Gostilna Oštirka

  • Kuhinja
    tradicionalne jedi na urbani način
  • Kdo
    Miran Ojsteršek
  • Odpiralni Čas
    od ponedeljka do četrtka
    od 6. do 22. ure
    petek in sobota
    od 6. do 23. ure
    nedelja in prazniki
    zaprto
  • Naslov
    Linhartova ulica 6, Celje, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)31 840 200
    +386 (0)8 2015 553
  • Splet
    www.ostirka.com
  • Email
    ostirka.com@gmail.com
  • Posebnosti
    kavarna in slaščičarna, vina za domov
  • Prostor
    steklena stena, moderne mize in fotografije starega Celja

Hitro na počasni golaž

Fotozgodba

Foto zgodba s celjske tržnice

Obisk oktobra 2017
Klik

Foto zgodba s celjske tržnice

Oštirka je zato, da na celjsko tržnico ni treba le zaradi zelenjave. Ker so časi novi, je bil Jež, ki je ponujal le malice, nekoč, danes pa v Oštirki furnir, sous vide in podjetni chef vabijo zjutraj na tržnico, dopoldan na oštirjev golaž, opoldan na dnevno kosilo, popoldan na domačo tortico in zvečer na urbano druženje.

Ime je staro, vse drugo pa je novo. Ni prtov, je pa hitra strežba, ni pogrinjka, je pa domač čebulni kruh, ni domačno, je pa sodobno. Nova celjska gostilna je na dobri lokaciji, ima prekaljenega chefa in podjetnega lastnika, ponudba pa ni zastavljena elitno in visoko.

Miran Ojsteršek je imel v Dramljah veliko gostilno, v Celju pa je zastavil tržnici primerno. A ker je pravi chef, tukaj ni ne pic ne burgerjev, so pa malice, kosila, sladice, dve dodatni sobi za prte in odpiralni čas tudi za večer in večerjo. Zato so to jedi, ki se lahko začnejo z narezkom, ki ga v suhomesnatost spreminja chef lastnoročno, in imajo ob mesu z lokalnim poreklom za spremljavo zelenjavo, ki je s tržnice ali z lastne kmetije, a hkrati poznajo sodobni okus, ki so mu všeč novi krožniki, mehki pireji in sodobne tehnike.



Vinski list

število vinskih etiket: 60

Rad Dobrojem priporoča

Čeprav je Oštirka gostilna, v kateri se vam lahko mudi, pa je najboljše, kar je pripravljeno počasi. Zato ne izpustite poglavja sous vide!