Restavracija 1906 Bled

  • Kuhinja
    nove gorenjske jedi nad blejskim jezerom
  • Kdo
    Hotel Triglav Bled, chef Viktor Gros
  • Odpiralni Čas
    od ponedeljka do petka
    od 18. do 22. ure
    sobota in nedelja
    od 12. do 22. ure
  • Naslov
    Kolodvorska cesta 33, Bled, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)4 575 2610
  • Splet
    www.hoteltriglavbled.si
  • Email
    info@hoteltriglavbled.si
  • Posebnosti
    hotel, wellness, vinoteka
    član Chaîne des Rôtisseurs
  • Prostor
    elegantna jedilnica s celostranskim pogledom na jezero; lesena terasa na železni konstrukciji nad jezerom

Na drugem koncu jezera

Restavracija 1906 v hotelu Triglav na Bledu, ki ima najlepši razgled od vseh slovenskih gostiln in eno najboljših natakarskih brigad v vsej Sloveniji, je tudi po slovesu ”treh chefov” od Bleda še vedno – vrhunska! Ko v Triglavu pravijo: ”Začutili boste, da delamo s srcem,” to tudi delajo. Kuharska ekipa uspešno nadaljuje gorenjsko-novoslovensko kulinarično zgodbo v butičnem zelenem hotelu na drugem koncu jezera, kamor je 1906. leta železnica na Bled prvič pripeljala turizem.

Kuhinja, ki v dobrem letu dni zamenja štiri chefe, pa vseeno ohrani nivo, je vredna vsega spoštovanja, tako kot hotel, ki se ponaša z lokacijo, gostoljubjem in urejenostjo, obiska.

Ko se za večerjo zberejo vselej skoraj pol na pol, hotelski in zunanji gostje, ne v veliki in glasni družbi, temveč z nežnim pogledom nasproti, ne z naglico in telefonom, temveč s pršutovo terino v pozdravu in z mehurčki na novi terasi zgoraj nad jezerom, že vedo zakaj!

Restavracija 1906 v hotelu Triglav je najboljši razlog, da najlepšega slovenskega jezera ne obiščete le do kremšnit, temveč ”odplavate” še na njegov drugi konec.



Jedilni list

Degustacijski meni

6 hodov

59 €

Dnevni meni

4 hodi

39 €

Hladna predjed

Marinirana in dimljena postrv s pomarančno omako, koromač

12 €

Carpaccio bohinjskega goveda, terina gosjih jeter, sir zbrinc

14 €

Juha

Krepka juha, hišna testenina polnjena z govejim repom

10 €

Grahova juha z jakobovo pokrovačo in jogurtom

10 €

Topla predjed

Hišne testenine polnjene s špinačo in zbrincem,
kraljevi gamber, bela ribja omaka

12 €

Telečji priželjc z glazirano šalotko, krema peteršiljeve korenine s hruško, orehi na maslu

14€

Glavna jed

Hrbet jelena z divjačinsko omako, ajdov krapec
rdeče zelje z robidami

24 €

File jezerske postrvi, česnovi kroketi, krema peteršiljeve korenine, sezonska zelenjava

18 €

Sladica

Hruškov zavitek po naše s tepkinim sladoledom

6 €

Čokoladni fondant z malinovim sorbetom

6 €

Vinski list

sommelier: Damir Salkić
število vinskih etiket: 160