Hotel Evropa

Za oči in usta

Te jedi so, enostavno, v naših krajih priljubljene. Pa še na takšnih krožnikih, da so za natakarje pretežki, za mize pa preveliki. Toda, v Evropi vsak hod opazi, da se chef tukaj ne zaustavi. V juhi ni le potopljeno, pač pa tudi ocvrto, na lovkah ni le prežgan, temveč rožmarinov in dimni vonj, marelična marmelada nežno zapeče po čilijih, popečena polenta pa je kiparski izdelek. Če že riba, potem drugačna! Ker kovač, potem na češnjevem lesu in z zelenega šamotnega žara.

Sicer je porcelan velik, toda na njem je tudi dovolj okusa, tako za oči kot usta. V ”jajcu” dopoldan zakurijo, zvečer si pogrejejo roke, vmes pa pod pokrovom ne gori, temveč se dimi in sopari.



Jedilni list

Degustacujski meni

4 hodi

30 €

5 hodov

40 €

Vinski list

Vinska svetovalca Niko Žgank in Boštjan Vidmar skrbita za 60 etiket; hišna vina prihajajo iz kleti Čurin-Praprotnik, gostje pa najraje posegajo po znanih imenih: Verus, Batič, Kristančič, Jakončič, Erzetič.

Rad Dobrojem priporoča

Evropa ne tekmuje s celjsko gostinsko povprečnostjo, temveč tudi kulinarično upravičuje svoje ime.