Element

  • Kuhinja
    sodobno, s pravimi elementi
  • Kdo
    Kaval Group, chef Borut Centa
  • Odpiralni Čas
    od ponedeljka do petka
    od 11. do 22. ure
    sobota in nedelja
    zaprto
  • Naslov
    Šlandrova ulica 4b, Ljubljana, Črnuče, Slovenija
  • Telefon
    +386 (31) 354 459
  • Splet
    www.kaval-group.si
  • Email
    element@kaval-group.si
  • Posebnosti
    kavarna
  • Prostor
    sodoben dizajn vseh elementov, ki prispevajo k dobremu počutju, barv, svetlobe, pogrinjkov, pohištva, sten

Zakaj in zato v Trzinu

V Element vstopiš z občutkom že doživetega. Te goste že poznaš, te krožnike si že videl, ta vina si že popil … Toda, ko odhajaš, po stisku roke s pravo kuharsko postavo chefa, doživeto vseeno pridobi novo spoznanje. Element zavestno ne sega v višave, a to, kar ponuja, ima svoja zakaj in zato. Jedi, predvsem, niso površne, kar je sicer prevečkrat in marsikje posledica modernih gostinskih investicij v stene in opremo, zaradi katerih na koncu zmanjka za vsebino.

Na prvi strani jedilnega lista piše: ”Za ljudi z dobrim okusom …” in to pomeni, da imamo Slovenci najraje Sredozemlje z italijanskim naglasom, kar pa zna kuharska ekipa chefa Boruta Cente nadgraditi ne le v všečne krožnike, temveč v dovolj okusne kreacije, ki jih – predvsem – krasi izbor dovolj kakovostnih sestavin. Element ne diši po menzi!

Iz picerije je zraslo veliko. Skupine Kaval je polna vsa Ljubljana, z okolico vred. A še bolj od velikosti veseli različnost in pestrost ponudbe, ki še zdaleč ni omejena le na preproste in množične prehranjevalnice. Element sicer ni več zastavonoša vrhunske ponudbe Kavala, odkar je v skupini tudi grajski Strelec, a kljub temu restavracija v poslovni coni v Črnučah, v pravih teksturah, tonih in slogih, s pravimi gosti in v vetrnice zvitimi lestenci, ki nadzorujejo v ješče barve odeto veliko jedilnico z malo dnevne svetlobe, a veliko dnevnega prometa, torej z vsemi pravimi elementi, ne popušča. Ob njegovi dolgi usnjeni steni lahko njegovi poslovni gostje z obvoznice počnejo vse to, kar bi sicer v pisarni, a tajnica nima štedilnika, avtomat za kavo pa ne briških buteljk.

Kar bi lahko bilo še boljše, ne boste odrinili, in kar je boljše kot drugje, boste še drugič naročili. Element nima le stilskega interjerja, profesionalnega servisa in veščih kuharjev, temveč predvsem z izbiro kakovostnih sestavin upraviči kak evro več v a la carte ponudbi in kak okrasek več na večjem krožniku v konkurenčni dnevni ponudbi.



Jedilni list

Hladna predjed

Brancinov duet-brancinova pašteta, ingverjeva marmelada, brancinov karpačo, oljčno olje, zelišča

11,50 €

Domača pašteta z račjimi jetri, marmelada granatnega jabolka, spenjeno maslo

8,80 €

Topla predjed

Ajdovi ravioli z gamberi in kozjim sirom, jurčkova krema, popečeni jurčki, pena z okusom kozjega sira

7,90 €

Školjke v ponvi

8,50 €

Črni sipini špageti z vongolami in popečeno kapesanto

12,30 €

Glavna jed

Rezine jadranske tune pečene v sezamu, avokado, staran balzamični kis

20,90 €

Ombrina in ligenj, fregola z listno zeleno in porom, črna emulzija, spenjena ribja juha, olje salicornie

21,10 €

Glavna jed

Biftek na žaru, vrtna zelenjava, kifeljčar z rožmarinom, zeliščna skuta, BBQ omaka

24,70 €

Jelenov file s črnim orehom, portova redukcija, domači štruklji, brstični ohrovt

24,50 €

Piščančji file s sirom, jurčkova omaka, ajdova polenta, popečena zelenjava

15,00 €

Sladica

Mousse Caffe Coretto s peno bele čokolade, kavni macron, čokoladni piškot

4,60 €

Čokoladni souffle z angleško kremo in svežimi gozdnimi jagodami

6,50 €

Vinski list

sommelier: Denis Topić
število vinskih etiket: 100

Rad Dobrojem priporoča

Kar bi lahko bilo še boljše, ne boste odrinili, in kar je boljše kot drugje, boste še drugič naročili. Element nima le stilskega interjerja, profesionalnega servisa in veščih kuharjev, temveč predvsem z izbiro kakovostnih sestavin upraviči kak evro več v a la carte ponudbi in kak okrasek več na večjem krožniku v konkurenčni dnevni ponudbi.