Gostišče Tulipan

  • Kuhinja
    slovenske jedi na Gorenjskem
  • Kdo
    družina Ažman, chef Klemen Geršič
  • Odpiralni Čas
    od ponedeljka do petka
    od 12. do 22. ure
    sobota
    od 11. do 23. ure
    nedelja
    od 11. do 22. ure
  • Naslov
    Alpska cesta 8, Lesce, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)4 537 8800
    +386 (0)41 444 408
  • Splet
    www.tulipan-azman.si
  • Email
    info@tulipan-azman.si
  • Posebnosti
    prenočišča (devet sob)
  • Prostor
    jedilnica, lovska in glasbena soba, zimski vrt in terasa

Vampi s tartufi, divjačina s sadjem

Fotozgodba

Foto zgodba iz Lesc

Obisk marca 2017
Klik

Foto zgodba iz Lesc

Kjer se Radol’ca konča, opaziš na začetku Lesc veliko vilo, s parkiriščem na obeh straneh ceste, z zimskim vrtom, senčno teraso in arhitekturo lesenih balkonov, nadstreškov in verand gostišča, ki iz devetih gostinskih sob vidi prav toliko okoliških gora in planin, mimo gredice tulipanov pa goste popelje v lovsko in glasbeno sobo, veliko jedilnico in svetli zimski vrt, vse do hrama, Tulipanove vinske kleti. Dolenjka in mesar iz Naklega sta se našla v Ljubljani, z gostinstvom začela na Šobcu, nadaljevalo v Brezjah, nato pa sta se mama Mici in ata France na Nizozemskem zaljubila v tulipane. Zdaj njunega Tulipana, ki so ga otroci temeljito prenovili leta 1999, vodi že četrta generacija Ažmanov.

To je gostilna, kot včasih in kot bo vedno, gostilna za lačne, gostilna za letoviščarje, gostilna za poroke, slavja, praznovanja, gostilna za malice in kosila, gostilna za stalno omizje in posebno družbo, gostilna s solatnim bifejem in spiskom jedi, ki nikogar ne pusti pred vrati. Toda, čeprav imajo vse, od dunajskih zrezkov do japonskih alg, od bohinjske postrvi do prekmurske gibanice, je v Tulipanu za južno na žlico, za obed pa divjačina.



Vinski list

število vinskih etiket: 32
sommelier: Milan Burja
hišni vinarji: Aleksej Erzetič, Vinska klet Mastnak in Vino Štampar

Rad Dobrojem priporoča

Z avtoceste so čisto blizu goveja juha, ajdovi krapi, gorenjski želodec, srna, jelen, divji prašič, divjačinski golaž in vampi po Tulipanovo, s tartufi.