Restavracija Gredič

  • Kuhinja
    jedi, ki spremljajo najboljša slovenska vina
  • Kdo
    Simon Simčič, chef David Bucik
  • Odpiralni Čas
    od srede do nedelje
    od 12. do 15. ure ter od 19. do 22.30 ure
    ponedeljek in torek
    od 19. do 22.30 ure
  • Naslov
    Ceglo 9, Dobrovo v Brdih, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)5 828 0120
  • Splet
    www.gredic.si
  • Email
    info@gredic.si
  • Posebnosti
    hotel s 7 sobami
  • Prostor
    minimalistična jedilnica z bogatim razgledom na vinograde, na slovenski in italijanski strani

Ena žlahtna kulinarična štorija

V vrhunsko obnovljeni nekdanji ruševini, ki ima celotna Goriška Brda v naročju, s sobami za najbolj razvajene, opremo za najbolj tehnične, vinsko kletjo za najbolj zahtevne, je restavracija tudi po slovesu italijanskega chefa in prihodu mlade domače ekipe v tem slogu – za dobrojedce! Restavracija Gredič v Ceglu je to, kar je še manjkalo Brdom.

Restavracija za prenočit. Za vikend v Brdih, za obisk slavnih vinskih sosedov na tej in oni strani, za aperitiv na dnu okroglih stopnic, za najdaljšo mizo v najbolj polni kleti, za pozno večerjo in še bolj pozen zajtrk, za posebne goste in za posebne priložnosti.

Gostje na terasi se sončijo sredi vinograda, iz kadilnice dišijo cigare, v vinoteki je na dolgi mizi vrhunska briška pokušina, v restavraciji znani slovenski vinar gosti ameriške vinske poznavalce, za sosednjimi mizami nemško govoreči grizljajo hišne grisinije in krušne hrustljavce, italijansko glasni pa namakajo v majonezo ocvrte klapavice. Mehurčki rebule so v elegantni steklenici, kozarci imajo kot dih tanke peclje, oblazinjeni stoli pastelno-sinjih barv so široko-udobni, mize so do tal nabrano pogrnjene, maslo je v belem porcelanu, ob vinogradniško-breskovi barvi flamingovega cveta, ambiciozna ekipa chefa Davida Bucika pa ustvarja drzne oblike, živahne okuse in briško-morske okuse na vrhu vinograda. Žlahtna zgodba sredi Brd!



Jedilni list

poletje 2016
Degustacijski meni

4 hodni mesni

40 €

5 hodni ribji

55 €

7 hodni ribji

66 €

Vinski list

sommelier: Aleks Mavrič
število vinskih etiket: 700+

Rad Dobrojem priporoča

Brez skrbi, nič ni tako kot je na televiziji ... Gredič je moderno-žlahtna zgodba sredi elitne vinske destinacije Brd in Collia. Italijanščino je zamenjala slovenščina, mlada ekipa pa ima talent, da vam ob lepih sobah, polni kleti in čudovitem razgledu ponudi še resno kulinarično zgodbo. Zaslužijo si, da jih preizkusite.