Gostilna Resje

  • Kuhinja
    slovenske jedi v novi bohinjski podobi
  • Kdo
    Jože Godec
  • Odpiralni Čas
    vsak dan
    od 11. do 22. ure
  • Naslov
    Nemški Rovt 21a, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)4 572 1079
  • Splet
    www.penzion-resje.si
  • Email
    resje21a@gmail.com
  • Posebnosti
    14 sob za 40 gostov
  • Prostor
    točilnica, jedilnica, pokrita terasa in lesene mize z otroškimi igrali pred vrati

V rovte na novo slovensko kuhinjo

Fotozgodba

Foto zgodba iz Rovta

Obisk oktober 2017
Klik

Foto zgodba iz Rovta

Čeprav je takšno ime, niso rovte, kjer se tako dobro je! To je še zmeraj domače in slovensko, to se le bohinjske jedi, bohinjske sestavine in bohinjske kmetije. To je preprosta gostilna, s planinskimi slikami na steni in domačini za šankom. To je 14 sob za 40 popotnikov, ki jim ni predaleč do Bohinja in poznajo pot čez Sorico. Toda to je predvsem gostilna s chefom, ki kuha spretno in srčno hkrati, zato so njegove jedi nove, toda z znanimi, a poudarjenimi okusi. Kar Jože Godec skuha, ima, namreč, dušo! Nova slovenska kuhinja, skratka.

Chef pozna tehnike, kot jih danes že mnogi, nima vseh modernih kuhinjskih naprav, ki jih imajo danes že mnogi, uporablja spretnost, trike, ideje kot oni, tudi on dela napake in tudi v Resju gre za to, da prideš lačen, greš pa sit, toda vseeno je dobro, da takšnih chefov in takšnih gostiln ni ob vsaki vijugavi cesti. Ker potem to ne bi bilo več takšno presenečenje!

V Rovte na robu Triglavskega narodnega parka se gre na dobrojedsko ”kosilce”, chefov meni bohinjskih okusov, hladno dimljeno postrv in slan ali sladek ješprenček. Predvsem pa zato, da vas chef Jože tako prijetno preseneti, kot vas je doslej po takšnih ovinkih le malo kdo!



Jedilni list

Hladna predjed

Prekajen goveji jezik, hruška z žafranom, hruškina krema, črna redkev, brioš

9 €

Postrvji carpaccio, ocvrt koren peteršilja, leča, rdeča pesa, postrvji kaviar

10 €

Topla predjed

Ješprenjček s prekajenp postrvjo, pehtranom in hrenom

9 €

Njoki z jurčki in slanino

8 €

Glavna jed

File smuča na rižoti z bučo, žafran, vanilija

12 €

Divji prašič, malinova omaka, ajdov krap s hruško, pehtranov štrukelj, zelenjava

16 €

Sladica

Polentina tortica, trdinkin puding z lešnikovo kremo, lešniki

4 €

Čokoladni mousse, čokoladni sladoled, čokoladni drobljenec

4 €

Vinski list

število vinskih etiket: 21, od tega kar 19 vin na kozarec
hišni vinar: Danilo Mavrič, Plešivo

Rad Dobrojem priporoča

V Resju je vse le domače, ker je s kmetij in iz Bohinja, ter lokalno, ker je s poreklom, zato je novo le zato, ker drugje, v prav takšnih ”navadnih” gostilnah izza ovinkov in sredi slovenskih lepot, (še) ni tako.