Gostilna Pezdirc

  • Kuhinja
    ambiciozno-sodobna belokranjska kuhinja
  • Kdo
    Andrej in Anela Pezdirc, chefinja Anela Pezdirc
  • Odpiralni Čas
    ponedeljek in torek
    od 9. do 13. ure
    sreda in četrtek
    od 9. do 22. ure
    petek in sobota
    od 9. do 23. ure
    nedelja
    od 12. do 16. ure
  • Naslov
    Metliška cesta 1, Semič, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)7 356 8121
    +386 (0)40 804 497
  • Splet
    www.gostilnapezdirc.si
  • Email
    info@gostilnapezdirc.si
  • Posebnosti
    druženje lokalnosti in sodobnosti
  • Prostor
    terasa, skedenj, prireditvena dvorana in jedilnica za pet hodov

Okusi lepe Anke

Fotozgodba

Foto zgodba iz Semiča

Obisk aprila 2017
Klik

Foto zgodba iz Semiča

Na zunaj tipična podeželska gostilna, ki pod cerkvijo, sredi kraja, na glavnem križišču in nasproti bencinske črpalke, s prostornim parkiriščem, pokritim gostinskim vrtom, dolgim šankom in veliko jedilnicami, ponuja dovolj prostora za vse priložnosti, od krstov do sedmin, od malic do slavij, za domačine in popotnike. A potrebno je čisto do konca, kjer je zadaj še ena jedilnica, ki pa nima tipičnega jedilnega lista. Ko ga bereš, se sprašuješ, kje si in kdo je tukaj chef. Ko ješ, si presenečen, ko piješ, si srečen, zato ti je žal, ker se moraš odpeljati. Ko se spominjaš, te tolaži orehova potica.

Lepa Anka je mesna, rožnodolski meni je rečno-morski, dotik narave je brezmesen. Pri Pezdircu so doma divjačina, ribe in zelenjavne jedi, skuta je hišna posebnost, logotip Okusov Bele krajine pa pove, da lahko dobite tudi lokalno-tipične jedi, a raje imajo, če se prepustite domišljiji gospodarjeve žene. S pozdravom vas presenetijo, na svež domači kruh mažete z leskovo palčko, v gobovi juhi je domači štrukeljc, polnjene paprike so brez mesa, fazan je skupaj z rakci, makov sladoled delajo sami, za vino pa skrbi gospodar, v paradni natakarski uniformi, z dobro voljo in zgovornostjo vred.



Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

20 do 27 €

Vinski list

število vinskih etiket: 55
sommelier: Andrej Pezdirc
hišni vinar: Samoel Malnarič

Rad Dobrojem priporoča

Pezdirc ni le domača gostilna, čeprav je v njej to še vedno najboljše, je tudi sodobna gostilna, čeprav se boste v njej še zmeraj počutili kot na gostoljubni in lepi deželi.