Gostišče Kapušin

  • Kuhinja
    domače belokranjske jedi odlične kuharice
  • Kdo
    družina Kapušin, chefinja Ana Kapušin
  • Odpiralni Čas
    od srede do nedelje
    od 9. do 23. ure
    ponedeljek in torek
    zaprto
  • Naslov
    Krasinec 55, Krasinec, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)7 369 9150
    +386 (0)41 682 802
  • Splet
    www.gostilna-kapusin.si
  • Email
    gostilna.kapusin@t-2.si
  • Posebnosti
    prenočišča in kmetija
  • Prostor
    zimski vrt, kamin, zelenje, pogrinjki

Pri belokranjski pogači

”Malo pogače, da boste lažje dočakala,” je tradicionalni pozdrav pri Kapušinu iz Krasinca, vasi ob Kolpi med Metliko in Črnomljem. Za mnoge bi bilo tja predaleč, a ravno zaradi takšnih gostiln kot je Kapušin je v Sloveniji vse blizu in za lep izlet! Ob belokranjski folklori, brez katere pač ni turistov, ponuja namreč pristno lokalno kulinarično ponudbo trdne vaško-kmečke gostilne. Če je na slovenskem podeželju preveč le dveh vrst gostiln, takšnih, ki so vaške le zaradi domačinov ob šanku, in onih, ki so mestne le zaradi rib v zamrzovalniku, je Kapušin tretje vrste, kakršnih je dosti premalo: domačini ne (le) ob šanku, temveč tudi ob žlinkrofih!

Kar ni domače, je sosedovo, kar ni iz hleva, je z vrta, kar ni drugače, pa je tako le za tiste, ki so spregledali poseben list, na katerem piše: ”Jedi iz belokranjskega jagenjčka.”



Jedilni list

Degustacijski meni
25 €

Pozdrav iz kuhinje: jagenjčkove rezine na domači rukoli s popečenimi kruhovimi rezinami ter staranim sirom kmetije Totter

Belokranjska štrukljeva juha

Hišni žlinkrofi z jurčkovo omako

Jagenjček z rožmarinom in pečenim krompirjem ter maslenim korenčkom

Tris hšnih sladic: hišna gibanica, ajdova potica z domačo skuto, vaniljev sladoled s praženimi bučnimi semeni in hišnim bučnim oljem

Vinski list

število vinskih etiket: 90
sommelier: Roman Kapušin
hišni vinar: Oti Šturm

Rad Dobrojem priporoča

Domača gostilna na vasi, ki bi jo bilo škoda prepustiti zgolj domačinom s te in one strani mejne reke. Ana Kapušin je namreč prvovrstna belokranjska kuharica!