Grad Otočec

  • Kuhinja
    sodobna kulinarika v grajskem ambientu
  • Kdo
    Terme Krka
    chef Dejan Pavlič
  • Odpiralni Čas
    vsak dan
    od 12. do 22. ure
  • Naslov
    Grajska cesta 2, Otočec, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)7 384 8901
  • Splet
    www.terme-krka.si
  • Email
    booking.grad-otocec@terme-krka.si
  • Posebnosti
    član Chaîne des Rôtisseurs
    član verige Relais & Châteaux
  • Prostor
    grajska dvorana, grajski zimski vrt, grajsko dvorišče, grajsko okolje

Grajska degustacija ob Krki

Velikokrat že košarica kruha veliko pove. Lahko so zidovi še tako debeli ali krožniki tako veliki, toda, če ob vodi ni kruha, ki bi praznil pladenj z maslom izpod srebrnega zvona, potem gostoljubje, kljub baklam ob vhodu in kovinskemu vitezu v pozoru, ni pristno. Želim le poudariti, da vam bodo po dobrodošlici na Otočcu, ko boste čakali uglajeni prvi hod, družbo delali sveži, hrustljavi in dišeči čebulni, polnozrnati s slanino in ajdov kruh. Lahko, torej, ostanete, saj sledi sodobno grajsko nadaljevanje z dolenjskimi sestavinami!

Čez leseni most in zeleno reko je z avtoceste le skok do grajskega parka, v katerem je za debelimi kamnitimi zidovi steklena stena restavracije, z orhidejemi, žlahtnim masivnim lesom, globokimi usnjenimi fotelji, kovinskimi podkrožniki in obiljem natakarjev na marmornih tleh, v kateri chef Dejan Pavlič pričakuje vaš obisk.

Divjačinska pašteta diši po dolenjskih gozdovih, dimljena postrv pa po prvih zelenih špargljih in rumenih trobenticah. Ravioli s telečjimi ličnicami se elegantno stegujejo na kremi kopriv, kipnik topinamburja je spremljava jagenjčku z žara in ko chef, ki je mlad, ambiciozen, s kuharskim žarom v očeh in ponosno držo avtorja svojih jedi, po sladici pristopi k mizi odločno in samozavestno: ”Ste bili zadovoljni?”, mu lahko le prikimate.



Chef


Dejan Pavlič
Datum rojstva: 18. 5. 1986 Izobrazba: gostinsko-turistični tehnik Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali:  2015, Dubaj (ZAE), hotel Atlantis, chef Joerg Unger GULFOOD 2015, največji svetovni kulinarični festival (pomočnik ocenjevalne komisije). Po zaključenem festivalu je z Jožefom Oselijem, slovenskim kuharskim mojstrom, kuhal in se dodatno izobraževal...
  • Profil chefa

Jedilni list

poletje 2016
Degustacijski meni
55 €

File kunca iz timijanove marinade na korenčkovem pireju ob črnem česnu, marinirani gomoljni zelenjavi in bučkovem karpaču

Hladna kumarična juha z dehidriranim makovim kruhom

Pečen file krapa v masleno-vinski peni ob peteršiljevem želeju in prahu iz rdeče pese

Breskova zmrzlina z džinovim želejem

Jelenov file s kremo iz lisičk na čokoladni zemlji ob ocvrti polenti z brokolijevimi cvetovi in omako iz črnih orehov 

Skutna krema z meloninim rumenjakom

Bela čokolada z marelico in domačim sladoledom z robidami

Vinski list

sommelier: Uroš Hudoklin
število vinskih etiket: 130

Rad Dobrojem priporoča

Po chefovem pozdravu in dišeči košarici kruha sledi sodobno grajsko nadaljevanje z dolenjskimi sestavinami! Naj vas jedilni list ne zavede. Raje vprašajte, kaj vam chef lahko danes pripravi.