Hiša Krasna

  • Kuhinja
    izvirno in mladostno iz kraških sestavin
  • Kdo
    družina Škibin
    chef Jurij Daolio
  • Odpiralni Čas
    od četrtka do sobote
    od 12. do 22. ure
    nedelja
    od 12. do 16. ure
    od ponedeljka do srede
    zaprto (odprto po dogovoru)
  • Naslov
    Lokev 78, Lokev, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)40 214 226
    +386 (0)5 767 1002
  • Splet
    www.krasna-hisa.si
  • Email
    info@krasna-hisa.si
  • Posebnosti
    prenočišča (Sobe Zarja, Roža, Luna, Vita in Brina, vsaka v svojem lesu, s svojo osebnostjo, dušo in barvo)
  • Prostor
    jedilnica, zunanji atrij, kletni vinski hram in večnamenska sobana

Krasno na Krasu

Fotozgodba

Foto zgodba iz Lokve

Obisk januarja 2018
Klik

Foto zgodba iz Lokve

Vas Lokev ima kar osem gostiln, toda Krasna, hiša gostoljubnosti, je dokaz, da je tudi v tako gostilniško polni vasi vedno še prostor za enega – dobrega. Sicer pa v vasi z najstarejšo pršutarno na Krasu, vojaškim muzejem, cerkvijo svetega Mihaela, Fabianovo muzejsko trgovino, in bližino Lipice, Vilenice, Postojnske in Škocjanskih jam potrebujejo hišo za užitek in počitek. Krasna je zato naredila sobe, ker pa jih je le pet, je potrebovala še nekaj. Zdaj ima v kleti vinski hram, v pritličju sobano za predstave in proslave, ob jedilnici pa kuhinjo z mladim in talentiranim chefom. Več kot dovolj, da si privoščiš v atriju ob Muhini vrtači tako dolgi zajtrk, da zdržiš do večerje. Chef Jurij Daolio je še tako mlad, da je eno največjih kulinaričnih presenečenj, ki dobrojedce čaka na Krasu.

Skuta je Vidalijeva, jurčki so iz Brkinov, dimljeno je z brinom. Losos je mariniran v rdeči pesi, rižota z radičem je res krasna, tortelini z jamarjem so v kokošji juhi posebnost hiše, kraški prašiček pa vas že 46 ur pričakuje. Konča se, seveda, v kleti.



Chef


Jurij Daolio

Mlad in nadarjen Jurij Daolio predstavlja prihajajočo generacijo slovenskih chefov z visokimi obeti. Pri svojih kreacijah si prizadeva biti drzen in mladostniško neizkušenost nadomešča z ljubeznijo do kuhinje.

  • Profil chefa

Jedilni list

Degustacijski meni

4 hodi

35 €

6 hodov

45 €

Vinski list

število vinskih etiket: 36
hišna vinarja sta Pucer z Vrha in kraška klet Krstan

Rad Dobrojem priporoča

Če vzameš 6-hodni meni, si preizkusil celoten jedilni list. Če se prepustiš nasvetom, boš pil dobro. Če tukaj tudi spiš, boš končal v kleti. Skratka, prava hiša za užitek in počitek.