Dvor Jezeršek

  • Kuhinja
    tradicionalne slovenske jedi današnjih dni
  • Kdo
    družina Jezeršek, chef Jernej Kamič
  • Odpiralni Čas
    od ponedeljka do sobote
    od 12. do 22. ure
    nedelja
    od 12. do 16. ure
  • Naslov
    Zgornji Brnik 63, Cerklje na Gorenjskem, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)4 252 9400
  • Splet
    www.jezersek.si
  • Email
    dvor@jezersek.si
  • Posebnosti
    znak Gostilna Slovenija, naziv Kulinarično središče "Okusiti Slovenijo", kuharski tečaji in delavnice v sklopu Akademije Jezeršek
  • Prostor
    250 let stara domačija, letni vrt v senci več sto let starih orehov, majhna gostilna, konferenčni prostori in Akademija Jezeršek

Okusiti Slovenijo

Iz stare slovenske gostilne je nastalo novo kulinarično središče Slovenije, 250-letna domačija je dvor, na katerem gostje okušajo celotno Slovenijo. Jezerški so iz 24 slovenskih gastronomskih regij in 176 slovenskih tradicionalnih jedi naredili model – kakšna je bila in bi naj bila slovenska domača gostilna. Ambiciozen projekt – vodja kuhinje Luka Jezeršek, kreativni vodja Ana Šušteršič, chef Jernej Kamič – ob ljubljanskem letališču in gorenjski avtocesti, ki je razen dvora še hotel, restavracija, Akademija in hiša za posebne in ekskluzivne dogodke, srečanja, sestanke, delovne zajtrke, kosila, večerje, poroke, strokovne in znanstvene konference, protokolarne prireditve, prezentacije, počitnice … Pa tudi preprosta, torej tradicionalna, gostilna, v ”hiši” iz leta 1768, z masivno leseno mizo, starim pohištvom, krušno pečjo in starimi jedmi, v kateri pa ni (le) tako kot včasih, temveč je tako kot danes! Pravi slovenski okusi v objemu Kamniško-Savinjskih Alp, od goveje dvojnokrepke juhe, krajnske klobase in Jezerškovega šmorna do zorjene govedine 360º.



Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

32,00 €

Hladna predjed

Marinirana hobotnica na fižolovi kremi in okisana rdeča čebula

9,50 €

Tanke rezine zorjene govedine 360°, izbran Pustotnikov sir in jesenski sadeži

9,50 €

Bučkini zvitki s skuto, ajdovo kašo, pehtranom in praženimi bučnimi semeni

8,50 €

Vroče okrepčilo

Čista čebulna juha, polnjen ocvrt testeni žepek s kozjim sirom in zelišči

4,50 €

Toplo nadaljevanje

Polnjene hišne testenine z jurčki na koruzni kremi, ocvrt por, pražena sončnična semena

15,00 €

File postrvi, črna leča z masleno bučo in suhimi slivami

17,00 €

Račje prsi, kostanjevi njoki, krema maslene buče, praženi zdrobljeni lešniki

18,50 €

Piščanec v srajčki bučnih semen, pečen krompir v oblicah nadevan z dimljeno sirarsko skuto in jesensko solatko

17,00 €

Pražena telečja jetrca v vinski omaki z jajčnimi vlivanci

8,50 €

Sladica

Krema bele čokolade z okusom janeža, pečena hruška, lešnikov drobljenec

4,50 €

Bavarska krema s kavo in domačim prijateljem

4,50 €

Vinski list

število vinskih etiket: 65+
sommelier: Aljaž Toplak

Rad Dobrojem priporoča

Za lačne, izletnike, potnike, poslovneže in povabljene, razlogov za obisk Jezerškovega Dvora je veliko, če ga pa slučajno ni, je v gostilni vedno kaj znanega, dišečega, domačega in slovenskega, da bo tudi za Vas.