Gostilna Maribor

  • Kuhinja
    meščanska štajerska kuhinja s sodobnim pridihom
  • Kdo
    Saša Arsenovič,
    chef Gregor Jager
  • Odpiralni Čas
    od ponedeljka do četrtka
    od 7.30. do 23. ure
    petek in sobota
    od 8. do02. ure
    nedelja
    od 8. do 16. ure
  • Naslov
    Glavni trg 8, Maribor, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)2 23 45 606
    +386 (0)31 565 565
  • Splet
    www.gostilnamaribor.si
  • Email
    info@gostilnamaribor.si
  • Posebnosti
    Hotel Maribor, 11 apartmajev, konferenčni prostori, intimen spa
  • Prostor
    vrt na Glavnem trgu, točilnica v nekdanji pivovarni, Apoteka v kleti in ena najlepših mariborskih jedilnic

Žlahtna mariborska jedilnica

Fotozgodba

Foto zgodba z Glavnega trga

Obisk septembra 2017
Klik

Foto zgodba z Glavnega trga

Bil je Koper, a sredi Maribora, zato je zdaj spet Maribor, zaradi občutka nostalgije po tradicionalnem, meščanskem in domačem, ter hotenja, podjetnosti, drznosti po svežem, ustvarjalnem, novem.

Prva zmaga je bila že zahtevna prenova, za katero je ekipa Saše Arsenoviča (tudi Rožmarin, Steakhouse in La Pizzeria) dobila Steletovo priznanje za obnovo kulturnih spomenikov in velik prispevek k revitalizaciji starega mestnega jedra, Maribor pa sicer majhen hotel (11 apartmajev), toda za najbolj zahtevne goste.

Že v 18. stoletju je na tem mestu stala pivovarna in tukaj se je dolgo dobro jedlo in pivo. Zato Maribor ni le hotel, temveč tudi gostilna; z vrtom na največjem, Glavnem mariborskem trgu in s točilnico s starimi pivniškimi stoli ter jedilnimi mizami iz stoletnih pohorskih smrek.

Gostilna Maribor s sveže pečenim kruhom, zaseko, govejo juho, pohano kuro, esigflajšem, golažem s svežo žemljico, jabolčnim štrudljem in mareličnimi knedli, ter hišnim pivom in domačimi žganji iz kletne Apoteke tujcem predstavlja lokalno kuhinjo, domačim pa vrača spomin na kuhinjo babic.

Zdaj pa je Maribor pred novim izzivom! S Tednom restavracij odpira eno najlepših mariborskih jedilnic, poimenovano po nekdanjem mestnem pivovarju Tscheligiju. V njej chef Gregor Jager, ki se je v Mariboru izkazal že v Rožmarinu, v tujini pa nato izpopolnjeval pri Gerhardu Fuchsu (Kreuzwirt, Die Weinbank), obljublja štajersko pristnost in meščansko žlahtnost – tako da bo črpal iz tradicije in dodajal iz sodobnosti.



Chef


Gregor Jager

Gregor Jager se po večletnem stažiranu v vrhunskih slovenskih in avstrijskih restavracijah vrača v rodne kraje kot vodja kuhinje v Gostilni Maribor

  • Profil chefa

Jedilni list

Degustacijski meni
30 €

Radič na toplo z ocvirki, jajcem, krompirjem in slanino

Kremna juha muškatne buče s kislo smetano, bučnim oljem in bučnimi semeni

Telečja krača z zelenjavo iz pečice z žajbljem

Jabolčni zavitek z vanilijevo omako in sladoledom iz domačega jogurta

Degustacijski meni
35 €

Mini skutin štrukelj s krešo in kislo-slano limono

Kremna juha zelene z dimljeno skuto in peteršiljem

Kremna koruzna polenta z omako dimljenega sira in koprivami

Goveje ličnice na krompirjevem pireju, korenje z limono in čebulno
marmelado

Skutini knedli s slivami, črno čokolado, sladkimi drobtinami in vanilijevo omako

Rad Dobrojem priporoča

Tako staro, da je spet novo, kot biftek v suhi ponvi, z mozgovo kostjo in dušeno čebulo, na belo pogrnjenih mizah, a s karirastimi pritički, pod starimi bakrenimi lonci, a z mladim in sodobnim chefom.