Grad Otočec

  • Kuhinja
    sodobna kulinarika v grajskem ambientu
  • Kdo
    Terme Krka, chef Nejc Ban
  • Odpiralni Čas
    vsak dan
    od 12. do 22. ure
  • Naslov
    Grajska cesta 2, Otočec, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)7 384 8901
  • Splet
    www.terme-krka.si
  • Email
    booking.grad-otocec@terme-krka.si
  • Posebnosti
    član Chaîne des Rôtisseurs
    član verige Relais & Châteaux
  • Prostor
    grajska dvorana, grajski zimski vrt, grajsko dvorišče, grajsko okolje

Grajska degustacija ob Krki

Velikokrat že košarica kruha veliko pove. Lahko so zidovi še tako debeli ali krožniki tako veliki, toda, če ob vodi ni kruha, ki bi praznil pladenj z maslom izpod srebrnega zvona, potem gostoljubje, kljub baklam ob vhodu in kovinskemu vitezu v pozoru, ni pristno. Želim le poudariti, da vam bodo po dobrodošlici na Otočcu, ko boste čakali uglajeni prvi hod, družbo delali sveži, hrustljavi in dišeči čebulni, polnozrnati s slanino in ajdov kruh. Lahko, torej, ostanete, saj sledi sodobno grajsko nadaljevanje z dolenjskimi sestavinami!

Čez leseni most in zeleno reko je z avtoceste le skok do grajskega parka, v katerem je za debelimi kamnitimi zidovi steklena stena restavracije, z orhidejemi, žlahtnim masivnim lesom, globokimi usnjenimi fotelji, kovinskimi podkrožniki in obiljem natakarjev na marmornih tleh, v kateri chef Nejc Ban pričakuje vaš obisk.

Divjačinska pašteta diši po dolenjskih gozdovih, dimljena postrv pa po prvih zelenih špargljih in rumenih trobenticah. Ravioli s telečjimi ličnicami se elegantno stegujejo na kremi kopriv, kipnik topinamburja je spremljava jagenjčku z žara in ko chef, ki je mlad, ambiciozen, s kuharskim žarom v očeh in ponosno držo avtorja svojih jedi, po sladici pristopi k mizi odločno in samozavestno: ”Ste bili zadovoljni?”, mu lahko le prikimate.



Jedilni list

Degustacijski meni

7 hodov

55 €

Vinski list

sommelier: Uroš Hudoklin
število vinskih etiket: 130

Rad Dobrojem priporoča

Po chefovem pozdravu in dišeči košarici kruha sledi sodobno grajsko nadaljevanje z dolenjskimi sestavinami! Naj vas jedilni list ne zavede. Raje vprašajte, kaj vam chef lahko danes pripravi.