Gostilna Pri Lešniku

  • Kuhinja
    slovenska kuhinja na robu mesta
  • Kdo
    družina Lešnik, chefinja Zdenka Lešnik
  • Odpiralni Čas
    od torka do sobote
    od 11. do 22. ure
    nedelja
    od 11. do 17. ure
    ponedeljek
    zaprto
  • Naslov
    Dupleška cesta 49, Maribor, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)2 471 2322
  • Splet
    www.gostilna-motel-lesnik.si
  • Email
    gostilna.lesnik@siol.net
  • Posebnosti
    motel in spa
    znak Gostilna Slovenija
  • Prostor
    moderen zimski vrt, klasična jedilnica, gostilniška točilnica

Zelenjavni vrt ob otroškem igrišču

Lešnikovi imajo vse. Veliko gostilno, motel, vital, spa, otroško igrišče … Predvsem pa vrt! Pravzaprav sta kar dva, zeliščni na enem koncu prostranega posestva med Stražunom in Dravo, in zelenjavni na drugem. Ker gostilna brez vrta, s katerega so vitamini in sezona vsak dan na krožnikih gostov, ni prava slovenska domača gostilna. Zato Lešnik ni (le) dobra mariborska gostilna, temveč (še boljša) podeželska gostilna. Ne le gostilna (in ne le motel), temveč kar – Dežela pri Lešniku. Opoldan je lahko kosilo, popoldan vitalna kopel, zvečer sladki spanec.



Jedilni list

Hladna predjed

Dimljena račja prsa s sladko hruško in refoškovo redukcijo

6,50 €

Carpaccio slastne hobotnice s sladkimi paradižniki

6,50 €

Topla predjed

Zeliščni svaljki izpod domačih rok s sirovo omako

5,50 €

Piščančja jetrca v slaninskem plašču, zelenjava in pire

7,90 €

Glavna jed

File smuča, krompirjeva krema s koromačem, bučnim oljem in kandirano hruško

14,50 €

Svinjski medaljoni oviti v slastno slanino v rahlo pikantni omaki, krompirjevi svaljki in ocvrta čebula

12,80 €

Jelenov file s črnimi trobentami in z ajdinimi ribanci z jabolkom

19,50 €

Sladica

Pisana šarlota s sadjem in smetano

3,80 €

Sladka grmada z lešnikovim sladoledom

4,00 €

Vinski list

sommelier: Milan Gajšek
število vinskih etiket: 70

Rad Dobrojem priporoča

Kar napišejo, je res: ”Naš vrt je naša zakladnica. Na njemu raste več kot trideset vrst sezonske zelenjave in sadja. Ročno in skrbno ga obdelujemo tako, da je z nami zadovoljna tudi narava. Kruh zamesimo vsako jutro. Testenin ne kupujemo. Sladoled in vse sladice pripravljamo v naši slaščičarni.”