Aviator

  • Kuhinja
    sredozemska kuhinja ob letališki stezi
  • Kdo
    Vasily Sora, chef Tomaž Zavec
  • Odpiralni Čas
    vsak dan
    od 8. do 22. ure
  • Naslov
    Sečovlje 19, Portorož, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)5 992 9004
  • Email
    aviatorrestavracija@gmail.com
  • Aviator
    Rezerviracije Gostilne

  • Posebnosti
    letališče
  • Prostor
    moderna in svetla jedilnica s slikami letal in širokim pogledom na stezo; pokrita terasa s toplimi odejami

Ne le za letalce

Fotozgodba

Foto zgodba s sečoveljskega letališča

Obisk novembra 2017
Klik

Foto zgodba s sečoveljskega letališča

Ni potrebno leteti, če želiš v Aviatorju ubežati množični ponudbi na kopališki strani Piranskega zaliva. Portorož je tako blizu, a tukaj je tako drugače. Pritlično betonsko arhitekturo z modro-rumenim napisom izza steklenih vrat otoplijo črno-bele slike propelerjev na rjavi steni jedilnice, ki ima stole modernih, a udobnih oblik, mize brez prtov, a z visokimi kozarci, in pogled na letališko stezo, a brez velikih letal. Terasa je sončna, volnene odeje grejejo, zelenje je postriženo, hrup motorjev je zaželen. Aviator je najboljša letališka gostilna v Sloveniji, kar tudi v šibki konkurenci pomeni, da je dovoljeno na sečoveljskem letališču ”pristajati” tudi ne-letališkim potnikom.

Boršč je v Aviatorju najboljše, kar se ti lahko zgodi, pa ne le po naporni noči, ki je preskočila jutro. Sicer pa tukaj uporabljajo primorske sestavine na sodobno-sredozemski način, zato so domači fuži črni in s kočicami v esenci bele ribe, škampi na pesini pasti s cveticami, koktail orade pa z zmrzlino penečega vina.



Vinski list

število vinskih etiket: 33
hišni vinar: Matej Korenika (Korenika&Moškon)

Rad Dobrojem priporoča

Za tiste, ki imajo radi vonj po kerozinu, za vse, ki jim je Portorož preveč poln, a ne bi radi pobegnili predaleč.