Galerija okusov

  • Kuhinja
    dizajnirano, toda sproščeno in mladostno-kreativno
  • Kdo
    Gašper Puhan, chef Luka Gmajner in Marko Magajne
  • Odpiralni Čas
    od srede do sobote
    od 11. do 22. ure
    od nedelje do torka
    zaprto
  • Naslov
    Novo Celje 9, Novo Celje, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)31 657 605
  • Splet
    www.galerijaokusov.si
  • Email
    info@galerijaokusov.si
  • Posebnosti
    domači slovenski proizvodi pod blagovno znamko Lojz Lojz
  • Prostor
    dizajnirano, toda domačno; stari dvorec z modernimi, toda preprostimi oblikami; mize v parku

Urbano in divje, še naprej

Fotozgodba

Obisk, junij 2016

Klik

Obisk, junij 2016

Vse hkrati, preprosta gostilna in vrhunska restavracija, kulinarična učilnica, vrtnarska razstava, oblikovalska delavnica, a najbolj – galerija okusov! Tudi po odhodu Boruta Jovana je Galerija okusov vse to. Novi chef Luka Gmajner je bil prej Jovanov pomočnik, zato je kontinuiteta zagotovljena, vse drugo pa je tako tam. Z mladostnim zanosom in kreativnostjo ustvarja mlada ekipa, ki se ji je iz Špengla pridružil še Marko Magajne, kulinarična doživetja za goste, da se imajo vsi – fajn.

Na lokaciji, ki ponuja domišljiji, kreativnosti in ambicioznosti prosto pot, od piknikov do porok, od zunanjega žara do sodobno opremljene kuhinje, od retro ambienta jedilnice do dveh posebnih sob za večje družbe, Galerija okusov tik ob avtocesti in na sredini med Ljubljano in Mariborom, izziva s konceptom, ki je slovensko inovativen in mednarodno tekmovalen. Mlada ekipa v bivši konjušnici na pristavi dvorca Mega, ki ga je po vzoru dunajskega Schoenbrunna v 18. stoletju postavil grof Anton Gaisruck ki je Savinjski dolini posadil hmelj, ustvarja dizajnirano, toda predvsem sproščeno. Mize so v Galeriji brez prtov, pribor je v leseni škatli, voda je v emajlirani kovini. A v vsakem detajlu je premišljena oblika, v vsaki epruvetki je tulipan, na vsakem oknu so zelišča in okvir za sliko, celoten prostor nekdanje pralnice pa z velikimi belimi okni in minimalističnimi oblinami spominja na toplo jedilnico ob severnem morju. V Galeriji se počutiš prijetno, sproščeno in imenu zgradbe primerno – mega.



Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

34 €

6 hodov

52 €

8 hodov

70 €

Hlad'n štart

Mariniran lososo, hren, rjavo maslo ingver

9 €

Tatar govedine, vloženi poganjki česna, rumenjak, emulzija česna, čips topinamburja

9 €

"Topu" štart

Konfit svinjskih ličk, radič na žaru, pena krompirja, ocvirki in zeliščno olje

12 €

Jadranski lignji, olivno olje Morgan, jurčki, ajdova kaša, peteršiljev pesto

12 €

Ta glavna

Račje prsi, ravioli pregrete smetane, pire korenja z zvezdastim janežem, pena limone in hrustljava čebula

20 €

File smuča, kremna polenta s kandiranim paradižnikom, bob in črni česen

20 €

Ragu črne leče z gomoljno zelenjavo, fermentirana zelenjava, starana gavda

22 €

Pika na i

Pečena bela čokolada, hruška, mak

6 €

Lešnikov creme brulee, kutina, sorbet rožmarina

6 €

Vinski list

sommelier: Gašper Puhan
število vinskih etiket: 230+
hišni vinar: Dveri-Pax in MonteMoro

Rad Dobrojem priporoča

Mlada chefa imata potencial, v znanju, podpori, lokaciji, ambicioznosti in prizadevnosti. Da se še učita, je njun plus, da še odkrivata, njuna prednost. Galerija okusov je nekaj drugačnega zaradi ambienta in parka, zaradi idej in marketinga, zaradi mladostne ambicioznosti in ekipnega duha. Hkrati pa veš, kaj dobiš - sodobno kulinarično doživetje, ki je lepo in atraktivno, diši in cveti, iz sestavin z imeni in poreklom, na krožnikih, ki so za slikat in z zgodbo, ki je za okušat.