SladoLent 2017: 4. večer

  • Vrsta za chefe

    Čakalne vrste pred hiškami chefov na SladoLentu so značilnost največje promenade slovenske vrhunske kulinarike, ki jo tako gostje kot chefi dojemajo kot SladoLedovo prednost. Čakanje je veselo pričakovanje, ki diši, se pogovarja, je dobre volje. Ko prideš na vrsto, je chef samo tvoj in takrat pripravlja jed le zate ter pred teboj. Gost sprašuje, poizveduje, odkriva, chef se pa zabava.

    strelec vrsta
    od
    Avtor slike: UME
  • Veuve Cliquot

    Šampanjec za chefovske graščake. Srečanje z vrhunskimi chefi je priložnost tudi za okušanje vrhunskih vin. Med 29 vini na kozarec, ki ponujajo pestro vinsko spremljavo chefovskim uličnim jedem je tudi francoski šampanjec Veuve Cliquot.

    jagodic pavčnik štefelin vivi
    od
    Avtor slike: UME
  • Pavus

    Veselo razpoloženi laški graščaki. Katja in Marko Pavčnik, Tomaž Hohkraut, Mičo Mikloška.

     

    pavus ekipa
    od
    Avtor slike: UME
  • Strelec

    Tudi chefi imajo svoje navijače, že med otroci. Ekipa Strelca, chef Igor Jagodic (levo) in Jurij Gros.

    strelec ekipa
    od
  • Vila Podvin

    Jedi stare mame na novi način, chef Vile Podvin Uroš Štefelin in njegov sous chef Jon Zupan.

    podvin ekipa
    od
    Avtor slike: UME
  • Lignji

    Marko Pavčnik, Pavus – grad Tabor Laško: lignji, s krompirjevo peno, pečenimi kumarami, želiranim ponzujem in kvasom. Slovenci smo na lignje nori … A šele SladoLent je pokazal, da niso najboljši tržaški.

    pavus lignji
    od
    Avtor slike: UME
  • Cvetača

    Marko Pavčnik, Pavus – grad Tabor Laško: cvetača, tartufova krema in lešniki. Komentar Filipa Flisarja: ”Sem velik ljubitelj mesa, toda ob takšni cvetači ga prav nič ne pogrešam!”

    pavus cvetača
    od
    Avtor slike: UME
  • Jajca z ocvirki

    Uroš Štefelin, Vila Podvin: jajca z ocvirki in polento, zelenjava in česnovi cvetovi. Kot nekoč, krepka gorenjska malica, a ob Dravi na nov, prepoznavo Štefelinov način.

    podvin jajce ocvirki
    od
    Avtor slike: UME
  • Tepka

    Uroš Štefelin, Vila Podvin: sladek zdrob z belo čokolado, čokoladno tepko in sadjem. Štefelinov spomin na otroštvo.

    podvin tepka
    od
    Avtor slike: UME
  • Žabji kraki

    Igor Jagodic, restavracija Strelec: ocvrti žabji kraki, s česnovim pirejem, česnovo majonezo, vloženim mladim česnom, artičoko, mlado čebulo in konfitom paradižnika. Hit četrtega sladolentnega večera. Poslastica za glodanje.

    strelec žabji kraki
    od
    Avtor slike: UME
  • Makron

    Igor Jagodic, restavracija Strelec: makron, polnjen s sladoledom oljčnega olja,  čokoladna krema s pomarančo in kandirano pomarančno lupino. Sladkolentno!

     

    strelec makron
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Samo za dobrojedce. Letna naročnina 19 evrov.
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do Tržnice.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!