Dvor Jezeršek

  • Kuhinja
    tradicionalne slovenske jedi današnjih dni
  • Kdo
    družina Jezeršek, chef Jernej Kamič
  • Odpiralni Čas
    od ponedeljka do sobote
    od 12. do 22. ure
    nedelja
    od 12. do 16. ure
  • Naslov
    Zgornji Brnik 63, Cerklje na Gorenjskem, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)4 252 9400
  • Splet
    www.jezersek.si
  • Email
    dvor@jezersek.si
  • Posebnosti
    znak Gostilna Slovenija, naziv Kulinarično središče "Okusiti Slovenijo", kuharski tečaji in delavnice v sklopu Akademije Jezeršek
  • Prostor
    250 let stara domačija, letni vrt v senci več sto let starih orehov, majhna gostilna, konferenčni prostori in Akademija Jezeršek

Okusiti Slovenijo

Iz stare slovenske gostilne je nastalo novo kulinarično središče Slovenije, 250-letna domačija je dvor, na katerem gostje okušajo celotno Slovenijo. Jezerški so iz 24 slovenskih gastronomskih regij in 176 slovenskih tradicionalnih jedi naredili model – kakšna je bila in bi naj bila slovenska domača gostilna. Ambiciozen projekt – vodja kuhinje Luka Jezeršek, kreativni vodja Ana Šušteršič, chef Jernej Kamič – ob ljubljanskem letališču in gorenjski avtocesti, ki je razen dvora še hotel, restavracija, Akademija in hiša za posebne in ekskluzivne dogodke, srečanja, sestanke, delovne zajtrke, kosila, večerje, poroke, strokovne in znanstvene konference, protokolarne prireditve, prezentacije, počitnice … Pa tudi preprosta, torej tradicionalna, gostilna, v ”hiši” iz leta 1768, z masivno leseno mizo, starim pohištvom, krušno pečjo in starimi jedmi, v kateri pa ni (le) tako kot včasih, temveč je tako kot danes! Pravi slovenski okusi v objemu Kamniško-Savinjskih Alp, od goveje dvojnokrepke juhe, krajnske klobase in Jezerškovega šmorna do zorjene govedine 360º.



Jedilni list

Hladna predjed

Karpačo dimljene rdeče postrvi, spomladanska solata in jogurtov sneg

8,50 €

Piščančja pašteta, okisani šparglji, čebulni chutney in dimljeno maslo

8 €

Topla predjed

Kremna špargljeva juha, ocvrt raviol polnjen z ovčjim sirom, poširan rumenjak

4 €

Polnjene hišne testenine z ajdovo kašo in šparglji, omaka Pustotnikovih sirov, krompirjeva espuma, špargljevi oblanci

15 €

Glavna jed

Poširan file smuča na poštoklji, ribja pena, grahova solatka

17 €

Pražena telečja jetrca v vinski omaki z jajčnimi vlivanci

8 €

Pečena odojkova zarebernica, popečeni šparglji, cmok polnjen s sezonskimi zelišči in skuto

17 €

Sladica

Žele suhe slive, vanilijeva krema, janežev upognjenec, praženi lešniki s kavo

4,50 €

Jezerškov šmorn s sadno čežano

4,00 €

Vinski list

število vinskih etiket: 65+
sommelier: Aljaž Toplak

Rad Dobrojem priporoča

Za lačne, izletnike, potnike, poslovneže in povabljene, razlogov za obisk Jezerškovega Dvora je veliko, če ga pa slučajno ni, je v gostilni vedno kaj znanega, dišečega, domačega in slovenskega, da bo tudi za Vas.