Altrokè

  • Kuhinja
    istrska kuhinja prilagojena Ljubljanici
  • Kdo
    Matjaž Čok, chefa Žan Tominšek in Dušan Vuković
  • Odpiralni Čas
    vsak dan
    od 12. do 23. ure
  • Naslov
    Stari trg 19, Ljubljana, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)8 205 5282
  • Splet
    www.altroke.si
  • Email
    info@altroke.si
  • Posebnosti
    Istrska hiša, trgovina s kulinaričnimi izdelki
  • Prostor
    stara Ljubljana, mize na Starem trgu, moderni bistro z mešanimi stoli ovčjimi kožami, kombinacija opeke ter kamna pod starimi oboki

Kaj pa drugega!

Fotozgodba

Altrokè, kaj pa drugega

Foto zgodba iz istrske konobe ob Ljubljanici
Klik

Altrokè, kaj pa drugega

Gremo tja? Seveda! Logično! Kam pa drugam! Gremo v ljubljanski ”Bermuda pravokotnik” ob Ljubljanici, na najbolj gostinsko od vseh slovenskih ulic, gremo v Altrokè! Zadnja pridobitev stare Ljubljane je takšna zmes lokalne in tradicionalne ter atraktivne in moderne ponudbe, da bodo morali gostje šele odločiti, kaj jim je bolj pomembno, istrski narezki, boškarinovi burgerji, ribji brodet, Čokove kulinarične dobrote, opečnate stene, razstava stolov in njihovih pregrinjal, ambiciozen degustacijski meni, najboljša vinska ponudba Starega trga … Že zdaj pa je jasno, da je ena najboljših istrskih konob pravzaprav v Ljubljani. Altrokè! Menda ja! Kriv je Matjaž Čok, kmet, oljkar in vinar iz Plavij pri Kopru, sicer ekonomist z nazivom MBA.



Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

28 €

Hladna predjed

Bakala' s tartufi

8 €

Tatar boškarina

12 €

Topla predjed

Fuži s tartufi

11 €

Istrski brodet z belo polento

9 €

Glavna jed

Boškarin roastbeef, ajdova kaša, lisičke, redukcija refoška, jagode

18 €

File jadranskega tuna in poletna zelenjava z baziliko

22 €

Sladica

Jabolčni zavitek z rabarbaro in figami

3,50

Tris domačih zeliščnih sladoledov

4,50 €

Vinski list

Hišna vina so, seveda, Čokova, dve malvaziji in dva refoška, toda izbor vin, seveda le primorskih, uvršča Altrokè tudi v vrh ljubljanskih vinskih barov; na kozarec nista le po dve najdražji beli vini, dva šampanjca in dve sladki vini, sicer pa vse drugo vabi na pokušino z zmernimi cenami, 12 rdečih, 15 belih, 2 rose, 4 peneča, 1 desertno

Rad Dobrojem priporoča

Altrokè je lokalen pri sestavinah (dobavitelji Čok, Zadel, Korošec, Mijot, BF, Trček, Dujmović), tradicionalen pri njihovi pripravi (polenovka vrste ragna, pripravljena po noninem receptu, pjati sirov, šalam in pršuta, vložene olive, boškarin, toč) in sodoben pri njihovi dodelavi (krodegin, istrska klobasa kožarica v burgerju, počasi dušene ličnice morske žabe, čičerikin pire in esenca sipinega črnila, žafranova pasta, pasijonkin žele). Seveda! Kaj pa drugega!