorčico in okisanimi kumarami.

    rajh sendvic
    od
    Avtor slike: UME
  • Gin & tonic

    Valentina Pintarič: gin & tonic, sladoled modnega okusa in modernistične izvedbe. Gostje so prišli na pijačo, ostali pa na sladici.

    rajh sladoled gin tonic
    od
    Avtor slike: UME
  • Brancin & skuša

    Janez Bratovž, JB restavracija: brancin & skuša, morsko, slano, kislo, osvežujoče, surova brancin in skuša marinirana a la ceviche, z dodatkom kumaričnega soka in koromača.

    JB brancin
    od
    Avtor slike: UME
  • Lička

    Janez Bratovž, JB restavracija: goveja lička s čemaževimi njoki, tradicija na chefovski način, na ulični stojnici kot v domači gostilni in vrhunski restavraciji hkrati.

    JB goveja lička
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Samo za dobrojedce. Letna naročnina 19 evrov.
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do Tržnice.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!