Hotel Planinka

  • Kuhinja
    ambiciozna in vrhunska zgornje-savinjska kuhinja
  • Kdo
    Tomaž in Helena Žerovnik, chef Zdravko Robič
  • Odpiralni Čas
    vsak dan
    od 11. do 15. ure in od 19. do 22. ure
  • Naslov
    Plac 7, Ljubno ob Savinji, Slovenija
  • Telefon
    +386 (0)3 583 4255
    +386 (0)31 327 597
  • Splet
    www.hotelplaninka.si
  • Email
    info@planinka.net
  • Posebnosti
    prenočišča in slaščičarna
  • Prostor
    Kombinirajte svojo najlepšo obleko z novo Planinkino jedilnico.

Za ribiče, skakalke in dobrojedce

Fotozgodba

Foto zgodba z Ljubnega

Obisk februarja 2017
Klik

Foto zgodba z Ljubnega

Če se ne bi videlo na skakalnice, bi bilo kot sredi Bruslja, s črnimi tartufi vred. Čeprav ste sredi Ljubnega, kjer je bil še pred petimi leti stari hotel zaprt in je do tja cesta še vedno ozka, zavita in odmaknjena. Zato ne sklepajte prehitro in ne prepustite se povprečnosti. Če v Savinjski dolini ne bi bilo toliko zdrave podjetnosti, potem vas ne bi imela svetovnega pokala, reka ne ribičev iz vsega sveta in tovarna ne največ robotov na svetu. Zato se ne čudite, kaj vse in kako je na vašem krožniku, temveč raje le uživajte. Takšnih kulinaričnih presenečenj je, namreč, malo! In tam naokrog se dogaja! Niso le ženski skoki in flosarski bal, v Planinki so ribiči, ki lovijo na Alaski, v Patagoniji in na Savinji, v Nazarjah BSH, ki ima 53 tisoč zaposlenih, izdeluje male gospodinjske aparate za ves svet, brez zobatih obročev iz KLS Ljubno pa bi obstali motorji največjih avtomobilskih znamk.

Planinka je vsemu temu ”le” dodala svojo podjetnost in izkoristila prijateljstvo z Italijanom, ki ima rad slovenska vina. Planinka je hotel za ribiče, poslovneže, smučarske skakalke in dobrojedce ter slaščičarna za domačine. Zato so domači žlinkrofi polnjeni s prekajenim mesom, domači ravioli pa potreseni s svežimi črnimi tartufi, zato je ob zgornjesavinjskem želodcu še mohovt in po francosko obloženih račjih prsih še nastrgan pikantni švicarski sir, zato je pozdrav kot v vrhunski restavraciji, slovo pa kot na gostiji.



Jedilni list

Degustacijski meni (5)
45 €

Srnin carpaccio s staranim parmezanom, sok črnih tartufov in olivnim oljem

Ravioli polnjeni z zeleno in šampinjoni v capuccinu gob in kostanja

Jagnječja zarebrnica z rožmarinovo skorjico, zelenjava in bučna krema

Račja prsa s šalotkino omako, pečen vitlof s polento in ratatouille

Tete de Moine sir z medom akacije in posušenim Cohiba tobakom

Sončnica z italijansko meringo, polnjeno s svežim sadjem in prelivom pasijonke, sladoled in karamelizirani sladkor

Vinski list

število vinskih etiket: 75
sommelier: Igor Radosavljevič
hišni vinar: Marjan Simčič

Rad Dobrojem priporoča

Planinkin ”selection menu” popestri muharjenje, proslavi podpis pogodbe, širi dobrojedsko konkurenco ob Savinji in kliče v Ljubno, tudi ko tam ni smučarskih skokov in flosarskega bala.