Hiša kulinarike Manna

  • Kuhinja
    slovensko-mediteranska kuhinja
  • Kdo
    Joc Savič
  • Odpiralni Čas
    od ponedeljka do sobote
    od 12. do 24. ure
    nedelja
    od 12. do 21. ure
  • Naslov
    Eipprova ulica 1, Ljubljana, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)5 99 22 308
  • Splet
    www.restavracija-manna.si
  • Email
    info@restavracija-manna.si
  • Posebnosti
    kavarna in slaščičarna
  • Prostor
    od preproste kavarne do elegantno pogrnjenih miz v dveh salonih restavracije; na vrtu pa ob cesti ali skrito za hišo

Sredozemsko ob Gradaščici

Manni, ki je ob Gradaščici, se pozna, da ni nižje spodaj ob Ljubljanici. Kdor gre v Krakov, ne gre tja mimojede, temveč z razlogom. Zato je hodov več, vrt je spredaj, zadaj in še vmes, prostora, spodaj in zgoraj, je dovolj za sladkosnede in dobrojede, pa še za avto poskrbijo.

Krožniki so sicer prav tako veliki in elementov, sestavin, tekstur, okusov je tudi preveč, toda Mannine jedi niso bahate in prepotentne, niso dolgočasne in vse enake, poznajo se spretne roke in chefovske ideje, ki uspevajo ugajati tako turistom kot lokalcem. Slovensko-mediteransko kuhinjo pod pesniškim nebom (”božanske jedi na zemlji”) uspešno dopolnjujejo vina, zaradi katerih Manna ni le slaščičarna, kavarna, dnevna gostilna in večerna restavracija, temveč tudi prava vinoteka, s 300 s premislekom izbranimi slovenskimi etiketami, od katerih jih je kar 120 vedno na kozarec!



Jedilni list

Degustacijski ribji meni
32 €

Škampov carpaccio, domača paradižnikova majoneza, avokado čatni, žafranova spužva, pena oljčnega olja Jenko

Ravioli z rakovico, škampi in gamberi, rakova omaka, sipa, kraljevi gamber

File trske, mousse polente, sušeni paradižniki, praženi lignji, dehidrirane kapre

Sladica Manna: kroglica moussa bele čokolade, truffle, čokolatin mlečne čokolade, malinov sorbet, topla malinova omaka, čokoladna zemlja

Degustacijski mesni meni
32 €

Jelenov tartar, sadni brioš, okisani jurčki, čebulna krema, zeliščno in pikantno maslo

Soufflé z govejim repom, listnato testo in sezam, omaka govejega repa, izbrana solatka z gorčičnimi semeni, ocvrta rukola, malinov kull

40 ur v vakumu kuhane ličnice odojka, omaka pečenih jabolk in čebule, sirovi štruklji z drobnjakom, maslena zelenjava

Malinov ganache, biskvit limoninega olivnega olja Jenko, sladoled z malinami in belo čokolado, maline, sezamov kreker

Hladna predjed

Kanelon aronije z nadevom hladno dimljene postrvi, pop corn ajdove kaše, koromač z domačim bučnim oljem, bučni kreker

8,90 €

Dimljena račja prsa, berivka, tartufi, fige v teranu, brioš s suhim sadjem

8,90 €

Topla predjed

Kapesanta v sipinem testu, škampova omaka, ješprenček z jurčki, pena pancete

7,90 €

Soufflé z govejim repom, listnato testo in sezam, omaka govejega repa, izbrana solatka z gorčičnimi semeni, ocvrta rukola, malinov kuli

8,50 €

Glavna jed

File velike ombrine na žaru, tartufi, omaka kozjega Ghee masla, kvinoja z domačimi zelišči in lisičkami

19,90 €

Belokranjsko jagnje, hrbet, konfit pečenih reber, ocvrt priželjc, čemaževi njoki, zelenjava

20,90 €

Sladica

Manna štrudelj: skutni mousse, cimetov sladoled, karamelna krema, jabolčna čežana, jabolka, kandirani orehi, listnato testo

5,50 €

Fondant temne in bele čokolade, metin sladoled, brownie, prah pikantne paprike

4,90 €

Vinski list

sommelier: Jani Rakovec
število vinskih etiket: 200

Rad Dobrojem priporoča

Manna je ravno to, kar potrebuje Ljubljanica na obrobju svoje gostinsko-turistične promenada: je tako blizu, pa vseeno ravno prav stran, je tako turistična, pa vseeno drugačna.