Gostišče Dolinšek

  • Kuhinja
    domače in posodobljene slovenske jedi
  • Kdo
    družina Dolinšek, chefinja Marija Dolinšek
  • Odpiralni Čas
    vsak dan
    od 12. do 22. ure
  • Naslov
    Vrh pri Boštanju 23, Boštanj, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)7 814 1595
  • Splet
    www.gostisce-dolinsek.si
  • Email
    info@gostisce-dolinsek.com
  • Posebnosti
    znak Gostilna Slovenija, 4 sobe, galerija vina in zlata
  • Prostor
    domačna restavracija s salamoreznico in 45 sedeži, večji prostor za prireditve in zabave s 150 sedeži, terasa s 60 sedeži

Domače, sodobno in iz zlata

Izpod stoletne salamoreznice je divjačinska salama z vloženimi jurčki ter ajdovim in sadnim kruhom. V domači goveji juhi plavajo veliki žlikrofi. Dolinškove krvavice so pikantno začinjene in črevo je okrog špile hrustljavo zapečeno. Zelje je kislo in slanina v njem je mesnata. Pred domačim pecivom, ki ne skopari z orehi, beljaki in s čokolado, pa so visoko dvignjeni solnograški žličniki.

Toda, pozor, Dolinškovi z Vrha niso običajna domača gostilna, saj imajo ob fileju prekajene postrvi topinamburjevo kremo s poširanim prepeličjim jajcem, ob domači kuri na krompirjevih svaljkih gomoljnice s kozjim sirom, ob zmrzlini praženih lešnikov slive iz modre frankinje oblite s čokolado in ob poročni dvorani še zlatarno! Zato svojo domačijo z macesnovim opažem imenujejo kar Vrh gurmanskih užitkov, med katerimi vsekakor ne pozabite na divjačino. Jelenov tatarski biftek je povaljan v bučnih semenih in ocvrt, ob srninem fileju pa ni brusnic, ker je boljša trnuljeva omaka.



Vinski list

Majhna vinska klet je tudi zlatarska galerija. Poudarek (51 etiket) je na posavskih vinarjih, kar daje priložnost tudi manj znanim (KZ Krško, Dolc, Lipaj, Jamšek, Repše). Hišni vinar je Mastnak, saj je domačega cvička za vse premalo. Vinska svetovalka je Tadeja Dolinšek.

Rad Dobrojem priporoča

Dolinšek je tradicionalna, družinska in domača gostilna, ki pa zna kuhati tudi na sodoben način, postreči za velike družbe in ženinu olajšati izbiro prstanov.