Gostilna Ribnik

  • Kuhinja
    meso in ribe, z urbano spremljavo
  • Kdo
    Tevel d.o.o., chef Toni Babarovič
  • Odpiralni Čas
    od torka do četrtka
    od 11. do 21. ure
    petek in sobota
    od 11. do 23. ure
    nedelja
    od 12. do 18. ure
    ponedeljek
    zaprto
  • Naslov
    Naselje Srečka Kosovela 2b, Zagorje ob Savi, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)30 225 929
  • Splet
    www.gostilnaribnik.si
  • Email
    rezervacije@gostilnaribnik.si
  • Posebnosti
    ribnik
  • Prostor
    steklena terasa in moderna jedilnica

Mestno in ribiško hkrati

Fotozgodba

Foto zgodba iz Zagorja

Januar 2017
Klik

Foto zgodba iz Zagorja

Ob ribniku je polno ribičev, ki lovijo veliko krapov in malo ščuk, terasa pa je vsa v steklu in ko vstopiš, ti je takoj jasno, da to ni le za pivo lokalnih junakov. Na komodi je stari konjak, v vitrini so naravna vina, med mizami so lamelne pregrade, iz kuhinje pa pomaha chef. Ta ambient je bližje centru mesta kot bregu ribnika in v njem se zbuja zaspala zasavska kulinarična scena. Ribnik ji ponuja menije v hodih, vikende z morskimi specialitetami in jagenjčkovo golenico z eko kmetije na vrhu hriba. S tem pa ne želi le prihraniti poti Zagorcem do Ljubljane, temveč spodbuditi tudi obratni promet. Čeprav dobite tudi v zagorskem Ribniku postrvi in orade, se je v Zagorju vseeno začelo tudi kulinarično dogajati.

Domača piščančja pašteta v rex kozarcu in s pomarančno marmelado je hišni uvod, po katerem ribja juha pove, da je Ribnikove kuharje treniral chef, ki je bil dolgo v Asu in kratko v JB-ju, prej in potem pa tudi po svetu. Zato so bučni ravioli s kozicami in žajbljem domači in prav v njih so tista čustva, ki vzbujajo upanje, da bo ribičem zunaj pri ščukah uspelo. Sicer pa si jih pobližje oglejte, ko vas tam mimo zanese opravek.



Jedilni list

Hladna predjed

Domača piščančja pašteta

6,20 €

Dimljeni losos z mascarpone sirom in šparglji

8,80 €

Juha in topla predjed

Ribja juha

4,00 €

Domači bučni ravioli s kozicami in žajbljem

8,00 €

Glavna jed

Piščančja prsa polnjena z rikoto, ajdova kaša, vrtna zelenjava, tartufova omaka

12,00 €

Ramsteak z zeliščnim krompirjem in jurčki

18,00 €

File ščuke z jurčki, šparglji, pire krompir, žafranov beurre blanc

14,00 €

Sladica

Čokoladni fondant z vanilijevim sladoledom in karamelno omako

5,60 €

Vinski list

le 30 etiket, toda kar 25 vin na kozarec
hišni vinar: Tomaž Sartori, Marezige

Rad Dobrojem priporoča

Lačni popotniki se opoldne ustavite na cenovno ugodnem kosilu v treh hodih, domačini pa zvečer dajte priložnost tudi modnemu zelenemu žaru.