Herbal restavracija

  • Kuhinja
    zgornje-savinjske jedi mladega chefa
  • Kdo
    družina Podkrižnik, chef Tomaž Bratovž
  • Odpiralni Čas
    od ponedeljka do četrtka
    od 12. do 16. ure
    petek in sobota
    od 12. do 20. ure
    nedelja
    od 12. do 16. ure
    vse dni
    zaželene rezervacije
  • Naslov
    Ter 42, Ljubno ob Savinji, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)59 917 200
    +386 (0)51 611 777
  • Splet
    www.charmingslovenia.com
  • Email
    info@charmingslovenia.com
  • Posebnosti
    Herbal glamping resort Ljubno
  • Prostor
    jedilnica stare gostilne je ohranila domačnost in dobila eleganco

Belo in črno med šotori

Fotozgodba

Foto zgodba s savinjskega glampinga

Obisk aprila 2017
Klik

Foto zgodba s savinjskega glampinga

Ne bojte se, sin ne tekmuje z očetom, prav tako pa ga niso prevzele teksture in arome modernega sveta. Tomaž Bratovž se zaveda, da kuha sicer v ”resortu”, ki ni za vsakogar, a ob cesti, po kateri se, najbrž, še niste peljali. Tam, kjer so nekoč plesali do jutra, je zdaj sicer moderna restavracija, toda v šotorih, pa čeprav so bolj luksuzni od hotela, so gostje še vedno taborniki, kot so v restavraciji še vedno pohodniki. Oboji, torej, v takšnem okolju, ”prežetem z zelišči in obdanem z njihovimi vonjavami”, in tako v Zgornji Savinjski dolini, pričakujejo domače, kar pa naj chef po svoje, a ne preveč zapleteno, pripravi. Zato mu postrv dimi prijatelj, ki pa to dela tako filigransko, da od nedelje do srede nastaneta le dva kilograma, zato je še pred koncem tedna potrebno pohiteti. Belo in črno, kot glamurozni šotori, mladi chef in savinjski postrv v morski omaki.

Če bi s tem končali, bi šli črni okrog ust zadovoljno spat. A potem se vam ustnice ne bi lepile po solčavski jagnjetini in ne bi vedeli, kako sočno-mehke so telečje ličnice. Zato je potrebno tja vsaj dvakrat. Bratovževa karta je sicer kratka, toda kaj izpustiti, je pretežka odločitev, in kdaj je zeliščno šotorišče lepše, pri lunini ali sončni svetlobi, še bolj.



Jedilni list

Degustacijski meni

3 hodi

27 €

4 hodi

33 €

7 hodov

65 €

Vinski list

število vinskih etiket: 35
sommelierja: Božidar Kozjak in Tomaž Bratovž

Rad Dobrojem priporoča

Preproste in domače jedi iz Zgornje Savinjske doline, ki pa so pripravljene ravno dovolj chefovsko, da v ambientu, ki tradicijo z okusom združuje z glamurjem glampinga, razveselijo.