SladoLent 2017: 3. večer

  • Gasilska

    Za spomin na deževni večer tretjega večera sedmega SladoLenta – ko je sijalo še sonce: ekipe restavracije Mak, Galerije okusov in gostilne Krištof.

    sladolent17 krištof mak galerija okusov
    od
    Avtor slike: UME
  • Mak

    David Vračko s svojo mlado kuharsko ekipo: Evica Potočar, Uroš Fažmon in Rok Smonkar.

    mak delo
    od
    Avtor slike: UME
  • Krištof

    Tomaž Bolka in Uroš Gorjanc iz gostilne Krištof v žaru priprav.

    krištof delo
    od
    Avtor slike: UME
  • Galerija okusov

    ”Sindikalni! izlet iz Novega Celja, ekipa Galerije okusov v polni postavi na SladoLentu: kuharji Luka Gmajner, Marko Magajne in Matic Molka, lastnik Gašper Puhar (desno) in natakar Albert Knez.

    galerija okusov ekipa
    od
    Avtor slike: UME
  • Savinjski planšar

    Luka Gmajner in Marko Magajne (Galerija okusov): chefovska malica savinjskega planšarja iz pašnega goveda, fermentirane redkve, kumar s pivsko redkvijo, majoneze bučnega olja Zupanc in zeliščne solate.

    galerija planšar
    od
    Avtor slike: UME
  • Postrv

    Luka Gmajner in Marko Magajne (Galerija okusov): postrv po tržaško, toda na chefovski način, kot ocvrtek postrvi s krompirjem, zraven pa pena fermentiranega česna, pire peteršiljeve korenine, čips postrvje kože, tržaške drobtine in emulzija peteršilja.

    galerija postrv
    od
    Avtor slike: UME
  • Butterfly

    David Vračko, restavracija Mak: butterfly & piščančji miso chicken, piščanec v chefovskem sendviču s požirkom kumaričnega ”gina”.

    mak sendvič
    od
    Avtor slike: UME
  • Kislo mleko

    David Vračko, restavracija Mak: kislo mleko, jagode, hren in magdalenice; sladko, kislo, pekoče, slastno, Davidovo.

    mak sladko
    od
    Avtor slike: UME
  • Rižota

    Tomaž Bolka, gostilna Krištof: morska rižota z Gorenjske, s treviškim radičem, kapesantami, redukcijo rdečega vina in Bolkinega medu, zbrincem in peteršiljevo espumo.

    krištof rižota
    od
    Avtor slike: UME
  • Ilichov sladoled

    Tomaž Bolka, gostilna Krištof: ”Če je SladoLent, mora biti tudi sladoled! Če smo v Mariboru, mora biti sladoled Ilichov!” Jagodni sladoled, gorenjske jagode in pehtran.

    krištof sladoled
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Samo za dobrojedce. Letna naročnina 19 evrov.
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do Tržnice.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!