SladoLent 2017: 6. večer

  • Enajst srčkov

    Vreme je vztrajalo s svojimi presenečenji, deževalo, pihalo, odkrilo kuhinji streho …, toda na SladoLentu še bolj vztrajajo gotje. Logično, šesti večer jim je kuhalo kar 11 srčkov, Hiša Franko, Hiša Denk in Gostilna Repovž

    sladolent 17 gasilska 6dan
    od
    Avtor slike: UME
  • Puro

    Tudi vinska spremljava je bila vrhunska, peneči beli Movijin Puro v magnum steklenici. Predstavili sta ga Ela Kristančič in Polona Petrovič.

    movia puro ekipa
    od
    Avtor slike: UME
  • Folkart

    Hvala folkloristi z vsega sveta za nastop na SladoLentu!

    folklora
    od
    Avtor slike: UME
  • Vrste

    Drugje gnečo in vrste sovražimo, na SladoLentu pa je ravno zato toliko ljudi, eni pridejo zaradi svojih priljubljenih chefov, drugi pa, ker je vselej polno … Win-win.

    gneča
    od
    Avtor slike: UME
  • Hiša Denk

    Grega Vračko (levo) je pripeljal kar svojo celotno kuharsko brigado.

    hiša denk ekipa
    od
    Avtor slike: UME
  • Hiša Franko

    Valterju Kramarju (desno) sta pomagala Gabrijela Ipavec in Alex Iacoviello. Ana Roš je zanje navijala iz Dubaija, na vmesnem postanku do Bangkoka (nastop v restavraciji Gaggan, ki je najboljša v Aziji.

    hiša franko ekipa
    od
    Avtor slike: UME
  • Gostilna Repovž

    Ne le naša najboljša gostilna-eko kmetija, temveč tudi družinska, mama Metka Repovž (levo), sinova Anže in Grega (desno) in bodoča snaha Sabina Lokar.

    repovž ekipa
    od
    Avtor slike: UME
  • P'lenta

    Valter Kramar (Hiša Franko, Staro Selo):  Zabeljena p’lenta v poulični obliki. Kot včasih, ”revna” hrana, poldrugo uro mešana polenta, da se na robovih lonca naredi zažgani film, zabela na planinski skuti z ocvirki, dve leti star planinski sir.

    hisa franko polenta
    od
    Avtor slike: UME
  • Frika

    Valter Kramar (Hiša Franko, Staro Selo): Tolminska frika s štirimi vrstami sira in sedmimi različnimi zelišči. Mladi tolminski sir, leto dni in tri leta star planinski sir ter sir Jamar. Timijan, majaron, luštrek, mlada špinača, pehtran, zelena, komarček.

    hiša franko frika
    od
    Avtor slike: UME
  • Svinjina

    Grega Vračko (Hiša Denk, Zgornja Kungota): Potrebuševina/sladko kisla zelenjava/kuhan kruh

    denk svinjina
    od
    Avtor slike: UME
  • Jajčevci

    Grega Vračko (Hiša Denk, Zgornja Kungota) : Melancan/piščanec/domači “curry”

    hia denk jajčevec piščanec
    od
    Avtor slike: UME
  • Žrebiček

    Metka in Grega Repovž (Gostilna Repovž, Šentjanž): Žrebiček, skuta, jogurt, korenje

    repovž žrebicek
    od
    Avtor slike: UME
  • Jagodna torta

    Metka in Grega Repovž (Gostilna Repovž, Šentjanž) : Jagode, rabarbara, kremni sir, lešniki

    repovž jagodna torta
    od
    Avtor slike: UME
Top
Vpiši se v Šolo okusov!
Ne jej z usti. Jej z glavo!
Samo za dobrojedce. Letna naročnina 19 evrov.
Neomejen dostop do Šole.
Neomejen dostop do Kuhinje.
Neomejen dostop do Gostilne.
Neomejen dostop do Chefov.
Neomejen dostop do Potepa.
Neomejen dostop do Tržnice.
Neomejen dostop do B®loga.
Težave pri aktivaciji naročnine? Pomagajte si z navodili ali nas kontaktirajte.
Naroči se na Dobre novice!
tedenska mera dobrojedskih informacij, da boste izvedeli več in prvi:
kje, kako, kdaj, zakaj boste radi dobro jedli!