Gostilna Triglav

  • Kuhinja
    mlade jedi iz starih receptov
  • Kdo
    družina Pirh, chefinja Spomenka Žganec
  • Odpiralni Čas
    od ponedeljka do sobote
    od 8. do 22. ure
    nedelja
    od 8. do 20. ure
  • Naslov
    Dobrna 12, Dobrna, Slovenija
  • Telefon
    +386 (3) 780 1130
  • Splet
    www.gostilna-triglav.si
  • Email
    info@gostilna-triglav.si
  • Posebnosti
    hotel s 15 sobami, zdravilišče Dobrna
  • Prostor
    tri jedilnice, steklen paviljon in vrtna terasa

Domače, a novo

Hotel Dobrna so temeljito obnovili in mu dogradili lepo, elegantno, moderno paviljonsko restavracijo. Vendar bi številka 1 zdraviliškega mesta in okus po domačem jedilnega lista ostali pobožni želji, če ne bi stari recepti in prvovrstna ter lokalno pridelana živila navdahnili tudi Triglavovega chefa. A še boljše je, ker so chefinjo!

Odkar je Spomenka Žganec vodja Triglavove kuhinje, je res, da je Valburga Rožanec že pred skoraj sto leti skuhala najboljšo slovensko juho. Ker je ješprenjeva, a ni gosta, težka in enolončna kot ričet. Ker je gobova, a ni odvisna od gobje sreče. Ker je zelenjavna, toda sezonska. Ker je gratinirana po francosko, a diši po slovensko. Ker ni goveja, torej ni povsod na mizi. Ker jo ima danes in takšno, da se sir stopi v njej, le Triglav!

Zato, čeprav je Triglav iz Dobrne majhen hotel, a z veliko restavracijo, torej ima tudi burgerje in cocktaile, sladoledni vrt in slaščičarsko vitrino, nedeljske menije in lignje v trisu, dobro poglejte vse, kar vam dobro izurjena in uniformirana natakarska brigada ponudi v branje. Saj se boste ob pozdravu sveže pogače z ocvirki spomnili, da morate prihodnjič priti še na pizzo, saj boste na sezonskem jedilniku našli toliko, da boste pozabili na klasiko, saj bodo siri Flisovi iz Šempetra, jeleni Arbajterjevi s Pohorja, postrvi Ferličeve iz Zvodnega in zelenjava domača s Triglavovega vrta. Ko boste uzrli še degustacijski meni, pa vam bo jasno, kako boste proslavili naslednjo veliko obletnico. V Triglavu je okus po domačem in novem!



Jedilni list

Degustacijski meni
Hladna predjed

Siri sirarne Flis iz Šempetra, rezine popečenega jabolka z mladim sirom, hišna marmelada in orehi

6,90 €

Arbajterjev jelenov trojček s Pohorja (pašteta, pršut in salama)

9,80 €

Juha

Valburgina ješprenčkova juha 1932

3,50 €

Glavna jed

Mariniran jelenov in srnin file, grahov pire, ocvrta zdrobova rezina z mandlji, omaka iz pečenih jabolk

20,70 €

Hrustljavo pečene račje prsi, narastek iz mlincev, pohorska zaseka, krema rdečega zelja, grozdna omaka z modro frankinjo

17,90 €

Postrv po tržaško iz Ferličevih ribnikov iz Zagrada, maslen krompir s svežo špinačo

9,80 €

Vinski list

število vinskih etiket: 40
sommelier: Boštjan Plot
hišni vinar: Vinarstvo Gaube in Hiša vin Emino

Rad Dobrojem priporoča

Sezonski jedilnik te naredi radovednega, da se vrneš še na degustacijski meni.