Galerija okusov

  • Kuhinja
    dizajnirano, toda sproščeno in mladostno-kreativno
  • Kdo
    Gašper Puhan, chef Luka Gmajner in Marko Magajne
  • Odpiralni Čas
    od srede do sobote
    od 11. do 22. ure (obvezna rezervacija)
    od nedelje do torka
    zaprto
  • Naslov
    Novo Celje 9, Petrovče, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)31 657 605
  • Splet
    www.galerijaokusov.si
  • Email
    info@galerijaokusov.si
  • Posebnosti
    domači slovenski proizvodi pod blagovno znamko Lojz Lojz
  • Prostor
    dizajnirano, toda domačno; stari dvorec z modernimi, toda preprostimi oblikami; mize v parku

Urbano in divje, še naprej

Fotozgodba

Obisk, junij 2016

Klik

Obisk, junij 2016

Vse hkrati, preprosta gostilna in vrhunska restavracija, kulinarična učilnica, vrtnarska razstava, oblikovalska delavnica, a najbolj – galerija okusov! Tudi po odhodu Boruta Jovana je Galerija okusov vse to. Novi chef Luka Gmajner je bil prej Jovanov pomočnik, zato je kontinuiteta zagotovljena, vse drugo pa je tako tam. Z mladostnim zanosom in kreativnostjo ustvarja mlada ekipa, ki se ji je iz Špengla pridružil še Marko Magajne, kulinarična doživetja za goste, da se imajo vsi – fajn.

Na lokaciji, ki ponuja domišljiji, kreativnosti in ambicioznosti prosto pot, od piknikov do porok, od zunanjega žara do sodobno opremljene kuhinje, od retro ambienta jedilnice do dveh posebnih sob za večje družbe, Galerija okusov tik ob avtocesti in na sredini med Ljubljano in Mariborom, izziva s konceptom, ki je slovensko inovativen in mednarodno tekmovalen. Mlada ekipa v bivši konjušnici na pristavi dvorca Mega, ki ga je po vzoru dunajskega Schoenbrunna v 18. stoletju postavil grof Anton Gaisruck ki je Savinjski dolini posadil hmelj, ustvarja dizajnirano, toda predvsem sproščeno. Mize so v Galeriji brez prtov, pribor je v leseni škatli, voda je v emajlirani kovini. A v vsakem detajlu je premišljena oblika, v vsaki epruvetki je tulipan, na vsakem oknu so zelišča in okvir za sliko, celoten prostor nekdanje pralnice pa z velikimi belimi okni in minimalističnimi oblinami spominja na toplo jedilnico ob severnem morju. V Galeriji se počutiš prijetno, sproščeno in imenu zgradbe primerno – mega.



Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

34 €

5 hodov + sorbet

44 €

6 hodov + sorbet

52 €

7 hodov + sorbet

60 €

8 hodov + sorbet

70 €

9 hodov + sorbet

82 €

10 hodov + sorbet

92 €

Hladna predjed

Mariniran jeseter, majoneza bazilike, krema sira, pena paradižnika

9 €

Gosja jetra, lešniki, čokolada, omaka fig, karameliziran brioš, meta

9 €

Juha

Jurčkova juha z raviolom peteršilja in tekočega rumenjaka

5 €

Topla predjed

Hobotnica, 3x kumara, pena krompirja, tržaške drobtine

12 €

Fregola z zelenjavnim ragujem, fermentirani dodatki, divja zeliščna solata

12 €

Glavna jed

Vratovina krškopoljskega prašička, česnov pire, prosena kaša, rman, kimči, ocvrta prašičkova koža, liofilizirane jagode

20 €

Smuč, pire koruze, pena fermentiranega česna, stebelna zelena, čips polente

20 €

Raviol paradižnika, krema rikote, olje bazilike, čips bazilike

22 €

Sladica

Rabarbara, maline, bela čokolada

6 €

Sladoled sivke, pečene breskve, drobljenec lešnika, meringe rdečega popra

6 €

Vinski list

sommelier: Gašper Puhan
število vinskih etiket: 230+
hišni vinar: Dveri-Pax in MonteMoro

Rad Dobrojem priporoča

Mlada chefa imata potencial, v znanju, podpori, lokaciji, ambicioznosti in prizadevnosti. Da se še učita, je njun plus, da še odkrivata, njuna prednost. Galerija okusov je nekaj drugačnega zaradi ambienta in parka, zaradi idej in marketinga, zaradi mladostne ambicioznosti in ekipnega duha. Hkrati pa veš, kaj dobiš - sodobno kulinarično doživetje, ki je lepo in atraktivno, diši in cveti, iz sestavin z imeni in poreklom, na krožnikih, ki so za slikat in z zgodbo, ki je za okušat.