Restavracija Gredič

  • Kuhinja
    jedi, ki spremljajo najboljša slovenska vina
  • Kdo
    chef Adi Blaško
  • Odpiralni Čas
    od srede do nedelje
    od 12. do 15. ure ter od 19. do 22.30 ure
    ponedeljek in torek
    zaprto
  • Naslov
    Ceglo 9, Dobrovo v Brdih, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)5 828 0120
  • Splet
    www.gredic.si
  • Email
    info@gredic.si
  • Posebnosti
    hotel s 7 sobami
  • Prostor
    minimalistična jedilnica z bogatim razgledom na vinograde, na slovenski in italijanski strani

Ena žlahtna kulinarična štorija

Fotozgodba

Foto zgodba

Klik

Foto zgodba

V vrhunsko obnovljeni nekdanji ruševini, ki ima celotna Goriška Brda v naročju, s sobami za najbolj razvajene, opremo za najbolj tehnične, vinsko kletjo za najbolj zahtevne, je restavracija tudi po slovesu italijanskega chefa in prihodu mlade domače ekipe v tem slogu – za dobrojedce! Restavracija Gredič v Ceglu je to, kar je še manjkalo Brdom.

Restavracija za prenočit. Za vikend v Brdih, za obisk slavnih vinskih sosedov na tej in oni strani, za aperitiv na dnu okroglih stopnic, za najdaljšo mizo v najbolj polni kleti, za pozno večerjo in še bolj pozen zajtrk, za posebne goste in za posebne priložnosti.

Gostje na terasi se sončijo sredi vinograda, iz kadilnice dišijo cigare, v vinoteki je na dolgi mizi vrhunska briška pokušina, v restavraciji znani slovenski vinar gosti ameriške vinske poznavalce, za sosednjimi mizami nemško govoreči grizljajo hišne grisinije in krušne hrustljavce, italijansko glasni pa namakajo v majonezo ocvrte klapavice. V majhnih skodelicah so na humusu zvite marinirane sardele, ”pokapljane” s postrvjimi ikrami in začinjene z gorčično krešo. Mehurčki rebule (Silveri) so v elegantni beli steklenici, kozarci imajo kot dih tanke peclje, oblazinjeni stoli pastelno-sinjih barv so široko-udobni, mize so do tal nabrano pogrnjene, maslo je v belem porcelanu, ob vinogradniško-breskovi barvi flamingovega cveta. Žlahtna zgodba sredi Brd!



Chef


Adi Blaško
Datum rojstva: 26. 04. 1988 Izobrazba: kuhar Restavracije in chefi, pri katerih ste delali, stažirali, gostovali: Chef Borut Jakič Chef Omar Casali Chef Fabrizio Cadei Kuharska filozofija: Stremim k temu, da je vsaka jed okusna in privlačna očem. Spoštujem lokalno kuhinjo in redno spremljam tudi mednarodno kulinarično dogajanje. Rad raziskujem...
  • Profil chefa

Jedilni list

poletje 2016
Degustacijski meni

4 hodni mesni

40 €

5 hodni ribji

55 €

7 hodni ribji

66 €

Hladna predjed

Doma mariniran losos s citrusi, avokadovo kremo in grenivko + Ostriga & Mango + Kalamar, polenovka in paradižnikova majoneza

14 €

Tigraste kozice, panceta, hrustljavček in kava

14 €

Juha

Kremna juha iz polenovke s čemažem in lešniki

6 €

Topla predjed

Riž s šparglji, klapavicami in flambirano jakobovo pokrovačo

15 €

Inčunovi cmoki na fondiju Tolminca s tartufom

15 €

Glavna jed

Medaljon morske žabe z rdečo peso, brokolijem in pirejem

18 €

Račja prsa s pomarančo, ingverjem in korenčkovo kremo

15 €

Sladica

Čokoladna lupinica s pomarančno kremo, čokoladno opoko in omako pasjonke ter manga

8 €

Sivkina pena s puhastim čokoladnim biskvitom in hruškovim gelom

8 €

Vinski list

sommelier: Andreja Gajser
število vinskih etiket: 700+

Rad Dobrojem priporoča

Brez skrbi, nič ni tako kot je na televiziji ... Gredič je moderno-žlahtna zgodba sredi elitne vinske destinacije Brd in Collia. Italijanščino je zamenjala slovenščina, mlada ekipa pa ima talent, da vam ob lepih sobah, polni kleti in čudovitem razgledu ponudi še resno kulinarično zgodbo. Zaslužijo si, da jih preizkusite.