Gostilna Grabar

  • Kuhinja
    sodobno, ambiciozno in s kuharskim talentom
  • Kdo
    družina Grabar, chefinja Alenka Grabar
  • Odpiralni Čas
    od torka do sobote
    od 10. do 22. ure
    nedelja
    od 11. do 19. ure
    ponedeljek
    zaprto
  • Naslov
    Rabelčja vas 15a, Ptuj, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)2 778 2140
  • Splet
    www.gostilnagrabar.com
  • Email
    gostilnagrabar@gmail.com
  • Posebnosti
    raje kot po jedilnem listu se ravnajte po priporočilu
  • Prostor
    jedilnica z razgledom in belimi, svečanimi pogrinjki, lepa terasa, posebna soba

Ocvrta tlačenka in moderna krača

Fotozgodba

Foto zgodba iz Rabelčje vasi

Obisk septembra 2016
Klik

Foto zgodba iz Rabelčje vasi

Ko smo čakali jedilni list, so sosedom prinesli pečeno telečjo kračo. Govorili so italijansko, a cmokali so po naše. Natakar jim je pojasnil: ”Dvanajst ur smo jo pekli na 70 stopinjah.” Potem nismo dobili jedilnega lista, temveč, seveda, ptujsko penino, in, presenetljivo, ocvrto tlačenko, mariniran goveji jezik, ”našo domačo klobaso”, skutni namaz, bučna semena, okisano rdečo čebulo ter liste kapucinke. Smo že kaj naročili? ”To je naš pozdrav. Jedilni list še delamo, sicer pa je pri nas navada, da gostom priporočamo. Zato, ker je vse sveže!”

Če bi to rekli brez tlačenke, bi bili le eni od mnogih. Če bi dali le goveji jezik, bi že prijazno pozdravili. Če bi dali le nam, bi težko tako še nadaljevali … Zato je prvi vtis iz Grabarja takšen: v tem prostoru (Pri Ernestu) si že bil, toda zdaj niso le bolj tople barve in ni le cvetje povsod, zdaj bi si takšen pozdrav iz kuhinje želel na lastni gostiji in takšno ocvrto lokalno idejo v vsaki domači gostilni. Tukaj se je očitno nekaj premaknilo!



Vinski list

V vinski vitrini je največ lokalnih buteljk, ne le iz Ptujske kleti. Vinska ponudba in izbor še ne sledita jedem.

Rad Dobrojem priporoča

Če pozabite, da je bilo včasih drugače, in se jim prepustite, ker je bivši Ernest zdaj za dobrojedce, boste jedli sodobno in drugače, kot ste bili doslej na Ptuju vajeni. Alenka Grabar ima talent, kuha ambiciozno, spoštuje sezono in dobro pozna svoje lokalne dobavitelje.