Gostilna Mencinger

  • Kuhinja
    babičine jedi na vnukov način
  • Kdo
    družina Štefanec, chef Matej Štefanec
  • Odpiralni Čas
    od ponedeljka do sobote
    od 9. do 21. ure
    nedelja
    zaprto
  • Naslov
    Črešnjevci 93, Črešnjevci, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)2 561 1241
  • Splet
    www.gostilna-mencinger.si
  • Email
    info@gostilna-mencinger.si
  • Posebnosti
    gosposka vila Hold, ob njej pa tipična ilovnata panonska hiša Petra Dajnka
  • Prostor
    lesene klopi ob hiši in cvetočem vrtu; dve stari sobi s starimi slikami in omarami; urejeno in domačno; dovolj prostora tudi za sosede ob šanku

Stara gostilna z mladim kuharjem

Fotozgodba

Teden restavracij jesen 2016

Foto zgodba iz Črešnjevcev
Klik

Teden restavracij jesen 2016

V krožišču pri črpalki v Radgoni avtomobili ne zavijajo več zgolj proti Radencem, temveč zaradi Mencingerjeve malice ali kosila tudi proti Dajnkovi rojstni hiši. Pri Štefanecih je že pred hišo polno cvetov, v domačni jedilnici pa ob tiktakanju stenske ure črno-bele slike pričajo o dolgi gostinski tradiciji. V stari gostilni so spet stari lastniki, toda z mladim kuharjem. Čeprav ga je največ naučila babica, ima najraje goste, ki hočejo novo in drugače (beri: majhne rulade namesto velikih plošč). Kisla juha je zato tradicija in ocvrti zrezek je štajerski, toda svinjski želodčki so tanko in enakomerno zrezani, kipnik je iz kopriv, jelenov file je sočnostjo izabele, regrat je v sladici, sezonski meniji pa so glavna odlika vaške gostilne, ki tudi z zunanjo in notranjo podobo vabi na izlet v Radgonsko-Kapelske gorice.

Iz knjige pohval: ”To je gostilna, ki mi polepša dan, če vem, da bom tam jedla. Hrana je izvirno domača, s pridihom posebnih idej in domačih izdelkov, vina dobro izbrana, ambient pa ima svoj čar – dušo, ki da vedeti, da je to družina z vrednotami. Imajo smisel za okolje, rožice, vse je tako usklajeno in lepo, kot njihov maček Muri, ki prav tako pozdravi obiskovalce in zadovoljno prede na okenski polici.”



Rad Dobrojem priporoča

Za izlet tja, kjer še niste bili, boste nagrajeni z mladostno drugačnostjo domačega chefa, ki starih panonskih in štajerskih jedi, brez skrbi, ne preganja, jih pa zato, pohvalno, posodablja.