Gostilna pri Bizjaku

  • Kuhinja
    pristne gorenjsko-nedeljske jedi
  • Kdo
    družina Aljančič, chefinja Veronika Aljančič
  • Odpiralni Čas
    ponedeljek
    od 11. do 22. ure
    od četrtka do sobote
    od 11. do 22. ure
    nedelja
    od. 9. do 20. ure
    torek in sreda
    zaprto
  • Naslov
    20 Zgornja Bela, Preddvor, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)4 255 5600
    +386 (0)31 640 930
  • Splet
    www.gostilnabizjak.si
  • Email
    gostilna.bizjak@siol.net
  • Posebnosti
    že od leta 1804
  • Prostor
    domačno in klasično gostilniško; dodatna vrednost je velik vrt z ribnikom

Pristna gorenjska gostilna

Že več kot dvesto let! Kdo še ima na Gorenjskem, ne, kar v celi Sloveniji, tako dolgo tradicijo? In kdo ima tak travnik z račjim ribnikom, poročnimi paviljoni, otroškimi igrali pred hišo? Kdo postreže vsak dan vsaj štiri vrste svežega domačega kruha? Kdo zna tako z gobami in priželjcem, s salamami in špehovko, s krapci in skuto, pa še z janeževimi upognjenci? Pr’ Bizjak je pristna gorenjska gostilna, tako družinska in nogometna, da mama, ki je v kuhinji ob štedilniku, na slikah pa ob predsednikih, s fanti igra nogomet, sin, ki je bil poklicni nogometaš, pa ji pomaga med gosti.



Jedilni list

Vinski list

Rudi Aljanččič ima v kleti sicer 40 etiket buteljčnih vin, toda najraje svetuje iz ponudbe sedmih odprtih vin; nekateri vinarji so hišni že več kot 30 let.

Rad Dobrojem priporoča

Medtem ko se konkurenca z ledeno-morskim programom udinja gostom in krizi, Bizjakovi ostajajo zvesti sestavinam in domačim jedem.